със свито сърце пускам тази тема...
моята дъщеря , на 4,5 години от половин година проявава истерично поведение и се обръщам към Вас с молба ако има друго дете със сходни проблеми да сподели какво прави по въпроса и има ли поставена диагноза.
Започвам по-отдалеч. детето ми е много желано, много чакано и по време на бременноста бях под постоянно напрежение дали ще оцелее това дете /имах аборт преди това и после не можех да забременея/. на ок 1 година му поставиха диагноза атопичен дерматит. бих казала, че е много умна, но и много трудна. още от малка трудно заспиваше и беше много нервна и раздразнителна, плачеше като бебе много.
това, което ме накара да потърся помощ-психологична, а сега и психиатрична , е че от половин година изпада в кризи и истерии, като поводъте обикновено е нещо изключително маловажно-косата й не е вързана добре, гащите не са й удобни, някой и е преместил нейн предмет, пипнал й е качулката. кара ме по 5-6 пъти да връзвам опашката й, придружено с мрънкане и хленчене, гърчене и крясъци понякога. нищо не чува когато е в такава ситуация, не помагат въпроси, убеждения и отклоняване на вниманието.
това се случва понякога и 2 пъти на ден, понякога и веднъж на два дена и продължава до 40 минути.
по принцип в момента с мъжът ми сме в изострени отношения и нямаме единно мнение по въпросите за възпитание на детето. той от известно време е решил че децата ни нямат респект и тр да се вземат твърди мерки... до 4 г не я беше удрял и сега като се замисля от лятото я наказва и я шляпа по дупето.
възможно е да има връзка, не знам. по принцип детето е разбрано, като му се обясни нещо въприема и се съобразява но като изпадне в криза /не знам дали правилно се израдявам но аз я наричам криза/ сякаш някой натиска някакво копче и не прилича на себе си....
Виждам, че си много притеснена, и смятам, това е достатъчно, няма нужда да ти се прибавят нови тревоги и мисли. Ако все пак се окаже, че детенцето ти има проблем, обсъждан в някои от темите ни тук, заповядай отново при нас, ще намериш доста протегнати ръце и разбиране! Успех и дано всичко се окаже лесно оправимо. Тук всички сме все още само РОДИТЕЛИ на децата си, по-малко са тесните специалисти, които ни съветват и пишат! 
.Определено обаче имаш нужда от консултация със специалист.Клиника св. Никола е добър вариант, защото е безплатно.Не мога да се сетя друго място, където да получиш безплатна консултация по въпроса
, днес звънях в една клиника, но не можах да се свържа. благодаря ви много, битката за моето прекрасно детенце продължава.