колко ви струваше да си обзаведете апартамента?

• 12 210
  • 56
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Цитат
Стаите на мокет и тапети; кухнята на балатум и със шкафове + плочки в частта за печка и подобни; баня и тоалетна на мозайка и със съответните батерии и др. - т.е. "довършен" по български държавен стандарт, но отварящ двойно повече работа по подмяната на "стандарта" с личните вкусове.

Едно време,по соц-а всички панелки ги правеха така.Тапетите,мокети и батериите за банята.

# 31
Цитат
Стаите на мокет и тапети; кухнята на балатум и със шкафове + плочки в частта за печка и подобни; баня и тоалетна на мозайка и със съответните батерии и др. - т.е. "довършен" по български държавен стандарт, но отварящ двойно повече работа по подмяната на "стандарта" с личните вкусове.

Едно време,по соц-а всички панелки ги правеха така.Тапетите,мокети и батериите за банята.

Не говоря изобщо за соц-а. Блокът е строен 2000 г., а ние живеем в него от 2005 г., но апартаментът ни не е бил обитаван преди това /доколкото знам, комшиите са се нанасяли 2002-2003 г./. Peace

# 32
Въпреки , че въпросът  е конкретно за обзавеждане, мисля, че в повечето  случаи се прави ремонта(или  довършителните работи) и  обзавеждането и понякога са взаимосвързани, затова както и др. момичета ще напиша:
 Ремонт на старо  жилище:ок.90 кв.м
1.дограма смяна ПВЦ: 4 прозореца, 3 балконски  врати, врата баня( без огледало)  -ок 4300лв.
2 обръщане прозорци, измазване места изкъртени от свалянето на старата дограма , топлоизолация(изцяло  правена от балконите, защото  пред всички стаи има възможност за действие) , без мазилка-ок. 2000лв(само за труд)+около 1500 лв за материали(може и повече поради  некадърността на работниците , които съсипваха материал безразборно, поръчваха ненужни неща...) -  накрая изгонени, въпреки ,че им бяхме предллатили, но бяха препоръчани от съседи.
3.елтехници-ок1000лв труд, още 1000 материали, включва: нова ел инсталация,но където можеше се запазваше старата, голям брой нови  кутии за контакти, за ключове, телефон, прокарване на интернет инсталация/кабелна за всички  стаи+отделно  извод за рутер, полагане на кабели за СОТ, ново  табло, нова звънчева с-ма
4.бригада, приела да изпълни целия ремонт до край- 12200 лв (труд+материали от тях, но впоследствие се оказа, че уж не всички  материали били включени и  сумата излезе по -голяма)-уговорката беше: смяна на ВИК-2 хоризонтални-2.50м и  2 вертикални щрангове,  нови изводи в кухня за миялна, пералня, мивка и  съответно канали за тях, смяна на радиатори-5бр и  на тръби парно+вкопаване в стени; замазване на улеите, прокарани от елтехниците и тези  за парно; 2 бр.балкони - мазилка полимерна, долу теракот; сваляне на 2 бр. врати и обръщане; стени, които бият на кухо, да се свали мазиката и се измажат  отново (впоследствие този етап прескочен, замазани стените оттук-оттам, резултат: седмица след напускане на обекта от работниците нови  големи пукнати във всички стаи);  шпакловка, боядисване-латекс; баня/тоалетна окачен таван, с цел изправяне на кривини и  чупки. Баня-теракот/фаянсови плочки не са сменяни, поради това че неотдавна  е правен ремонт, също скоро са ремонтирни антре и  коридор.
5.Поради гореспоменатите проблеми  повторно частично шпакловане и  боядисване- 300-400лв(част от работата сами си  свършихме)
6.Китване , лакиране на врати, нови  дръжки-400лв+огледало 80лв-( изпълнението  от нас)
7.монтаж осветителни тела, контакти , ключове-800лв
9.стар паркет -3 стаи- циклене, лак) труд+материали)-880лв
10 Ламинат:кухня-труд материали-360лв
11.балкон 1- парапет: боя/труд+балкон 2: нов парапет-200лв
11.други: изхвърляне стари  вещи и стр. отпадъци, почистване от такива, изнасяне стари  радиатори,  качване на някои  неуговорени в общите оферти материали, транспорт, смяна на водомери, прехвърляне на старите топломерина нови  радиатори(+ 2 бр. нови топломери), купуване по-дребни  материали и т.н.-мин още ок 600-700лв
или общо ок 26 000лв за ремонт по горните изчисления, но  със сигурност нещо в момента ми се губи, защото  спомените ми са, че бяхме заложили  макс до  15-16 000, а се оказа, че сумата почти се удвои, макар, че както се вижда  не е пълен ремонт(няма нов паркет, няма цялостна нова баня, няма нов теракот в коридор и  антре; стени не са местени, нито избивани, не са зидани нови), Никакъв лукс, никакви  екстри, без гипскартон, много неща сме си качвали  сами, стара дограма сме рязали и  изхвърляли  сами...
12.нова тоалетна чиния-моноблок, см батерии-за душ и мивка, шкаф за баня с мивка-ок 1000лв. мотаж>предстои
13.СОТ монтаж-700лв
Електроуреди-кухня, всички за вграждане:пералня+сушилня, фурна, керамичен плот-2ка, миялна-45см, абсорбатор-телескопичен всичко:2850лв( без хладилник). Мивка , батерия още не са избрани
Осветителни тела( най-хубавото, най-ефектното и най-евтиното от всичко-с малки изключения почти всичко от Амбиенте,  единични цени от19.00-макс 90.00.Първоначално като обикаляхме по магазини се бяхме отчаяли от скъпите осв. тела , на всичко отгоре и  не ни харесваха.Бяхме предвидили  много повече, но се радвам че попаднахме на тази  фирма.
Мебели:
1.Спалня-гардероб-1000лв(с транспорт , качване, монтаж надхвърля)
2.спалня, 2 нощни, комод-780лв
3.хол-за сега корпусна мебел-700лв и канапе+лежанка-1300лв, масичка предстои...
4.трапезария-ще се ползва закупена преди 2г стъклена маса на промоция-130 лв+6 бр. стола-кожени(преработена кожа???) - пак промоциях 60 лв/ бр.
5.антре-гардероб>предстои, заложени са ок. 400лв
6.2ра стая-за сега още нищо  не е предвидено
7.кухня-до сега, много  събрани оферти-индивидуален проект от 3500 до 5500-5800 за 2.70 горни +долни и  още едно шкафче ок 0.60-0.70, но  плитко 0.30-0.40 без лукс от ПДЧ (ламинат).Но отделно искат транспорт, качване, монтаж,някои  дори  не калкулират дружките???Затова все още събирам оферти, според мен е прекалено скъпо. Касае се за София. Очаквам препоръки от такива които  вече имат готови  кухни  на прилични цени и  са доволни. Следих темата за индивидуални поръчки за София, но там не открих конкретно мнение.

# 33
Като чета долното мнение се радвам, че си наехме стоител, който направи целия ремонт. Първо къртиха 1 месец старите неща, после изливаха нова настилка на пода, че старата беше станала на дупки и преценихме, че така е по-добре. После оправяха стени, тавани, тръби, плочки в банята, тоалетната, мокрото помещение, направиха мазилка на терасите, изобщо всичко. Съвета към авторката ми е да си намерят и те една фирма, която да направи абсолютно всичко. Те са запознати и с материялите и няма нужда ти да ходиш и да се чудиш какво да избираш. ОСвен това си имат технически ръководител, който постоянно следи обекта и работниците не могат да се размотават сто години. Ние сме избирали само боята за стените и цветовете и вида на плочките.Паркета за хола, спалнята и детската ги взехме от друга фирма, която дойде и ги сложи за 1 ден. Даже и кухнята ни е от строителя, че предлагаше италиански и ни направи отстъпка. Кухнята ни е от масив (дъб). doiche за ПДЧ 5000лв ми се виждат много Thinking

# 34
Моята кухня я поръчах преди няколко дни от Карлово фирма Фладер мдф лак 2.40 - 2660лв. -транспорт и монтаж.

# 35
Мога да ти кажа необходимия минимум - за максимума е ясно, че всичко е относително, има кухни и по 10 000лв  Wink
Та значи ние се нанесохме в четиристаен, но на първо време обзаведохме само дневната и 1 спалня, колкото да можем да се настаним преди да родя. Разполагахме с ограничено време и още по-ограничен бюджет, затова направихме само най-необходимото, с идеята впоследствие, когато разполагаме с повече средства и време да дооправяме.
Апартамента беше чисто нов, по БДС, тоест само е слагано, нищо не е къртено и ремонтирано  Wink
Фаянс и теракот/коридор,бокс,баня/ + тоалетна чиния и мивка за банята - около 1200лв. Взехме български плочки, около 14лв/м2.
Стени - всичко с латекс - около 150лв.
Подове - ламинат от 17лв/м2 с вкл. монтаж.
Труд - ползвахме познати, само за фаянса и теракота, останалото мъжът ми го направи сам - 600лв.
Кухня, взехме най-евтиния вариант, полска кухня, за 2,60м - 650лв, плюс отделно цял плот, мивка, гръб, лайсни - към 1000лв общо  Laughing Външен вид мн.добър, качество - приемливо, ще изкара 5-6 години, тогава ще имаме възможност за по-хубава.
Кухнески ъгъл, кожа - 300лв
Маса с 4 стола, на промоция от Явор - 400лв
Секция за ТВ - 300лв
Спалня, от Ергодизайн - легло, гардероб, нощни шкафчета, скрин - 900лв +матрак 300лв
С останалите дреболии - към 6 000 лв ни излезе общо, това за жизнения минимум, дето се казва.Допълнително техниката, но доста неща си имахме отпреди.

# 36
  • Варна
Трудно е да се каже,но някъде към 25 000.Става дума за ново строителство,3 стаен,до ключ.С доста подобрения,мъж ми е майстор.Иначе би надхвърлило 30 000.

# 37
  • у дома
Сумата, която бях предвидила + 40 % отгоре. Това е формулата. Като единственото ни изхвърляне беше обзавеждането за хола - само то около 3000 Е. Всичко останало, без да търся най-евтино, но търсих оптимален вариант между качество и цена. Става въпрос за превръщане на един стар тухлен апартамент, в нов. 

# 38
doiche за ПДЧ 5000лв ми се виждат много Thinking
да, точно  това писах и аз , макс. би трябвало да е 2800-3000 с транспорт, качване, монтаж на шкафове и  уреди, и с дръжки, та дори  с постформинг, който  е по-скъпичък, макар че и това ми е множко, ама при положение, че всичко  е точно по определени размери, напаснато  според мястото и  нашите желания е що годе приемливо.Полските кухни  верно че са с по-тънко  ПДЧ: 1, 5-1, 6, по  тънък термоплот, и  са модули, но  идват от някъде си и  пак са на цени 400-600лв за посочения от мен размер.За съжаление имам разни чупки, кривини, наклони и  мога да ги приспособя, трябва да премина към вариант-индивидуален проект.

# 39
Обзавеждано  на апартамента грубо ми излезе  грубо  казано е 35 000лв.изключвам само телевизора и холната маса. Това е за апартамент 110 кв.м. но едната детската стая ми е празна , само ламинат и латекс.Смятам че всичко зависи от човека и това какво иска.

# 40
  • София
Кухнята сме поръчали  - 4,60 м - 3500 лв. Мивка, абсорбатор и мелачка 1000 лв. Уреди - 3500.
Баня - 3000 лв за плочки. Мебели още не сме взели.
Латекс за 76 кв апартамент - 760 лв / с грунда/. Паркет 50 кв - 1500 лв / без майсторите/.
Засега дотук сме стигнали.  Tired

# 41
Двустаен,ново строителство,дотук 11 000.
Като мъжът ми е направил половина неща
и оттам спестихме поне 5 000.
Не са купени още мебели,кухнята не е поръчвана
и аксесоарите в банята -също. ooooh!

# 42
Апартамента е към 70 кв.м. - спалня, кухня+трапезария+хол, баня, антре. Взехме го на груба мазилка, дограма и врати. Не ползваме дизайнер, поради липсата на такива средства. Проект ни направиха за банята и кухнята, за минимални суми. Определено не сме се насочили към висок клас мебели и уреди, по-скоро среден. Всички уреди купуваме на едрови цени, мебелите са изработени по поръчка от наш приятел, кухнята също е от най-ниската оферта на фирма за мебели.
Досега сме дали 20 000 лв и по мои груби сметки ще отидат още към 10 000лв.

# 43
Ние привършихме окончателно с нашия дом. Ново строителство е 65 кв-дневня+кухня+трапезария, спалня, 2 коридорчета(малки са) и баня. Апартамента беше на шпакловка, която в последствие повтаряхме, и с дограма. Като си направя тотал-а излиза това:
1. Спалня- 3000лв(без подматрачна и матрак)
2. Трапезария-маса + 4 стола-600лв
3. Хол-дивана-2200, масата-350лв
4. Модулна секция-1300лв
5. Баня-около 3500
6. Кухнята- 2600лв
7. Уреди, всички за вграждане- около 3000лв
Общо 15950лв - за чисто и просто 2 стаи.
Все още нямам антре-ще се прави по поръчка и ще почакаме, нямам и матрак за спалнята. Ще се взима и нов ТВ, ама в последствие.
Ами това е..От една страна благородно завиждам на момичетата, които има апартаменти по 120/150кв. Но като се замисля какви пари ще е едно такова обзавеждане на 3 и повече стаи #Crazy

# 44
Авторката не се включи повече  Thinking
Ще повторя първото си мнение - ужасно разтегливо понятие е това - колко струва обзавеждане. Защото и цените са ужасно различни. Ако авторката посочи бюджет - има смисъл темата, но така - просто статистика или перчене кой колко е дал  - безсмислено е.

Общи условия

Активация на акаунт