Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 93

  • 69 965
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 137
Дарилка,радвам се,че вече си по-добре!Струва ми се,че май нещо  чакаш? Mr. Green Сигурна съм,че си я видяла вече а аз ще я кача най-късно утре за да я споделя с другите мацки.Уфффф много се притеснявах нещо да не сгафя,но мисля,че се получи е има си кусурчета разбира се,но те са за разкош Joy И за пореден път се убедих колко е малък света.

Е, айде де. Аз си чакам, wait ама още нищо не съм видяла. Дори я сънувах тая торта с мечета...ама нямам търпения да я видя.
Светът е малък, нашта държава също, пък за Сф да не говорим...



Eто я и моята торта,която всъщност трябваше Дарилка да направи,но се разболя и честта се падна на мен Embarassed Много се притеснявах, не защото е сложна а защото трябваше да съм достоен заместник, мисля,че се получи,разбира се има си  целулитче, но ако няма ще вземе да заприлича на Пепините торти  Joy и да не ги уеднаквявам викам дай да му го оставя,да има авторски отпечатък  hahaha

http://kostovi.snimka.bg/cooking/moite-torti2-23-03-09-23-03-2010.359957.16020730

А за фона ми,няма да коментирам,все не ми стига времето за по-добра подготовка защото малкото зверче само се чуди как да се докопа до тортата и затова снимките ги правя мнооого бързо.
Сега като я видях се сетих,че не прецених да бучна цифрата върху тъмно лилавата лента за да е по-контрастно.

# 676
  • Мнения: 137
Пак съм аз,но стана много дълъг пост  Grinning
Специално да отбележа тортата на Патриани-Много е приказна и жива, страшно ми харесва БРАВО!
Михаела, погледни в албума на Ванчето,тя ни е майсторката на шаха и има стъпка по стъпка  Grinning

# 677
  • Мнения: 1 329
Ай-ай,
много е хубава тортата. Малко в повече ми е лилавото, но предполагам е от фотото. Цветовете ярки ли са на живо или ?
Вътре с какво е?

# 678
  • Мнения: 137
Ай-ай,
много е хубава тортата. Малко в повече ми е лилавото, но предполагам е от фотото. Цветовете ярки ли са на живо или ?
Вътре с какво е?
Радвам се,че ти харесва!А за цветовете да си призная честно,така и не я видях на дневна светлина, тази снимка са я правили домашните любимци,но със сигурност не са същите, по-убити са на снимката и синеят/както знаем лилавото по незнайни причини излиза синьо/.Но цялото оформление на тортата вкл. цветово си го поиска Теди и на 100% се съобразих с нейното желание разбира се.Единствено искаше евентуално да и сложа звездички на клечка,както Пепи ги прави,но реших,че ще и дойдат в повече, тя все пак е малка.
А отвътре е с пандишпанени блатове и бананов крем /сметана+бананов крем на др.Йоткер+банани/обикновено слагам и шоколад, но Теди не пожела.Ей да знаеш и тя има изкривяване, явно сте доста близки и е прихванала Mr. Green

# 679
  • Мнения: 28
Имам голяма молба!!! Тук във форума четох някъде за блат който е с краве масло и ставал ставнително  дебел и можел да се разреже на три части , но сега не мога да го открия . И моля за помощ! Praynig

# 680
  • Мнения: 40
Здравейте на всички  Simple Smile Комплименти за прекрасните торти на всички! Направо сте страхотни  Simple Smile

Съвсем случайно, разглеждайки един италиански  форум за сладкарство попаднах на една рецепта за захарно покритие и в тази рецепта пишеше, че глюкозата може да бъде заместена с мед..   някоя от вас пробвала ли е?

# 681
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
ddenis меда оцветява в жълто така че ако ти трябва снежно бяло покритие по-добре ползвай глюкоза, другия проблем е, че може да се сбие с вкуса на тортата, а третия, че има хора алергични към мед (последното е рядко срещано но все пак ... ). А и зависи дали покритието ще претърпи термична обработка - някои видове мед горчат след това.

# 682
  • Мнения: 1 173
 Да бутна малко темата , че съвсем замря  Mr. Green
Нещо старо от мен , но непоказвано . Мрежата на паяка не съм я "клепала" аз , съпруга ми е виновника  Mr. Green
,
 
 За тези от вас които не следят темата за Студен Порцелан ето тук могат да видят с какво си играя напоследък http://raya1979.multiply.com/photos/album/15/cold_porcelain

# 683
  • Plovdiv->Toronto
  • Мнения: 1 361
Аууу, Рая, невероятни са  Peace!
И аз започвам от утре цветенца  Heart Eyes .....

# 684
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Рая супер са - първата по-ми харесва ако трябва да избирам. Имаш ли някъде стъпка по стъпка на герберите?
А осмостена как го докара - такъв заобленичък - много е хубав. ....



ai-ai  много нежна торта - какви са и размерите? Мечо е чудесен.

Последна редакция: чт, 19 ное 2009, 22:23 от shemet_neveroiaten

# 685
  • Мнения: 40
ddenis меда оцветява в жълто така че ако ти трябва снежно бяло покритие по-добре ползвай глюкоза, другия проблем е, че може да се сбие с вкуса на тортата, а третия, че има хора алергични към мед (последното е рядко срещано но все пак ... ). А и зависи дали покритието ще претърпи термична обработка - някои видове мед горчат след това.

Shemet_neveroiaten мерси много за поясненията. Беше ми много любопитна тази работа с меда.. значи няма  смисъл дори и да пробвам щом покритието става жълтеникаво на цвят, а и вкуса се променя  Simple Smile  bouquet

# 686
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
ddenis принципно ако ще покриваш торта Медовик и цвета не трябва да е снежно бял а ще го оцветяваш в нещо друго няма проблем, но лично аз трудно си представям покритие с вкус и аромат на мед върху шоколадова торта например.

# 687
  • Мнения: 40
ddenis принципно ако ще покриваш торта Медовик и цвета не трябва да е снежно бял а ще го оцветяваш в нещо друго няма проблем, но лично аз трудно си представям покритие с вкус и аромат на мед върху шоколадова торта например.

Shemet_neveroiaten имаш право за всичко и мерси много за съвета.. Тъй като съм съвсем нова в сладкарството и дори не се бях сетила за всички тези неща, които ми изброи.. По приницип идеята ми е  да направя бяло покритие, с което да покрия тортата, а останалата смес да я оцветя в различни цветове и да направя розички и други цветя. Явно тази смес с меда не е подходяща, а тука (Италия) ми е много трудно да намеря глюкоза.... няма ли с какво да се замести?...До сега съм направила само една торта  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed (покритието беше марципан "Варна"), но покрай вас се запалих доста и сега искам да се осъвършенствам  Simple Smile Разгледах тортената библиотека, но  не мога да преценя коя рецепта за захарно покритие да използвам, така че да мога и да моделирам с него, та ви моля за съвет  Simple Smile

# 688
  • Мнения: 634
Патрияни,шапка ти свалям ,толкова е готина тортата Hug Hug Hug
Ай ай ,чудесна торта за една годинка и то лилава  bouquet
Рая, припадам ,като ти гледам цветята ,разкошни са  chef Hug
Аз приготвям торта за свадба и за кумове ,но утре ще ви я покажа с още една шоколадова и една с барби.  bouquet

# 689
  • Мнения: 1 329
Айде и аз, да не остана по-назад...

Рай4е, страхотни са ти цветята.

Направих бисквитената торта на Буболинката, с леки видоизменения в рецептата. Стана превъзходна на вкус. Бубе   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт