В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 128
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Pine - Хич не се умилквай , чадо  Mr. Green Crazy, ми пише къде ше пишеш, като идваш насам, та искам с ябълкоBия сладкиш на Лео, ама с круши  Mr. Green Laughing (изkонтролирана си да знаеш ..видЕх и снимките , НеМА отърване  hahaha Joy Laughing..)

И така=a=a=aaaaa менюто за следващата среща :

АдашOт - фътчън
Делта Хнм = сърми от кисело зеле
Пина - сладкиш от/c круши
Хаки = прави страхотна торта, ша я пoдnyкам за нея като се върне от изпита  Mr. Green
Мистик - и тя да не се крие, прави страхотни кьофтета от червена леща и булгур  Whistling
Хилинили = прави великолепни соленки  Laughing
Дедо - прочетох те и теб, че прa'иш разни манджи у една спucиална тuнжира  Wink

Давайте да допълвам(е) , кой и какво , .....а виното е Анжито, то се знай  Laughing

Crazy Mr. Green Laughing

ps: Delte - ФЪТЧЪН, мари жЕно, не фЪтЪч  Mr. Green -- aMa HeKa Benmary-To да си го напише (както си е оригиналната семейна рецепта)  Laughing Wink

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 15:58 от bz

# 76
  • Varna
Божеййй, дали ще имаме късмет някогИЖ  да се видим така на софра и танци. А аз обещавам и от моята мусака и кюфтета които моите авери много уважават. Не ме мързи да готва за хора които харесвам Hug

# 77
Може , може Делте  Heart Eyes. Каквото ти душа иска  Wink... KaTo домакин, аз обикновено правя късър=kısır и солен кекс=tuzlu kek(по рецепта на Дризева  Laughing ) (BG баница(c BG kopu Mr. Green) u няколко салати). Та 14.11. ми звучи идеално за среща   Whistling Crazy ...Ange  Whistling newsm78 Wink  ...

Убедени ли сте сега, че трЕбе се (Ha)прави форумска среща ...снимки пусках на Истанбул, манджи - тоже, ако искате и музика ша пусна ...да сте в настроение  Mr. Green Wink Flutter

# 78
  • Казанлък of all places
"Станала рано зарана
нашата Меца-мецана.
Съчки в гората събрала,
огън висок си наклала,
та да направи чорбица
Меца на своите дечица.."

УВАЖАЕМИ,
АЗ бях ПЪРВА  ДИЗЕ САБАХЛЕМ! Но! Докато вие сте спали, аз ходих да работя! То не беше работа, де , беше повече удоволствие - като преводач на един международен проект на две детски градини в Казанлък , обикаляхме по гробници и музей с 18 детски учители/лки от 5 държави, включително две момичета от Турция. И чак сега щастливо изморена се прибирам. Заредих една перална, сипнах си едно кафе и ей ме , на, проверка. (Между впрочем, посещението в Истанбул като част от този проект се гласи за май месец...)
Манджа нова сте ми измислили да готвя ,гледам, за виночерпец сте ме нагласили... амиии, обичам аз! И за двете съм съгласна !Душа давам да се съберем сичкото на едно място ( Делте, в края на другата седмица съм във Варна, ако е повече от 5 часа, направо координирай една среща на тук пишещите. Ще те направя да разбереш...Simple Smile
В Хаксев хич даже не се съмнявам. Тя е просто ....абе, страшна!
Нашият котарак е едно много добро и мило 6 годишно коте с почти изцяло метален заден ляв крак. Някакъв идиот го беше ритнал, а той, милия, понеже не се пази и се доверява на всеки, беше пострадал. Лекувахме го дълго и внимателно, ходи с обрснат бут един билюк време.... но и той , между впрочем, ляга там, където ме боли....МНого ни е добро котето и е мишколов , независимо от домашния разклад.
На всички прекрасна събота и неделя! Аз по едно око ще хвърлям!

Ох, БЗ, с тоз късър ....  с това пробвах мъж ми на турска домашноприготвена кухня....майстор съм, се оказа, ама искам и твоя да опитам!

# 79
  • Varna
АНДЖЕ-
другите ако не сколасат да дойдат аз ще дойда. Само пиши кога идваш. На момичетата не им знам координатите. Затова пиши тука моля те и ние по това кога ти идваш ще се опитаме да се съберем. Аз ако не стане някой сакътлък съм насреща.
Ще ти метна и телефончето на  Лични за да ме потърсиш.

# 80
  • Казанлък of all places
БЗ,БЗ, другата седмица да ми свърши командировката и купувам билета! Ще знам и в кой хотел ще сме!
А вие да подготвите Истанбулския духов оркестър! Mr. Green

# 81
AngeParty Crazy Laughing

Ок, тогава съвсем сериозно, другари - предлагам 14.11 да е датата на срещата ... мислете, кроете, пишете ... да се организираме  Wink Hug Peace

# 82
  • Варна
Уууу Лорче , ма засрами , ма жена  Embarassed Laughing...Аз обичам различното (по принцип, като се почне от шалове Mr. Green, та се стигне до изкуство (всякакъв вид u форма) Crazy). Наистина в слу4аите ,когато се говори за изкуство "Kрасотата е в очите на съзерцаващия я"(Beauty is in the eye of the beholder).

bz,много си права.Може да си правя майтап,но не се съмнявам,че Sarkis Zabunyan е голяма работа.
Просто аз нямам рецептори за този вид изкуство.Като правя асоциация между себе си и царските съветници,
имам предвид,че АЗ не виждам нищо,а не че няма нищо за виждане.Човекът си има почитатели по цял свят-
това е сигурно доказателство за таланта му.
Аз пък направо се влюбих в едни картини,които видях в твоята bz-педия-на жените от харема.Обаче скоро
ги търсих и не можах да ги открия.Ще те помоля да ми дадеш линка. Heart Eyes

# 83
  • София
Пина сега вече съм твърдо убеден, че bz въобще никой с нищо не манипулира жената бе. Ей така просто между другото си лепва по некоя и друга снимка нали за красота и това е. Ти какво мислиш по въпроса ?  newsm78

Между другото бат`Бойко ша пусне ли метрото до Инстанбул, че да мога и аз да се уредя на срещата на 14-ти ноември. Щото пък тогава и бъш кулинарките от София май уреждат среща ама нящо заглъхна темата та не знам.

Апропо актифрая сам си готви та така, че аз въобще проблеми няма да имам като чета менюто. Тургам му продуктите вътре, пускам я да върти там и сядам да ви гледам.

Ако искате и хлебопекарната мога си довлеча. С нея меся страхотни козунаци (само ги меся там де, после си ги плета и печа нормално), ама като гледам, че възпяваната от мен мома Пина е поканена та въобще се чудя дали да заговарям на тема месене. Simple Smile

Сега фътчъна (или черкезкия бюрек) у нази (в моето семейство) му викаме хаджийска баница, оти га я нагаждахме не знаехме как се казва. После научихме, че си имало и такава баница по турско. Само дето аз си я правя навита и с малко модифицирани съставки (мисля, че някога по готварските форуми съм я споделял). Сега тия дни се глася да му тресна един експеримент с къпани кори да я назландисвам дето по предварителен проект ша са малко шарени, ама като мине експеримента като го изядем и ако до половин час ни нема нищо, ще го публикуваме.

# 84
Здравейте на всички ! Тук големи вкусотии пак, много ме изкушавате , но съм на диета и точка  Naughty  Гледам и за котета си говорите, че и аз да се похваля с едно, прибрах го от улицата и няма очи, казва се Рижона. Това е първата ми животника и много ми е мила, жалко че незнам как да сложа една снимка да я видите!
И пак да се върна на манджите. При едно от пътуванията ми до Истанбул ядох запечен сютляш  Shocked колкото и да се опитвах, нито можах да си направя, нито някъде ядох нещо подобно!!! Миналата и по-миналата година ходех всеки месец до Турция, тази година нямах време  Sad Много съм се затъжила за гевреци, за едни бюреци голеееееееми, високи по 10 см. , направо ги сънувам !
Хубава вечер желая на всички  Hug

# 85
Lora - Има случаи, когато  и аз не харесвам дадено форма на изкуставо; тогава се опитавм да намeря нещо , к/о разбирам или ми харесва, или мога да оценя - гледам за техника, използване на светлина, материали etc.  Wink Laughing Hug   За този ли пост става дума - надолу в ps-а са снимките Ha Harem-a  Heart Eyes - http://bz-pedia.blogspot.com/2009/06/oryantal-dans-gobek-dans-tahu-mahu.html  

дЕдо - що таka Mе набедяваш  Whistling ...аз се грижа за гостоприемността на темата  chef  (хем темата TR-->90% храна, хем и ние БГ сме пословични с нашата гостоприемност, та 2 в 1 , няма манипуалция, нямa лъжа  bowuu (ако случайно постиш - извинявай , хич не се бях сетила и за този момент  Embarassed Peace)). Хайде меткайте се БГ-Ta група (барабар с внучката, знаеш колко дяца има у нашата група  Mr. Green) и идвайте насам.

Фатош - айде сегe и ти си на диета  Crazy (инфо на ушенце, Miramila не се смей  Mr. Green, и аз се пречuствам тази седмuцa - чай с мед, плодове и зеленчуци, и сурови ядки ...чувствам се супер Party)

Оставям ви с таз картинка (споко не е манджа  Laughing Joy hahaha  Hug) :

# 86
  • Варна
bz,мерси!Точно тези картини ме плениха.Каго ги гледам,се размечтавам.  
Струва ми се,че бих искала и аз да бях имала такъв живот.  
И намирам,че са нарисувани прекрасно.

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 22:26 от Lora-Di

# 87
  • София
bz радвам се, че приемаш шегите ми.

Ако имаше нискотарифна авиокомпания до Инстанбул с радост бих хванал самолета и бих дошъл на среща.

Ей го днес купихме на едни приятели до Атина - отиване и връщане за 58 евро за средата на ноември.

Интересно наистина защо не намирам нискобюджетни компании до Инстанбул.

# 88
dEde - ми да ти кажа, и аз това се чудя винаги - защо защо ...а ма на отговор няма . А колко би било хубаво . ПОнякога от TR до БГ е колкото от тук до Америка  #Crazy ooooh! (без майтап...за съжаление).

===============

bz,мерси!Точно тези картини ме плениха.Каго ги гледам,се размечтавам. 
Струва ми се,че бих искала и аз да бях имала такъв живот.  И намирам,че са нарисувани прекрасно.
[/size]

Лора'cim - съглaсна съм с теб  Wink Peace . И на мен много ми харесват (аз как разбирам ,че нещо ми харесва , ако ме кара да чувствам нещо ..каквото и да е ...но да има емоция; да ме кара да мисля, да си размишлявам, да задавам въпроси, да си въобразявам , измислям , мечтая, гадая  какво , как, защо ... дори без да получавам отговор, просто наблюдавайки дадената творба да съм в духовна еуфория). А тези картини от Пера (и детето BoDux даже  Whistling , след като бяхаме там с Мистик  Mr. Green), са като живи..наистина ...Както писах и в блог-а (поста е взет от една др. тема във форума Родиели в чужбина) - "Гледаш картините и имаш усещането, че виждаш как воала се движи само при полъха от собствения ти дъх ...."  Flutter Heart Eyes

Ето някоя и др. снимка да се полюбуваме заедно  Laughing Hug Heart Eyes

Абсолютен фаворит  Crazy Heart Eyes Whistling - "Leyla"(1892) (a.k.a. Leila, Layla, Laila)-Sir Frank (Bernard) Dicksee

ps:
Sir Frank Bernard Dicksee:
http://images.google.bg/images?hl=tr&um=1&sa=1&q=Sir … p;oq=&start=0
http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Dicksee

John Frederick Lewis:
http://images.google.bg/images?hl=tr&um=1&sa=1&q=Joh … p;oq=&start=0
http://en.wikipedia.org/wiki/John_Frederick_Lewis

Frederic Leighton:
http://images.google.bg/images?hl=tr&um=1&sa=1&q=Fre … p;oq=&start=0
http://en.wikipedia.org/wiki/Frederic_Leighton
http://tr.wikipedia.org/wiki/Frederic_Leighton
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D1%8 … D1%82%D1%8A%D0%BD

The Orientalist Gallery:
http://theorientalistgallery.blogspot.com/2008_01_01_archive.html  Peace

Hug

# 89
Това zeynepinyeri в Истанбул ли е? Защо никой не ме е водил там??  Crossing Arms Невероятна красота е!!!

Ето една снимка и от мен на родния Бургас
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=GALLERY_IMAGE&IMAGE_ID=939092
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт