ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 12

• 23 815
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Карелия - не знам вече какво да кажа за Нико..ужас...дано са просто колики и дано скоро минат Praynig
Цветен прашец - и ти май си имала днес емоции, може би наистина е масово явление, дано е инцидентно...Играчката е страхотна, ние имаме една гигантска костенурка, ама заега седи върху един гардероб, Ивчо само извърта глава натам Simple Smile
Сърничке - да, наистина няма аромат Бамбино. Ако ползваш козметика, различна от Веледа - ще си доволна. както казах, на мен ми оставяше аромат, който се трансформира в неприятна смрад.

Искам да направя едно уточнение относно био нещата, за които си говорим понякога тук (честно казано, вече ми става неприятно да коментирам по тази тема, защото все изниква коментар тип "стига с тия глупости" Simple Smile ) - Мамбинка, нищо лично към теб, просто ме подсети да кажа това, което сега ще напиша: идеята на подобен подбор на продукти (да са екологично чисти, да са изчистени от химия, консерванти, аромати и прочие неестествени неща) е в това човек да стане максимално независим от комерсиалния свят, който ни е задушил буквално, да се старае да бъде по-близо до естествените неща, до природата. да се храни с чисти храни. Да купува дрехи от естествени материи. да ползва сода и оцет за чистене на мивката, вместо отровен препарат за 5лв. опаковката. Да купува дървени или платнени играчки, вместо пластмасови. Да предпочете каучуков биберон, пред силиконовия, защото каучукът е естествен материал. Да пере всички дрехи (не само бебешките, и ние сме хора, все пак) с препарат, който не съдържа фосфати, аромати, консерванти (вредни за човека). Да ползва платняни торбички, вместо найлонови чанти...и още много дребни нещица, които не костват нищо, но изглеждат трудни или прекалени. Имайте предвид, че към естествените алергени винаги може да се изгради имунитет, но към химията - не.
разбира се, решението си го взима всеки за себе си и за семейството си. Едно е на човек да му е лесно, друго е да му е полезно.
Извинявам се за отклонението Crazy

# 601
Стеф  Hug , разбирам стремежа ти да живееш колкото се може по-близко до природата, но това, че аз него правя, не значи, че заривам детето си с боклуци и го "тровя", "Вредя" и "увреждам". Ако света около мен е еко и аз ще се стремя, но като излезне на улицата, като отиде детето ми в детска градина и се доближи до всички неЕко неща, все тая вкъщи как си го гледам. Светът наоколо не е такъв, какъвто ни се иска да бъде и скоро няма да стане такъв.

По този повод- защо купуваш на Иво пластмасово столче за хранене, а не му вземеш хамак ?
Защо ще го храниш с пластмасова лъжичка от пластмасова чинийка ?
Тъпо е , всеки си има някакво виждане и моето е , че не искам детето ми да живее в някак измислен свят на фона на реалността. Нека да се "Трови" с пластмаси, да мирише на "кофти" прах за пране, нека ми дъвче силиконовия биберон...не с това се определя "качеството на живот", поне не днес, тук и сега...

Не искам да се караме, просто не обичам крайностите, важното е да живеем в хармония със себе си, щастливи и доволни. Дали ще е близко до природата или не -това са подробности...  Peace

# 602
  • Видин
Аз обещах да не пиша повече днес, ама ще се направите, че нищо не сте чули  Crazy
Джилиан, благодаря за инфото за праха   bouquet  bouquet  bouquet Честита месечинка! Както и на останалите бебочовци! Тортата изглежда ужасно вкусна  Flutter И между другото, имаш ли си зет вече?Че моето чавенце още си стои самотно  Confused
Стеф, ще почна да търся Сано-то тук, че това Бамбино-мино Mr. Green май много скъпичко ще ми излезе с доставката.Ако видя, че проблема е от Тео-то, разбира се, ще си го поръчам.То май и това Сано не е много евтино Rolling Eyes Ама ако в прахта е проблема, майната им на парите.Съмнявам се дълбоко де, ама нека опитам ooooh!

# 603
И аз пера със Сано сензитив и съм много доволна, а как мерише мммммммммммм

# 604
Ох, ама колко съм разсеяна.
Честито навършените месечинки на всички, които пропуснах. Hug
Джилиан, тортата наистина изглежда неустоимо, но Калина е просто невероятна. Ако съм на твое място ще я мачкам и гушкам непрекъснато Hug
Мама Диди, как сте? Петя ходи ли на ясла?

# 605
Идеята ми беше именно в това, че когато се изгради естествен имунитет, средата навън, в градината и където и да е, става по-поносима за организма и той се справя лесно с "атаките". Пластмасови лъжички чинийки няма да купувам, и вкъщи не ползвам такива, а в хамака трудно се храни бебе - иронията беше излишна тук Simple Smile Уважавам личното мнение на всеки, затова спирам дискусията и даже се извинявам, че я започнах.

П.П. Извинявам се, че наричам нещата "боклуци" и "отрови", не исках да прозвучи така, сякаш който ги ползва, си трови детето. И на мен ми е неприятно, когато някой нарича адаптираното мляко "химия"...

# 606
  • варненка от София
Аманита, имай предвид, че Саното е адски икономичен прах. За другия нямам мнение, защото не съм го ползвала, но Саното когато бях само със Стефи ми стигаше за 4 месеца, сега за малко по-малко, но пък пера и повече детски дрешки. Но 10-11 лв за 4 месеца са си нищо, направо.

Относно биото съм на мнението на Мамбина, от друга страна всеки родител, всеки човек има право на избор и съответно съм съгласна с това, че Стеф е права за нея, за нейното семейство и така. Аз не се втелясвам на тема био, това също е мое право и избор. Абе всички сме хорааа, на този свяяяттт  Whistling Whistling Whistling Ама относно столчетата - има и дървени такива  Wink

Карелия, дано мине този период ревлив. Не зная каква е причината за този рев, но дано отмине. Исках да те питам, Кари ревливо бебе ли беше или спокойно? Защото ако каката е била кротушка и на фона на нейното поведение, сегашния ревлив Нико да ти се струва екстремно ревлив. Казвам го това, защото при мен е така - Стефи беше адски кротко бебе, дори не умееше да реве, а сега Неви наваксва за тази кроткост на кака си. Видях, обаче, че когато е спокойна, нахранена и суха може да се усмихва и да й чувам смеха, а не рева. След малко ще кача клипче с един сравнително лек рев на Неви, за да видиш какво е в нас. Стискам палци да отмине този период и скоро да чуваш повече смят от Нико.  Hug

# 607
Пак съм аз  Joy

Стеф, естествения имунитет не е в това да отглеждаш по най-щадящия начин от към химия и "изкуствени неща" детето си. Ок, ти го переш с био прах, но като отиде в детската градина и си легне в чаршафчетата изпразни с неБио прах какво става? Не е ли по-реално детето ти да се изрине от непознатите химии, с които не се е сблъсквал, отколкото да има железен имунитет ?
А когато се наложи да заведеш детето си на детско тържество и са сервирали в пластмасови чиниийки и ти дадат пластмасова виличка, ще си спреш детето ли ?

Виж, за био храните съм с две ръце ЗА, самите ние със съпруга ми подбираме такива, ще го правим и за Ру, но другите ти възгледи по отглеждането и крайните изказвания малко ме подразниха, за това и взех отношение.

П.С , за хамака така ми дойде, не се бях сетила за дървено  Joy

# 608
  • USA
Здравейте,момичета.
Днес май са доста ревливите бебчета. newsm45Моя позната знае че тези дни Стейси пак е крива,и случайно днес е гледала  предаване за децата на около 4 месеца.Някакъв психолог е обяснил,че в момента някаква си част на мозъка се развива много бързо и затова доста плачели,добре било да ги успокояваме като им говорим и ги гушкаме(нищо ново).Така че явно си е нормално.
Само да кажа ,че Стейси не всеки ден е крива,2-3 дни реве,после 1 ден само се смее и така,но засега положението е ок.Доста плаче докато я кърмя,нещо я дразни,но немога да разбера. newsm12

# 609
  • варненка от София
Карелия, така "пее" Неви  Wink http://www.youtube.com/watch?v=63dIofWA4bE

# 610
  • София
Мерси на всички за дрънклалките.Днес пак обикалях и да кажа, че от всичко дето видях само тези на Канпол са пласмасови и сравнително леки, сдобихме се с една, както и с тъничка гризалка, пак на Канпол.Вярно , че не са така красиви като чиковките и продавачката ме гледаше със съжаление едва ли не LaughingАма на Чико са поне 3 пъти по-тежки , а не искам детето ми да се бие с такава тежест по главата, но пък искам да си развива умението за захват.И най-, ама най-интересното е , че вечерта звъни братовчед ми, все не може да се наканим да се видим и ми вика, че ми носи разни бебешки неща от племенницата , и сред тях.... беше онази перфектна дрънкалка на Михаела.Умрях си от кеф, все едно бижу намерих Laughing
Джилиан, защо ли погледнах снимките  Mr. Green, че Калина е сладур е ясно, но ми потекоха лигите, сега ако не сънувам торти те пък на  hahaha

за екото - аз станах по принуда.Михаела на 5г. направи алергия на очите.Лекарката каза, че не се лекува, нищо не може да се направи трябва да открием алергена и да го махнем.Тогава гледахме и рибки - ми махнахме ги, сменихме козметиката от Бюбхен, която ползвахме от раждането на Веледа, слених праха за пране, махнахме фулмастерите, четката за прах, която уж статично го привлича и т.н.Алергията изчезна, след време разбрахме по случайност , че е било от фулмастерите.Но аз така или иначе взех да съм по-внимателна .От моята камбанария -   по-еко настроени ми познати са такива вследствие или на собствен опит, или повлияни от такъв на близки приятели имащи проблеми с алергиите  Confused за жалост

Марулка, нямам слушалки в момента, ама направо ми стана тъжно като я видях как плаче Невичка Sad

# 611
  • Русе
Охххххххххххх и ние днес се скъсахме да плачем.Аз си мисля,че нашето е от венците.Не са подути,но нещо там го боли и плаче ,та се къса.Каквото хване и завира в устата си,на няколко пъти ми докопа пръста и с такава сила започваше да ме хапе.Почти не е ял днес...започне и се разплаче...захапва ми и гърдите,просто си беше истински ад днес.
Нищо не помогна - нито гушкане,нито носене,нито гукане,а единствено когато дрънках с дрънкалката спираше за малко колкото да ми я вземе от ръката за да я налапа,но продължаваше да хленчи дори и тогава.Просто ако това са симптоми за зъбките не ми се мисли какво ме чака  #Crazy

Всяка мама си има собствено мнение за това как да живее и да се грижи за децата си,затова мисля е безсмислено да се налага мнение.Тук сме за да се подкрепяме и да сме си полезни!!!
  bouquet

П.П. Малееееее marulka_s страшна певица е Невичка...Ей така почти плачеше и моя малчо днес,плач от болка но в устичката Cry

# 612
  • USA
Карелия,направо незнам какво да ти кажа.Провери чрез сешоар дали това са колики,ако след като затоплиш коремчето спре да плаче най вероятно го боли коремчето,но ако почне по-силно значи има друга причина.Какъв му е плача,силен ли е,пищи ли,мрънка ли.А относно спането в кошарата мисля че е хубаво малко по малко да стои вътре през деня,да свиква.Аз много често докато показвам играчките или говоря на Стейси,тя е в кошарата.Иначе като четем книжки и каквото и да било е на нашето легло.А щях да казвам за това че вече не спи при мен,защото не си спомням кога ,но отдавна беше започна много да се мята,аз изкарах няколко безсънни нощи и накрая не издържах и започнах да я слагам в кошарата и досега там си спи,рядко я взимам при мен,трябва да има причина ,за да го направя.А в началото пак си спеше в кошарата,но нямаше колики,и като се започнаха, а и започна доста често да повръща и тогава я взимах да спи при мен.

# 613
Аманитка, аз съм доволна от препарата и затова реших да ти напиша каквото има на опаковката. Упс, пропуснах да напиша, че ползвам течния. От преди Ина да се роди до момента, съм използвала бутилка и може би една трета. А принцесата ми я поискаха вече за снаха (Сафо Hug), ама може и харем да си направи... Няма да я спирам... Joy
Тан, благодаря ти много... то аз съм качила най-хубавите снимки. bowuu Напоследък ми иде да я смачкам от гушкане и любов милата.
Маймун, и при нас вчера имаше драма по време на кърменето. Седи със зърното в устата и едновеменно с това се скъсва от рев. Реших, че съм яла нещо, което променя вкуса на кърмата и затова е недоволна госпожицата, ама не знам дали е така.
Марулка, да я запишеш Неви на оперно пеене като стане голяма... Joy Аз Ина към театрална школа някоя ще я насоча. Жалко, че не съм се сетила да я снимам, та да ви покажа древногръцка трагедия в три части.
Ели, тортичката почти я ометохме... ooooh! (ако искаш ще ти кажа от къде е, там има всякакви вкусотии, умирам от затруднение какво да купя като вляза). Честита ти дрънкалка.

Био въпросите няма да коментирам, само ви се радвам, че сте така умерени и спокойни. bouquet

# 614
  • USA
Марулка,направо ми припомни ужасните моменти с коликите,чак като слушах ми се насълзиха очите.горките ни бебчета,явно е доста болезнено.

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 04:38 от maimun77

Общи условия

Активация на акаунт