Мъничката ми дъщеря по цял ден яде

• 3 068
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
Много блaгодaря нa всички зa мнениятa  bouquet
Може ли сaмо дa кaжa,че мен не ме притеснявa теглото и ръстa и!!!!!!!!!!!
Товa,което не е нормaлно според мен е дa яде по нaд 300гр нa хрaнене и дa ми реве зa още TiredИ то по 4-5пъти девно
Моята лакомка също яде по 300 гр 5 пъти дневно и плодове,зелнчуци,солети и т.н.между другото.Така е откакто навърши годинка,сега сме на 1г и 5м/почти/,на 1г тежеше 10 кг,сега е 11 кг.Не ме притеснява че яде повече от другите деца,щом е в нормите.По цял ден тича,никога не сяда,смятам че си изразходва енергията и щом иска да яде и давам.Моето педи е на мнение че няма проблем след като изследванита са ни перфектни и не сме с наднормено тегло.
Ако детето е по-активно за мен си трябва храна,а не да му броиш калориите в момент в който расте с часове.
И аз и таткото сме били лакоми деца,пък не сме с наднормено тегло,нито пък имаме болести причинени от лакомия. Peace

# 46
Здравей, реших и аз да се включа в темата - разбирам че проблема не е в теглото а в самото количество на храненето. Според мен е много и трябва да го намалиш постепенно, за да не стресираш детето, но трябва да си твърда, защото от количество се получава разширен стомах, а не от качество. Говори и с близките си - по-добре да изяде 200 гр. манджа с хляб и плод, отколкото 100 гр. супа, 200гр. манджа и десерт. Пробвай да намалиш с 5-10 грама. Дано съветът ми да ти е от полза.

# 47
Тази тема, все едно съм я пуснала аз Joy

Имам същият проблем.Малката е на 1,5год и непрекъснато яде!дори когато я нахраня и някой почне да яде....и тя яде.Нищо не отказва.
Има едва 4 зъбчета, но гризе всичко.В къщи почнахме да се крием от нея, тайничко си измъкваме по някоя вафличка и се крием Joy Joy Joy
Видяли сме се в чудо! Само дето при мен го няма фактора свекърва, гледам си я сама, но явно детето си е лакомо.
Най-лошото е в градинката, направо ме е срам! Ходи от пейка на пейка на пейка и вика...амммммм..........
Гледам да и давам повече плодове, но..........яде ли някой нещо, тя е там.

# 48
  • Варна
При моето диване е същата работа, яде като разпрано, но и не спира за 5 мин.
на едно място. Сега в яслата лелките си умират да я хранят, че "искала", но съм се
разбрала с тях да не я тъпчат. Абе, направо си е машинка за л*йна.

# 49
Много ви блaгодaря,че се включвaте със съвети и мнения  bouquetГледaме дa не ядем пред нея изобщо.Тя си знaе къде и приготвям хрaнaтa-нa плотa в кухнятa- и по цял ден виси тaм,сочи го и пищи #CrazyЛъжицa дa тропне и веднaгa нaстръхвa,хлaдилникa дa е отворен цялaтa се нaтиквa вътре и ровичкa дa пaпa Shocked,когaто пия водa пищи и мисли,може би,че ям и искa.Дaвaм и водичкa от нейнaтa,но не.Не я искa newsm78Зa изследвaниятa зa зaхaр,не знaя дaли в тези зaдължителните го нямa newsm78Но вече сериозно се зaмислям,че пие и по около 500-600мл водa нa денонощие-освен,че яде.
От няколко дни зaпочнa и дa ми повръщa и вече сериозно се притеснявaм.Нощем не спирa дa пръцкa и дa и булбукa стомaхчето.
Ох кaзвaт все дa се рaдвaм,че ми е яшнa,но и товa си е кaхър понякогa
Отново ви блaгодaря зa внимaнието Hug

# 50
  • Бургас
Ой, миличкото лакомниче  Heart Eyes И моята така като преяде и пръцка през нощта, а много обича зелева салата и не можем да я удържим да не си хапне прилично количество  Embarassed В такава възраст са и може би заради това - изразходват много енергия и бързо огладняват, пък и то всичко искат да опитат. Наблягай на плодове и зеленчуци.

# 51
Какво да ти кажа... и мойта щерка е от лакомите Simple Smile Идва една докторка у дома преди няколко дни, тя е хомеопат. Препоръча ми по този повод да и давам плодове и зеленчуци. Когато седнем на масата и тя е край нас, винаги да има една чинийка и за нея с нарязани ябълки, круши или някакъв друг плод, който да е готов, за да го дам в момента, в който поиска ядене. Понякога просто и нарязвам парче краставица и тя е безкрайно щастлива Simple Smile Сега през целия ден  имам нарязани плодове, които в началото не искаше, но като разбра, че няма друго и се примири  Mr. Green
Моят съвет е да оставиш една такава чинийка на плота, където приготвяте яденето и като поиска, просто и давай от там. Ако пописка от твоята вода, изпий я и покажи, че няма нищо в чашата, дори и дай да опита да пие, за да види, че е празна. Ако продължи да настоява, отсипи от нейната водичка в твоята чаша, за да отпадне подозрението, че я лъжеш. За водата не мисля, че е проблем. Всяка диета препоръчва консумирането на много вода, за да се изхвърлят вредните неща от организма, та по тази логика, би трябвало да и е от полза.... стига да не слагаш захар вътре  newsm78

# 52
Ами ако можеш гледай си я ти и прави така както на теб ти харесва, тоест не й давай толкова да яде. Трябва да намериш начин да я успокояваш с друго. Иначе стане ли й навик трудно ще го промениш.  Peace

# 53
Много ви блaгодaря,че се включвaте със съвети и мнения  bouquetГледaме дa не ядем пред нея изобщо.Тя си знaе къде и приготвям хрaнaтa-нa плотa в кухнятa- и по цял ден виси тaм,сочи го и пищи #CrazyЛъжицa дa тропне и веднaгa нaстръхвa,хлaдилникa дa е отворен цялaтa се нaтиквa вътре и ровичкa дa пaпa

задължително я заведи на лекар да видят какво става
трябва да и се види захарта и инсулина

# 54
  • UK/София

Ех, колко много майки сме с еднакъв проблем LaughingМоят малък лакомник на 1г.4м. е 14кг., 87см.Като термит е, изяжда всичко.Ако не му стигне не реве, ами пищи.С брат си изяждат по еднакво количество храна, Калин понякога и повече.Не мога да му спирам храната, не давам солети, бисквити и т.н., но ще видим по-натам как ще е.

# 55

Може би ви се струва,че съм в паржноя,но както аз не зная какво е детето да реве,че не иска ядене,така вие не знаете какво е детето по цял ден да иска ядене ooooh!

О-о,зная,зная и напълно те разбирам.Намирай й интересни занимания и разходки,за да не мисли за храна.И аз като съм вкъщи и нямам какво да върша си мисля за хладилника.

Общи условия

Активация на акаунт