Мъничката ми дъщеря по цял ден яде

• 3 073
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
Ясно е, че не килограмите на детето са проблем, а поведението му и реакциите му, когато му се покаже храна.
Ако моето дете реагираше така бих се консултирала със специалист.

Съгласна съм.

# 31
Моята дъщеричка също обича да си похапва, забелязах , че иска по-често нещо за ядене когато и е скучно и се чуди какво да прави ако измислиш занимавка и забравя , че е ,,гладна''.
Когато положението беше нетърпимо и давах ябълка или някакъв друг плод.
Вървеше малко едричка от самото начало и сега вече почти на 6 г. за да регулираме теглото се записахме на танци, сега сама се съобразява а дупето и отслабна веднага Laughing
Свеки и майка ми дават каквото си поискат децата - шоколади, бисквитки, солетки.....и всякакви други гадости, отказах да се боря с тях безсмислено е , а пък и двете баби са много чувствителни.
Малката сега сама отказва вафли , заради танците, защото е видяла балните рокли и иска да изглежда добре в тях   Joy Joy Joy

# 32
Твоята кукла е с чудесно тегло, но наистина е много  по толкова да яде мойта яде не повече от 200гр на ядене и се храни 5 пъти на ден , понякога и 4.

# 33
Според мен размера на дъщеря ти 9кг/73 см , на тази възраст, хич не е за притеснение.
Междинни давай само плодове. Аз така правя, защото ако яде друго, после не си изяжда обяда или вечерята.
Отвличай и вниманието с игри и книжки и СПАЗВАЙ СЪЩИЯ РЕЖИМ. Т.е. не се храни, извън нейното време за хранене. Така тя няма да вижда храна и няма да иска. Аз така правя. Моята дъщеря си иска от моята храна, макар и да е яла преди малко. Затова се храним заедно.

# 34
  • София
Т.е. не се храни, извън нейното време за хранене. Така тя няма да вижда храна и няма да иска. Аз така правя. Моята дъщеря си иска от моята храна, макар и да е яла преди малко. Затова се храним заедно.
Peace
Ние вкъщи гледаме да се храним, когато малката вече се е наяла. Така първо си изяжда нейната храна (която е от детска кухня). След нея сядаме и ние веднага да се храним като й даваме, ако си е харесала нещо от нашата манджа, но не изяжда много, понеже вече е сита  Wink

# 35
Много блaгодaря нa всички зa мнениятa  bouquet
Може ли сaмо дa кaжa,че мен не ме притеснявa теглото и ръстa и!!!!!!!!!!!
Товa,което не е нормaлно според мен е дa яде по нaд 300гр нa хрaнене и дa ми реве зa още TiredИ то по 4-5пъти девно

# 36
  • София
Радвай се, че се храни! Другата крайност е много ПО за притеснение! Naughty
П.С. Някакъв скок в растежа е според мен... Thinking

# 37
И двете крайности са неприятни.
Според мен имаш известно основание да се притесняваш. Още повече, след като бащата е бил с наднормено тегло. Чудесно е, че детенцето си хапва добре, но не е никак радващо да превръща храната в цел и да се тъпче постоянно. Да, знам, че внасям малко облаци в хубавото време, но не искам да ти правя мечешка услуга с успокоителен пост, който няма да ти е от полза.
На първо време не се хранете пред нея. Когато започне да плаче междухраненията, залъжете я с игри, песнички, каквото и да е. Не я успокоявайте с храна, не винаги децата плачат, защото са гладни. И ако продължава, давайте плод, морков, такива работи.
Ако свикне така, както днес няма проблеми с теглото, то почти сигурно утре ще има.

# 38
И моят син беше доста ящен, но такива количества не е поемал. Освен постепенно да намаляваш храненето на детето, друго генерално не се сещам като промяна. Поне неусетно да свиква с по-малкото количество храна. Това с плодовете - ябълки, морков между храненията е чудесна идея.
Няма да е лошо да поговориш със свекърва си. Ако не те послуша, аз бих била крайна, дори да я засегна. Хранителните навици се градят още от сега и изпуснеш ли момента, не знам как ще се справяш по-нататък. Да не говорим, че бащата е с наднормено тегло.

# 39
Абе те бабите май много обичат да "тъпчат децата", сина ми сега го гледа свекърва ми - като е там доста често похапва: бисквитки, шоколадчета (но се надявам да са намалили, след като и мъжа ми им каза), но му дават и много плодове, за което се радвам.
Но моята баба след като й изнесох лекция по въпроса с шоколада, понеже като го водя на гости не спира да му подава шоколадче, на свой ред пък ми изнесе лекция за това как той е много енергично дете, не се спира и затова "Трябва да яде много тестени неща и шоколад, за да има енергия!" -  Shocked .... Е отсякох че за енергията му ще се грижа аз и да не му дава повече шоколад, особено следобед!

# 40
и моята много ядеше, започнах да й давам плодов сок, като писне за ядене... сега вече яде нормално, но пък се пристрасти към ябълковия сок - без него не заспива...

# 41
Дъщеричката ти е прекрасна, много сладка! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Аз подкрепям обаче напълно мнението на Сова, за всеки случай да помолиш педи да пуснете едно изследване на кръвната захар. Peace

# 42
Много блaгодaря нa всички зa мнениятa  bouquet
Може ли сaмо дa кaжa,че мен не ме притеснявa теглото и ръстa и!!!!!!!!!!!
Товa,което не е нормaлно според мен е дa яде по нaд 300гр нa хрaнене и дa ми реве зa още TiredИ то по 4-5пъти девно

Не знам нормално ли е, но както вече писах, дъщеря ми беше същата до 3 г., по съвет на педиатърката не съм я ограничавала, имам наблюдения и за други деца с подобни рекации, всички са си нормални. След 3 г. като с магическа пърчка всичко изчезва. Но пак с уточнението - без тестено, подсладено, пържено и панирано, м/у основните хранения - само мляко и плодове/зеленчуци.

# 43
Мили мами обръщам се към вас със въпрос и молба за съвет.
Дъщеря ми е на година и месец.Никога не е била злояда-напротив.

Заведи я на лекар все пак, за всеки случай, да не би да не е от тъпченето, но да ти кажа-няма сила на света, която да ме накара да дам детето си на някой, който се мъчи да го разболее. От преяждане се получават увреди на обмяната на веществата и детето може да развие инсулинова резистентност.Това освен, че ще му създаде проблеми с наднормено тегло и много повишена вероятност за диабет, ще му докара и проблеми със забременяването и износването на плода еднин ден-все пак е момиченце. Не си давай детето на свекървата-няма да можеш после да оправиш щетите и може да разбиеш живота на дъщеря си. Искрено ти съчувствам за ситуацията, аз бих побесняла.

# 44
Може просто да й е такъв метаболизма - има хора, които много бързо обменят вечествата и не ги усвояват пълноценно и затова компенсират с количества. Имах такава състудентка - висока, слаба и все се тъпчеше, много пъти беше се консултирала със специалист и всичките й изследвания бяха прекрасни - извода беше "особенност на метаболизма".Това хем у зрял организъм, а у децата са още по-големи крайностите и тепърва ще се урегулират. Аз с големия син имах точно обратния проблем - нищо не ядеше, а беше дебеланко - на 1 година беше 13 кила.Наслушах се на лекции колко е вредно наднорменото тегло, колко е лошо да е дебел, живота си скъсих от притеснения, но нямаше как да му намаля храхата - той ядеше по 100 гр в добрия случай!!!Баба му кършеше ръце и скубеше коси как нищо не яде туй дете.Извода на педи беше, че много пълно усвоява веществата и малкото му стига за много.На две вече беше се източил доста, на 3 не се и познаваше че е бил дунди, сега на седем почти е рагу и зъби  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт