В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 116
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
  • до вятърните мелници
о, да, Хаки, права си, наистина е тъжно как си отива познанието и уменията с хората, които ни напускат.
в нашето семейство мама е известна с мусаката си, а дядо беше известен с маринованата цаца, баба пък - с картофени кюфтета, които само тя може да прави така пухкави и вкусни!
не са нещо особено гоздбите, но носят такъв емоционален заряд  Blush

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 12:49 от Джорди

# 586
BZ или някоя друга истанбулка, ходихте ли в новия аквариум с акулите вече? Тюркуазу, ли се казваше...  Thinking  Как е, някакви отзиви?

# 587
  • Варна

Честит Никулден на всички именяци,именячки,моряци и рибари, и на всички,които почитат този хубав празник !!!
Делтичке, специални поздрави за теб по повод празника на дома ти и
благополучното завръщане на любимия ти !!!                    
   Бъдете здрави,весели и щастливи още дълги,дълги години !!!

# 588
  • Казанлък of all places
Добър вечер, банда!
Аз се завърнах от път ( Русе този път!) - шарана изчистен, котката доволна, а аз ...имам спалня! Историята на нашата спалня е дълга и ще я разкажа като се върна от гости - отиваме при шарана, който изчистен отиде при свекърва ми - а междувременно  честит празник на сичкото Коьло, Никола и т.н. и на всички моряци (и прилжеащите им съпруги!) и банкери ( разбирай финансисти Simple Smile)
              ( доволна котка по никулден)

# 589
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА всички, носещи имената Николай, Никола, Николета, Николина, Кольо, Ненка, Нина, Нино etc.
Да са (ви) живи и здрави  Heart Eyes Hug  bouquet!

Делте - честит празник и на теб  Heart Eyes Hug Crazy !

И на др.колеги финансисти - тоже  Whistling Wink Party ! (kakTo u Ha търговецuTe и на банкерuTe  Mr. Green )

Наздраве  Laughing !!!

Heart Eyes Laughing Grinning Wink Crazy Party Hug Praynig Peace

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 19:48 от bz

# 590
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!!!
БЪДЕТЕ МНОГО ЩАСТЛИВИ!!!

ДЕЛТА-НЕКА В ДОМЪТ ТИ ВИНАГИ ИМА ТОПЛИНА,ЩАСТИЕ И МНОГО ЛЮБОВ.ЧЕСТИТ ПРАЗНИК МИЛА Hug Hug Hug

# 591
  • Истанбул
Честит имен ден на всички "Н"_та!!!  bouquet  bouquet  bouquet
ДЕЛТЕ Hug Hug Hug

# 592
  • Казанлък of all places
Седя си аз в офиса, изпих си каето, изпих си сока, гледам един пакет ядки - подарък от Истанбул и се чудя защо никой не се обажда? Всички ли мразим понеделниците? Или само тези, които работим? Не че ги мразим де, ама ни е едно такова....Я бързо се събуждайте!

У наше село са сложили насред центъра коледна елха, сега мен ли чакат да я украся?

# 593
А, наше село е подобаващо украсено! Е, май не като миналата година, но миналата година бяхме на път да се конкурираме с Иран по осветление, па макар и празнично...

Никой не писа за истанбулските акули??!!  Знам, че насред празника забих въпрос неактуален..., но и те рибешка душа носят, все пак и те на Никулден празнуват    Joy

# 594
  • Варна
pina,моля те,обясни техниката на раздърпване на листите на дърпаната баница,може на лични.
Меракландисала съм се по празниците да се пробвам,но ще ми бъде за първи път.  Embarassed
Досега съм правила баница само с готови листи.  

# 595
Виж тези клипове, двата са с различни рецепти и техники на дърпане, но все пак се стига до общ резултат:
http://vbox7.com/play:15fc6b86
http://vbox7.com/play:02eaaeb6

Аз лично не дърпам по нито единият начин от тези, но то е нещо индивидуално. Като се хванеш и ще види на теб как ще ти пасне. Съветвам те да не дърпаш прекалено голям лист, става по- трудно. Другото - като дърпаш, гледай първо да дърпаш по- отвътре да изтънее, а после по краищата. Хващай с длан, с цяла ръка, не захващай с пръсти, те късат листа. Не е толкова трудно, колкото изглежда на пръв поглед, пробвай се и ще видиш!  Grinning

# 596
  • Varna
МИЛИЧКИТЕ МИ МОМИЧЕНЦА ТЕ, КАК СТЕ МЕ ПОЗДРАВЯВАЛИ МАМИНИ ВИЕ!!! БЛАГОДАРЯ ВИ ОТ ЦЯЛАТА СИ ДУША, БЛАГОДАРЯ ВИ Hug Hug Hug
Така искам да ви прегърна и да ви разцелувам, ама ще внимавам няма да слагам червило де smile3503
Моята бабичка правеше винаги дърпана баница, прозрачен ставаше листа. И на мене ми даваше да се пробвам. Интересно е и забавно. Но така и неможах да взема тахнологията и за чорбичка от коприва. Такава никоя жена не съм виждала да я прави. Нито миризмата която имаше не съм усетила повече. Да не говорим за рибената и чорбичка от пържена риба, бистър сос със чесън и червен сух пипер, еееееех. Милата ми бабичка Cry
ЛОРЧЕ Hug
скорошна радост и за тебе миличка thumbsup

# 597
  • Казанлък of all places
Алоууу, куцукащата гейша, как сте ?  Mr. Green

# 598
  • Varna
Ами куцуащата гейша продължава да куцука и да ме боли и пак ще ОдИ на ДоФтУр Weary

# 599
Аууу, Делта, с голям срам  Embarassed  аз съм те пропуснала!....  Embarassed    Да си жива и здрава! Да раздаваш все така доброто си настроение и да ти се връща двойно; с чувство за хумор да посрещаш всичко в живота!

Общи условия

Активация на акаунт