колко ви струваше да си обзаведете апартамента?

• 12 211
  • 56
  •   1
Отговори
Въпросът е към всички,преместили се скоро Hug.Имаме малък двустаен апартамент,който за съжаление не е обзаведен все още,а така ми се иска най-накрая да сме самостоятелни.Затова ме интересува на вас колко ви струваше,кое ви излезе най-скъпо,от кое икономисахте и изобщо всичко,свързано с обзавеждането Simple Smile

# 1
Въпроса е много относителен, при положение, че цените на мебелите са с големи разлики. Насочи имаш ли бюджет, какво точно ще купуваш?

# 2
  • София
Уф, затрудняваш ме...Ние правихме не само обзавеждане, ами всичко от нулата, защото го взехме на шпакловка и замазка. Мисля, че към трийсетина хиляди, като не сме купували скъпи неща, средна работа Peace Дано не подвеждам, но мисля, че там някъде беше. Това преди 3 години.

# 3
Всичките мебели са интересни, но без изхвърляне. Общо взето имахме време и дебнех промоции. Към 7-8 хил лв за 60 кв. Кухненски бокс, трапезария, хол и спалня. Това е сума без довършителните работи, само мебели и уреди. Без телевизор и компютър, че първия ни е подарък, а втория е от преди
Фактически тук се включват - мека мебел (с лежанка, текстил), маса + 4 стола, кухня + вградена печка, плот с 2 котлончета, хладилник, пералня и миалня, спалня с гардероби, нощни шкафчета и т.н. , портманто за антрето, Раздвижена секция за хола

Мисля, че се справихме много добре. Повечето неща изглеждат скъпи, защото са интересни по някакъв начин, но не са.
Моя приятелка си мисли, че съм дала хиляди за спалнята, а не съм Simple Smile

# 4
Ако прибавяш посуда, пердета, килими, плочки, аксесоари и тн - мисля че още 3-4 хил.лв. Иначе кухня с уреди - 2000, мека мебел плюс маса и секкия - 2000, спалня 1000лв, антре и трапезария - 1000.

# 5
На мен ми излезе грубо 20 хил. лева, но аз съм в 100 квадрата апартамент и си задоволих всички капризи. Simple Smile

В тази цена включвам Дневна, кухня, спалня и детска. Simple Smile

# 6
Относително е. Зависи дали имаш предвид само мебелите или включваш всичко "от-до" (от шпакловката, през мебелите и електроуредите до покривките и завесите). Уточни какво точно те интересува, за да получиш по-конкретни отговори.
Най-грубо, излиза между 1000 и 10000 за стая.
Иначе, в едно жилище винаги има какво да се подменя, обновява и т.н.
Нашето го взехме с обзавеждане по БДС и трябваше първо да махнем всичко, след това да преправяме и чак накрая да довършваме, мебелираме и др. А и сме на 150 кв., та вече 6 г. продължаваме да доизкусуряваме по нещо, защото държа на определени неща и не искам да правя компромиси.  Peace

# 7
  • софия
Около 20 хил. за 50кв.Но това включва и черна и бяла техника +обзавеждането.

# 8
  • Абсурдистан
Иначе кухня с уреди - 2000

Абсурт! Без уредите - да, но с уредите не. Naughty
Ами тя само печката е около 500 лв най-евтината.
Хладилника и той отива на 600 лв
Пералня, мивка, съдомиялна......

# 9
Тристаен, ново строителство - 30 хиляди (лева) Rolling Eyes. От голи стени до завършен вид, без климатици.

# 10

Ако не правиш по поръчка, а купиш готова на промоция с не-лошо качмество - може да се намери за около 1000лв. Съдомиялна не мисля че е от първа необходимост. Говорим за евтино обзавеждане с приемливо качество, подчертавам.

# 11
Или аз нещо не разбрах, но кухня с приемливо качество за 1000 лева граничи с абсурда. Ако говорите за онези модули дето ги има Бриколажа, не само, че качеството е ужасно, а и като си я поръчаш ти се начисляват и други разходи и разбираш, че цената от щанда не отговаря на истината. Хубава кухня без уреди около 2 метра не излиза под 2 хил. лева, независимо модулна система или по проект. Говорим и за качество, а тези 2 хил. са някакъв наистина голям минимум без никакви екстри.

Ако не правиш по поръчка, а купиш готова на промоция с не-лошо качмество - може да се намери за около 1000лв. Съдомиялна не мисля че е от първа необходимост. Говорим за евтино обзавеждане с приемливо качество, подчертавам.

# 12
Хората се съобразяват с цената, която могат да дадат. Не казвам, че за 1000лв ще имаш разкошна и качествена кухня, а поносима евтина такава, която да не изглежда зле, да се ползва поне 10-15 години и да е фунционална. Моята е от полските и ми излезе преди 3 години 700лв. Нито се е олюпила, нито има някакви дефекти или забележки, напротив, доволна съм  Wink

# 13
Майка ми също си сложи полска кухня и затова всеки път като включва печката отваря чекмеджетата и вратите до нея, защото се награвят и се измятат. Аз тази грешка не бих направила.

# 14
Факт е, че кухнята и банята дърпат най-много. Нашата кухня е евтина, но пък е голяма.. имам 3.5 м шкафове само. Цветовете обаче са страхотни и е функционална. Не вградихме пералнята и хладилника. Само печката и миалната. Искам също да кажа, че не включвам допълнителните аксесоари -  например метална поставка тип тръба за прибори + металните закачалки за нея излезе почти 200 лв на промоция.

Общи условия

Активация на акаунт