Scrapbooking & Cardmaking- 9

• 59 450
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Тези, които ти е дала Деспина, ще ти свършат чудесна работа. Филц се казва пресованата вълна, а шаблоните christmas templates Peace

# 481
Oh, blagodarja, blagodarja  Hug Спестихте ми много!
Сега остава да се въоръжа с една ножица яка и да се опитам да ги изрежа:)))
Прекрасни сте, един ден и аз ще се похваля с нещо, да видим кога ...

# 482
В твмата питах начини/инструменти за изрязване на филц, но освен ножица май няма други Tired Ще ти е по-лесно с тънък филц, ако се огъват, подлепваш с картон Wink

# 483
Аз поглеждам тук красотите отвреме навреме и съм си мислила, че ако се захвана ще е полезно да имам някакъв ... кит инструменти. Но не знам какво включва такъв кит - искам разни джиджавки, които да улесняват процеса на изрязване, лепене.. мерене. Тия дъски разграфените например са ми интересни, гледах и един нож, който запомня форми и ги реже Simple Smile) Сори, че говоря така лаически, но си мислих дори преди малко, че ако знаех какво да си купя щеше да е мн. по-лесно. Не може ли някоя добра душа да резюмира ако има време и желание какви са 'оръдията на труда' за кардмейкинг например и да го приложи към първия постинг в темата ...

Филца вече го купих дебеличък, така че ще мъча него, ако не става, ще купя по-тънък, да, а този ще го използвам за основа под елхата...

# 484
Не може ли някоя добра душа да резюмира ако има време и желание какви са 'оръдията на труда' за кардмейкинг например и да го приложи към първия постинг в темата ...

Мога да се пробвам в изброяването на няколко неща  Rolling Eyes

Инструменти, пособия и джвъчки за картички и скрап страници :

1.   Дъска/плоскост/подложка за рязане. Предлагат се в различни размери. Има стъклени,поликарбонатни, гумени и може би други, за които не знам. Целта е да се предпази повърхността под нея от нарязване. На английски е cutting mat.
2.    Тример или гилотина. Пак има доста видове и размери. С тримера се реже картона, за основата на картичката/скрап страницата, както и елементите за декорация. Има тримери, които имат и пластмасов плъзгач, който се използва за биговане /за по-лесно прегъване/.  Някои тримери имат и допълнителни резци, които режат вълнообразно. Гилотината е ясно какво е. Ползва се уж за по-дебел картон, но според мен тример е по-добре.  На английски - Paper Trimmer / Guillotine Paper Cutter
3.    Ножица. Големи ножици за едри неща или малки за по-прецизни детайли. Има декоративни ножици, който режат вълнообразно, на зиг-заг и т.н. На английски е scissors.
4.   Скалпел. Използва се за прецизно изрязване на детайли. Желателно е да се реже върху №1 от списъка.  На английски е scalpel, surgical knife или craft knife
5.   Макетно ножче. Пак за рязане, но скалпела е много по-прецизен и остър. На английски е craft knife. Пак върви с №1 от списъка.
6.   Лепило. За залепяне на елементите за декорация. Има мокро и сухо. Всички лепят.  На английски е glue
7.   Двойно залепяща лента. Изключително удобна е. На английски е Doublesided tape
8.   Лепящи точки. Нямам идея как е на бг, на английски е glue dots. Представляват точки от лепило. Прозрачни са и се използват главно за прозрачни елементи.  Също има и pop dots или foam dots. Те се използват за изпъкване на елемента, тъй като имат височина и го повдигат. Има и Foam Tape , която прилича на нашите ленти за изолация. Тя също се използва за повдигане и изпъкване на елементи.
9.   Мастило / Ink. Тук фермани могат да се пишат
10.   Печат/Stamp – от гума, от пяна, от силикон
11.   Тебешир / Chalk за оцветяване. Има си и тампончета за него
12.   Боя / Paint за оцветяване
13.   Перфоратор / Punch  - Тук фермани могат да се пишат отново
14.    brayer – представлява нещо като валяк, но в средата е от гума. Използва се за , когато трябва да се нанесе мастило на голяма площ
15.   Маркер / marker – за оцветяване
16.   Watercolor Pencils – акварелни моливи за оцветяване
17.   Пудра за релеф / Embossing powder – с прозрачно мастило и печат се прави отпечатък, който се поръсва се с пудрата.  Нагрява се с heat gun, докато се получи релеф. Има цветни и безцветни
18.   heat gun – използва се за релеф, заедно с №17. Представлява устройство, подобно на сешоар, но с по-слаба струя на въздуха и по-голяма мощност /тоест въздушната струя е по-слаба, но по-гореща/
19.   Embossing Markers – маркери, който се използват за релеф. Трябва и №17 и №18
20.   Embossing folder – папка от пластмаса за релеф. Едната страна е негативна  - с дупки, другата е позитивна и е с релеф. Действие – релефната страна натиска хартията към дупката, което придава релеф на хартията. Използва се с машинка или с точилка.  Joy Joy Joy Важното е натиск да има
21.   Bone Folder - използва се за биговане. За по-лесно сгъване.
22.   Капси/ Eyelets – Метални са и се използват за декорация на дупки. Има и приспособление за слагането им и чук  Laughing
23.   Brads – подобно на кабърче, но с 2 крачета. Може да се използват самостоятелно или за захващане на елемент от няколко слоя
24.   Копчета / Buttons – за декорация
25.   Телбод / stapler – ясно какво е. Има телчета в различни цветове
26.   Панделки / Ширити/ Текстилни ленти / Ribbons – пак за декорация
27.   Метална линия / Metal Ruler – използва се заедно със скалпела или макетното ножче
28.   Пластмасова линия/ ruler и шаблони / templates
29.   Пистолет за силикон и силиконови пръчки – за залепяне се използва. Има ги в Практикер и подобни магазини
30.   Брокати и подобни
31.   Мъниста
32.   Игли и конци за шиене – за декоративни шевове
33.   Готови елементи за декорация / embellishments – стотици видове от типа на цветенца, стикери, камъчета и т.н

