[Тема 2] Шалът като стил на обличане

• 119 878
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
В Бургас -подлеза за спирката на Операта от скоро отвори магазин, в който има и богат избор на шалове-очите ми останаха. В един панер имаше страхотни находки-плетени ,шарени,дълги на смешната цена от 2 лв.Утре съм там на лов, че палтото ми е черно и има нужда от цвят.
купих си три от там преди време, да ти кажа си струват до толкова, колкото да имаш разнообразни цветове, но не са от много добра прежда - струва ми се че бързо ще се скапят  Rolling Eyes Иначе харесах един на витрината /розов, намачкан, да не ми го пипаш  Mr. Green/ и защо не го взех и аз не знам  ooooh! но ще се поправя  Crazy

# 46
В Бургас -подлеза за спирката на Операта от скоро отвори магазин, в който има и богат избор на шалове....

Aууууу, май утре там ще има дамски бой!  Crazy И аз съм там! Не пипайте нищо!

п.с. това вместо запис. само Ви следя и крада идеи!  Rolling Eyes

# 47
Отново май ще ходя за куки, с тези шалове ми вкарахте мухата.

# 48
  • Бургас
Е, който може да си плете е с предимство. Аз съм гобленарка,не ставам за плетачка.
За розовия шал-споко, дъщеря ми ми донесе преди време от Париж -огромен много мек, та в тази гама си имам. Предполагам,че няма да са най-качествените, но за разнообразие стават.Тъкмо мога да си накупя няколко, да си ги менкам. hahaha

# 49
И аз си взех за пръв път тъмен шал. Другите са ми по ведри и пъстри.

Цветът прелива от черно, през тъмно кафяво до маслено зелено в зависимост от светлината. От време на време се появят и бляскави нишки.

# 50
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile Поздравления и за двете теми - толкова много информация на едно място   bouquet

Като върл фен на шаловете, няма как да не се намърдам при вас  Mr. Green Нося почти всякакви, като определено отдавам предпочитания на по-небрежно ежедневните от естествени материи. Кажи-речи всеки ден съм с шал, а ако случайно не е на шията ми, то е вързан на чантата или в краен случай - чака прибран в нея. За мен шалът освен красив аксесоар е и една мултифункционална и много полезна вещ. Когато пътувам примерно винаги държа под ръка някой и друг шал, с който мога да "спася" детето, пък и себе си от климатика. Другите приложения май вече доста сте обсъждали - използването им вместо колан, диадема, тюрбан и т.н. да не ставам досадна   Simple Smile

Порових из последния линк, който е пуснала БЗ и открих някакъв вид, за който не ми беше хрумвало - нещо като жилетка за шия  Laughing Едва ли бих носила такова нещо, но ме заинтригува с откачеността си  Laughing

http://www.craftstylish.com/item/53723/rap-new-knitted-cowl

# 51
моби  - Много си готини тез шалчета-жилетки Mr. Green  - най-вече топлят и се трансфоримират и като качулка; такова им е и името Winter cowl= шал 3uMHa kачулка ( в тема1 бях пуснала за тях , ето тук (виж може и да си промениш мнението и да си сложиш едно  Wink Laughing Hug - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422393.msg12429174#msg12429174 )

Има и Shoulder wraps= Hаметaлo(3a paMo  Mr. Green Mr. Green) , но те са по-дълги и обикновено са повече за красота отколкото за практичност (имам като това синьо-сивото , НО в черано и с копче; стoи страхотно , НО постоянно се вдига)  Peace :

Laughing

Последна редакция: чт, 22 окт 2009, 10:54 от bz

# 52
  • Бургас
Четох напред в темата за различните закопчавания. Да ви кажа аз какво си измислих. Имам правоъгълен,доста широк шал,вълнен е и обемен. Когато го нося върху палтото хващам двата му края с ластици-от тези,пухкавите. И тъй като шала е преливащ от бежов до кафяв, слагам два ластика в същата гама. Спирали са ме по улиците жени да ме питат как съм го хванала,че не става да го вържеш. Е,похвалих се!

# 53
Красиво Цвете, е уби ме. Страшна идея!!!   bouquet Ще се тества задълже. Абе шаловата тема се превръща в плетена май. Щото съм фен и на плетките де ...  Joy

# 54
На мен това ми е единственото плетиво, което съм правила - 2 шала. Единят преди мноого години, другият - миналата година. Но бяха простички, не като чудесата, които показвате тук Embarassed
Тази година съм решила да си направя нещо по-сложничко евентуално. Мисля си за нещо от техниката макраме, но още бистря модела....

# 55
  • На точното място
В Бургас -подлеза за спирката на Операта от скоро отвори магазин, в който има и богат избор на шалове-очите ми останаха. В един панер имаше страхотни находки-плетени ,шарени,дълги на смешната цена от 2 лв.Утре съм там на лов, че палтото ми е черно и има нужда от цвят.

И аз си пазаря от там. Последния си го купих преди седмица - голям, красив и син. Нямам забележки към качеството на шаловете в този магазин, пера си ги в пералнята и нямам проблем!Купувала съм си и от индийските магазина, но там много ги оглеждам щото някои са шити с крака.

# 56
Много ми хареса идеята за ластик или шнола за шал.Мисля да пробвам и аз!

За момичетата от Варна-много голям избор на шалове има в магазин Мадара(не далеч от Метро).Повечето са на цени 5,60лв-6,90лв.Последния път като ходих имаше над 20 модела кашмирени.Същите съм виждала в много други магазини за 15-20лв.В предната тема показах няколко шалчета купени от там.

# 57

За момичетата от Варна-много голям избор на шалове има в магазин Мадара(не далеч от Метро).Повечето са на цени 5,60лв-6,90лв.Последния път като ходих имаше над 20 модела кашмирени.Същите съм виждала в много други магазини за 15-20лв.В предната тема показах няколко шалчета купени от там.

Ако някой каже и  за такова магазинче в София, на такива цени, цена няма да има. Grinning

# 58
  • В полите на Пирин планина
За да се включа и в тази тема ще кажа, че плетените на 1 кука ме вдъхновяват много - и без това ми е хоби. Само трябва да си купя някаква прежда.

# 59
  • София

Ако някой каже и  за такова магазинче в София, на такива цени, цена няма да има. Grinning
Дааа, аз такива цени в София не съм виждала.  newsm78 и  вместо "запис" да се отчета и аз – миналата седмица се сдобих и аз с два нови шала – памучни, единия е къдравичък, в сивата гама, за по 15 лв. Ще снимам и ще показвам.

Общи условия

Активация на акаунт