В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 126
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
  • Varna
Хади бакалъм, де сте бе newsm78
Туко що се връщам от тренировки и виждам тука само 3 поста- може ли тъй!!!
АНДЖЕ- кажи Душо какво ти е на душата, излей и мъка и яд да ти мине, да не ти седи във душичката и да те разболява. Даже ако нещеш да ни кажеш, напиши си го някъде или си го кажи на глас да мине и замине.
Лелеее гледам сега Перлата и гледам момчетата как танцуват и така ми е хубаво и веселооо и така ми се танцува със приятелкииии ей така по женскир еееех. Е може за цвят Дедко да вземем Laughing
АНДЖЕ- ще фЪлА едно очо за тази книжчица. Благодаря, че е спомена Hug
МИСТИКЧЕ- много ама много ми хареса това което си цитирала към Мавляна  bouquet
ХАДИЛ- както винаги си на 6 newsm10 Ко да кажа повече!!!

# 211
Мацки и дЕдо :

Тук с.м , но с.м напълно джеTлагната(jetlag) - демек нещо се повредих времово  hahaha Joy Whistling Crossing Arms ooooh! ... а ежедневието си иска своето. Та чета с едно око... Laughing Wink

Хадилката - ха'ди и тука да кажа здрасти  Mr. Green Laughing  - ей по едuн терлик, макар че не щеш( нЕма такава работа - искаш не искаш - даваме hahaha Joy). А стихотворението е страшно -- Nâzım Hikmet=Нa3ъM XukМeТ  u Toй ... Whistling Peace...

Мисти - да , да чадо, ще ще ..Живот и здраве до утре  Laughing Hug ...Хакито - не се услушвай и ти  Mr. Green Wink .... (**а точно тази фраза и останaлите 6 съвета на Мевлана превеждах в сBоБоDeн стил ала BZ Mr. Green преди време в една от темите за 1001 нощ  Crazy - на к/о му се чете повече --> http://bz-pedia.blogspot.com/2009/06/mevlana-dervishkonya-etc.html  ...Мевлана е един път ..като мед за душата са му писанията ...(к/о ми напомня - Оrtakoy ->  книги ..сещаш сa нали  Whistling Crazy))

Анге - иде ли  newsm78 ? (т.е. ти  идеш ли  Mr. Green Grinning Laughing Hug ...да знам дали да организирам бандата в твоя чест Crazy Whistling)

Делте -  Mr. Green Heart Eyes Flutter Hug Hug Hug  (Сега ша ги извикаM членовете на тази тема да се яват Ha поименно преброябване  hahaha Joy Mr. Green ...)

Пине - злато, снимки само на живо hahaha Mr. Green  (майтап , но направо имам уплах от малтиплайот ...качвам качвам и накрая ... нищо ... ама ша пробвам пак Wink)

Illusion - Добре дошла в TR --- разказвай ... Whistling Mr. Green Wink

Аннип - да ти е жива и здрава дъщеричката  и само позитивни емоции с половинката в TR ... Hug Peace Heart Eyes

До скоро красоти ... днес времето беше раз-кош-но ...почти 20 градуса ...едно cлънцеeeeй ...ох , бе , да му стане кеф на човек (като в песента на Тaрканчо - 3имно слънце=Kış güneşi - http://www.muzikvakti.com/klipizle.php?id=46 ; http://www.loglar.com/song.php?id=1317 )

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 22:09 от bz

# 212
Да - пропуснала съм да пиша, че поетът е Назъм Хикмет. благодаря за терлиците   bouquet

# 213
  • Varna
ХАДИЛЧЕ-
видя ли тука какви красиви тЪрлЪчки подаряват, даже да не искаш. smile3521
БЗ-ончеее,, при вас си е било пролееееет. Тук у Варната сутринта като пекна едно слънчице и аз станах със голям кеф да шетам и да забъркам нещо  на змея. Ама към 10 като стана едно такова мъгливо и сиво, добре, че поне беше 15 дигрее.
А преди малко като се връщах от тренировките даже ми се стори още по топличко. Но пък е магливо. Ама майната му, мъглата помага за Убава кожа и коса. А косата ми е направо сега разкошотия от тая мъглаааа newsm03 Ни могЪ да сЪ нагледам на себе си сега Joy
Малииии, колко съм безсрамнааааа tooth

# 214
Чул те Господ BZ.
Пожелавам всеки му здраве и хубави емоции с любимите ви хора. Heart Eyes
А на времето ще се порадваме още ден -два и послеееееееее
слагайте ските дами и господа newsm47

# 215
  • Varna
Стига бе Аниии и тииии,
кви ски, кви кънкиииии rotfImao
Ако знаете как ми треперят мартинките от заледяванеее. cry

# 216
Чакай мила,то тепърва почва нашето треперене cold

# 217
Делте - какви мартинки чадо - анатомично не ти е възможно, мила  Blush !
А сега да ви разкажа за първия сняг на едното от малките чада от нашата рода. Значи детето цял живот (4 годинки) си живяло в Багдад - ни сняг знае, ни чудо. И миналата година хоп-троп на гости при леля (моя милост). През нощта на втория или третия ден от гостуването - натрупа сняг. Сутринта извеждам детенце на терасата да види и пипне снежец. И като отвори едни оченца, онова ми ти фъстъче и викна с цяло гърло: "Мааааааамоооооооооооооо гледай колко захарен памук има навсякъде." горкото, разбиха му се илюзиите като го опита, ама като видя, че може да си строи разни неща в снега беше щастлив като птичка напролет.

# 218
  • до вятърните мелници
Добър вечер  Hug

Добре дошли на новите момичета  wavey

Хадил   bouquet за стихотворението. Може ли още, ако има преведени. Ако щете вярвайте, но моя първи досег с турската култура беше именно с една стихосбирка на Н.Хикмет на английски. Преди да се запозная с Фратко даже! Късмет, но тогава инглиша ми не беше така силен...   Blush Въобще незнам от къде се е взела у дома на нашите. Сигурно таткова ще да е била  newsm78 Аз, доколкото знам той е бил изгонен заради комунистически иде и е живял доста години във Варна, но не съм сигурна дали е точно така. По-начетените да ме поправят, ако трябва.

Но да си призная, на мен ми е малко странно стихообразуването на турски. Нали няма рими и са едни такива дълги строфи... трудно ми е да го възприема, пък и турският ми далеч не е на подходящото ниво  Embarassed

А днес наистина беше прекрасен ден. Ние ходихме до Caddebostan  дребчо се накефи много. Какъв е задявко ако знаете  hahaha приближава се до хората, прави им по една физиономия и бяга да се крие зад мен или пък им се хили, зависи до колко му обръщат внимание. голям е артист станал. а в събота ще е рожденник bowuu. много се вълнувам, но ще празнуваме в неделя, че съм на работа само до обяд тогава.

# 219
Djordi - альо майката на рожденика  Mr. Green Heart Eyes ... кога ша ги видим тез дяцa , бре ..и твойто и тyй на Снежка  Crazy Whistling (Cevahir anybody ?? ....може би Whistling newsm78 Mr. Green  ...Адаш не се ослушвай и ти ...) ... Ето и поемите на N.H. на english - http://www.poemhunter.com/nazim-hikmet/ ; http://www.nazimhikmetran.com/english/frm_index/siirlerinden_secmeler.html ; http://www.hurriyet.com.tr/english/lifestyle/11781131.asp  ... виж и тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=300390.msg7683536#msg7683536 ; http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=300390.msg7685262#msg7685262

Хадил - моля, моля  Hug ...обувай ги тези патъци по-често (да се разбира да се разпиcваш по-чеcTо тук  Laughing Mr. Green). А случката с племени(4)каTa ти е прекрасна ...захарен памук ..мила душица ... Joy Heart Eyes Grinning Hug

=====================

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 22:55 от bz

# 220
ето едни терлички и от мен:

# 221
Hadil - Приличат на тези от приказката за Малкия Мук ... Mr. Green Wink Crazy Hug

Лека ..банда...  Hug Heart Eyes Crazy

# 222
  • София
Я докато си раздавате терлиците да ви почерпя с царевично-пълнозърнест хляб с кисело мляко. Диетичен и ненатоварващ със страхотен вкус (щото е с нашенската шарена сол):

[Нали знаете - Кликате върху снимката за да я видите в голям размер]

Ади да ви е вкусно. Още е топъл - преди малко го извадих.

Така е който си няма турска и иракска баклава ще яде черен хляб. Simple Smile

# 223
дядо хаджия - живея в красна поляна - когато искаш ела - само кажи 2-3 дена по-рано, за да приготвя баклавата.

# 224
  • до вятърните мелници
Djordi - альо майката на рожденика  Mr. Green Heart Eyes ... кога ша ги видим тез дяцa , бре ..и твойто и тyй на Снежка  Crazy Whistling (Cevahir anybody ?? ....може би Whistling newsm78 Mr. Green  ...Адаш не се ослушвай и ти ...)

еми аз колко пъти ви подканвах, ма вие азия не я признавате  Crossing Arms а аз хем кола нямам, хем и съм дзвероукротителка, как да се замъкна до Джевахира  Whistling Айде идвайте у дома. На 14ти няма как обаче на 12ти или на 13ти е напълно възможно. Живеем на 10 мин. пеша от фери-стейшъна на Кадикьой!

Между другото, БЗ, вие как пътувате до Голямата Ябълка? Евтино и лесно? Дай някое ипуджу/коз, моля те! И за визите искам да питам, че нямам капка време да проучвам, пък много ми се ходи. Кореноплодната ми половинка е почти навит, но организацията е на моите плещи  #Crazy

Дядо Хаджи, мерси! пълнозърнестия много го признавам. Тук при нас напоследък нещо станаха мода тея ръжени, пълнозърнести и типови изделийца, за моя радост. Даже и симит има такъв , а някой път и като го посипят с едни едри едри слънчогледови семки, мммм Crazy.

Аз пък вчера, що ми трябваше, като се зачетох в една тема за здравословното хранене... направо ми се отяде... ми то почти няма нищо достъпно дето да не е вредно...

Та в тая връзка да попитам, знаете ли тук дали има "био"та(в)ук/пилета? като тези Дюк, дето ги говорят в БГ?

Последна редакция: чт, 05 ное 2009, 23:20 от Джорди

Общи условия

Активация на акаунт