http://images.google.bg  слагате името от списъка и виждате какво е  Mr. Green

Изпуснала съм някои неща, но колежките ще ме допълнят  Flutter

Най-важното - мъж, който да не мрънка / дори когато се набожда на разни странни предмети  Joy/ , свободно време, мерак и много кутии или шкафове за хилядите малки неща . А може и специална стая :

# 485
Шуши , ти си готова за преподавател   bouquet  bouquet доста подробно си обяснила всичко.
 В общи линии това са основните неща , като изключим лудото пазаруване , влизането във всеки магазин за джундурии , харченето на пари ( дори когато знаеш че не трябва ) , въздишането по нещата от чуждите сайтове и накрая пълното удовлетворение и удоволствие като видиш нещо готово , сътворено от собствените ти ръце.В крайна сметка именно това удоволствие избутва на заден план всички мрънканици на съпруг , гоненето на децата да им измъкнеш някоя хартийка от ръцете , препъването в кутии и т.н.
 И продължавайте да творите и да създавате прекрасни неща !!!

# 486
  • Варна
Шуши, ще си дърпаме ушите. Как си могла да пуснеш снимка от дома без да ме питаш.  Joy Joy Joy
10cent's, тия работи ги придобиваш по едно по едно и по възможност без много да ги размяткваш из дома. И при въпрос това сега ли го купи гледаш учудено и отговаряш о това от кога стои тука, не си обърнал внимание.
Много ценното и важно нещо, дето ти трябва още е картон и цветни хартии.

# 487
FREE IDEA GUIDE FROM J Sprague

PS: Доста голям пидиеф е, така че по-добре ползвате Save Link As

# 488
Моите снощни елхови клонки   Mr. Green
Така е то, който може - празнува, а на който му е минало времето да празнува - картички прави  Joy

И честит ни празник, бивши, настоящи и бъдещи студенти!   bouquet

Като гледам, имам доста още да наваксвам по списъка на г-жа Шуши.  Laughing Само дето се чудя кога ли мъжа ми ще ме натири със все нещата ми  Joy Всъщност сега като изброих, 20 от 33 - добър резултат  Joy, ама недостатъчеееен  Crazy Joy
А, и да добавя клещи  Party, за разфасоване ги ползвам  Joy
alneon все едно аз съм го писала това   Laughing

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 20:13 от Creative

# 489
Момичета, приветствам ви всички.....
госпожа Шуши, ти си невероятна, от все сърце ти благодаря за трудати, и за желание да помагаш. хиляди пъти  bouquet
Момичета, правя само забежки в тема и само се радвам на красотии  които правите,невероятни сте...Сега съм ангажирана с благотворителен базар,но другата седмица съм на линия.В последният си пост бях пуснала новите си картичики(съж. просто нямам време да ги смаля и да слагам, а и са доста),бях питала мнението ви, и  никой не ми каза че стават, та съм ги занесла само да ги покажа, и ги продадох на ура,може би ги бива все пак,но ми интересува  ваше мнение, като на профи. Имам и няколко поръчки, и спешни и не много,това ме окуражава и дава желание да творя,само едно ми е гадно, като ми кажат да направя пет от тези или три от онези, направо ми става гадно, и се шегувам че не съм китайската фабрика Mr. Green,ама ще импровизирам малко по-малко.
Creative ,много са сладки елхички...

# 490
Шуши, невероятно полезен постинг!
Заедно с последващите ги съвети направо си ги прехвърлям в един word document и после едно по едно ще ги изуча. Само не ми казвай, че това на снимката е твоето студио:))
Аз нямам мърморещ мъж, даже напротив, а дори имам и помещение един ден да се отделя  Laughing Засега делим стая неговите и моите ... джиджавки:)

bouquet  bouquet  bouquet

# 491
  • София
ДОбра вечер и от мен!

Преди да покажа  последбите 1-2 картички от аматьорските ми опити,
искам да пожелая на Tandoori  здраве и кураж! От съвсем скоро чета тук, но съм истински респектирана и впечатлена от това, което съм видяла от твоето творчество. Затова съвсем скоро всичко да е така, както сама желаеш за себе си!

Относно онази прекрасна снимка от Шуши...на ателието или студио...мечатя за това...сънувам го даже. Е няма да е така подредено, но....боже..само ако се опитам да си представя какви материали, какви панделки, ширити, мъниста,позлата,глина, бои,платна,дърво...има по рафтовете и кутиите ...малей. Очите и мечтите са ми пълни!

А за пособията..аз макар и аматьорски имам някои от нещата, а за други съм си пригодила.
Например работната ми дъска, на която режа е дебело стъкло от счупена маса, под което слагам милиметрова хартия, когато ми потрябва. Скалпела ми си е хирургичен такъв, лепящи точки ползвам такива, които са за столове, монтажни ленти, силикон монтажен, тебешир обикновен...дори и печат сама съм си направила.
И въобще, за което се сетя и което ме заобикаля, често използвам в любителското си приложно 'изкуство'Simple Smile)

А и аз нямам мърморещ мъж, ами напротив, често ми купува и той нещата, пратя го за едно,  примерно стироформени топки, той ми донесе и картони и хартии и перфораторчета и брокат.
СТрахотен е.

И за да не прекалявам, ето и последните ми картички от днес, които нарисувах и налепих.

Извинете предварително за непрофесионализма на снимките и на самия продукт.
 Embarassed
http://photos-d.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs104.snc3/15144_36 … 781_3743419_n.jpg
http://photos-b.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs104.snc3/15144_36 … 782_4002727_n.jpg
тази е поръчка за един доктор кардилог:
http://photos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs104.snc3/15144_36 … 783_8206008_n.jpg http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs084.snc3/15144_36 … 784_2871130_n.jpg
а тези малки са поръчани от моя мъж за едни ученици от един цял клас, не са съвсем готови, още имам рабора по тях и ше бъдат вързани към играчки за елха.
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs084.snc3/15144_36 … 785_3872956_n.jpg
и последната
http://photos-g.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs084.snc3/15144_36 … 122_1170926_n.jpg

Ами това от мен!
Желая успех и здраве!

И всички постнати от вас картички, елхови клонки и кутийки и идеи за книгоразделители са страхотни.
РЕСПЕКТ!

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 00:31 от MaLe

# 492
  • Варна
MaLe, много хубави картички. Браво за производителността. 30 бр не е шега работа.
Да ме пита човек къде съм спала като са раздавали от тия мъже дето по собствена инициатива купуват материали на жените си и не мърморят.
devilkin, благодаря за линка. Скрапбукинга май остана само в заглавието.
Бойна задачка за Блещучка:

Как се прави таква картичка. Няма нито наименование нито шаблон, там където я намерих.
И още нещо, което се казвало коледен органайзер
http://stampez.typepad.com/my_weblog/2009/07/christmas-planner-tutorial.html

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 09:53 от Despina

# 493
  bouquet няма нещо, което да не ми е харесало. Страхотни сте, направо ми взехте акъла.
MaLe, много бройка,  много вкус, много качество...
Едни прозрачни кутийки ме изумиха...падам си по кутийки, а какъв размер са?
и всички останали УНИКАЛНИ СТЕ Hug
Despina , правят се 2 прореза и това в средата е сгънато на хармоника, а къде точно може да се получи по метода проба-грешка. Много е хубаво.

# 494
Дес, зазяпала съм я тая картичка от известно време ама сега нали се емнах с тия книгоразделители и все отлагам. Simple Smile
Обаче пък съм виждала схемичката й и точните изчисления как се прави и ако имаш желание да я направиш - ги споделям, за да ме изпревариш, а после непременно да показваш да те похвалим!
Че аз бях правила подобна ама без инструкции и видях бая зор докато ги напасна. Simple Smile

http://whiffofjoy.blogspot.com/2009/11/side-steps-and-snowflakes.html

MaLe, последната картичка най-ме грабна! Но пък тази за лекаря истински ме развесели! Simple Smile Имаш много хубави идеи!

Dyffi, аз лично бих те посъветвала да не правиш надписите на ръка. Виждам, че някои са принтирани и смятам, че това е по-добрия вариант и придава на картичката повече завършеност и стил. Другото, което е - няколкото картички с елхички, които имаш, отзад изрязаната на вълнички хартия като фон е доста неравна.. и мисля, че би се получило по-добре ако си направиш нещо като шаблонче, по което да изрязваш, за да не изглежда по този начин.
Иначе като за първи опити - мисля, че са добре, а и е хубаво, че има хора, които да стимулират творчеството ти! Всеки се учи в процес на работа, тъй че нещата ще стават още по-красиви с времето! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт