В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 128
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Това zeynepinyeri в Истанбул ли е? Защо никой не ме е водил там??  Crossing Arms Невероятна красота е!!!

Fate -  Не, това не е място; така се казва блога на момичето : zeynepinyeri=мястото на зейнеп. А снимката показва някъде по Босфора  Wink Peace

# 91
  • София
Като си говорим за Инстанбул, ето ви едно предложение:

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2526671

# 92
bz , тенкю за поянението...ама човек нали се учи докато е жив!
На мен много ми хареса тук: http://4coolpics.com/photo/FATE/283867.html
дядо хаджия , това е едно място което ще посетя задължително при следащото ми пътуване до Истанбул! Знам, че имаше някъде по далечната чужбина, а сега , ей го тук - така че - там съм!

# 93
Аквариюмът е заплануван с училището на детето, тъй че ще се ходи и гледа , и снима  Party Crazy Laughing.

А 3латният рог е просто  Whistling Crazy ....върхът на сладоледа с черешка ...Особено гледката от Пиер Лоти ..кафе/чай, симит, лек полъх или силен вятър, дружелюбната котка на кафето, и тълnите хора през weekend-ите, и никакъв народ през седмицата ...Била съм поне 10 пъти вече и ще ходя поне още пъти по толкова ..Дай Боже ,здраве и живот само ...  Praynig Hug Peace

ps: Fate - нЕма проблем , случват се такива неща малко lost in translation  Wink

# 94
  • Варна
...аз как разбирам ,че нещо ми харесва , ако ме кара да чувствам нещо ..каквото и да е ...но да има емоция; да ме кара да мисля, да си размишлявам, да задавам въпроси, да си въобразявам , измислям , мечтая, гадая  какво , как, защо ... дори без да получавам отговор, просто наблюдавайки дадената творба да съм в духовна еуфория...

Много ми харесва тази дефиниция на усещането,което би трябвало да провокира изкуството в зрителя.Намирам я за
много точна,изчерпателна и универсална.Критерият за величието на артиста(в смисъл на автор на изкуство,независимо
от кой вид),според мен,е колко сърца може да докосне с творението си.Прилагам този простичък критерий към най-раз-
лични произведения-музика,филми,книги,картини...Например,направило ми е впечатление,че истински гениалните
докосват сърцето на абсолютно всеки човек,без зависимост от пол,възраст,националност,образование,време на живеене
и др. белези,разделящи хората.
Имах един колега в института,който слушаше много музика,но никога класическа,тъй като я смяташе за нещо чуждо на
днешното време,отживяло.След като гледа филма "Амадеус"(в който звучи музиката на Моцарт,ако не си го гледала),
този мой колега така се запали не само по Моцарт,но и по класическата музика въобще,че за кратко време си направи
завидна колекция от записи само на класика...Това е геният!Сграбчва ти сърцето,независимо колко години след него
живееш и на какъв акъл си.
Много благодаря за тези линкове.Ще си ги запазя,за да мога да се потапям в този разкошен свят когато си поискам.
В предишната тема имаше няколко линка към много хубави снимки,а сега не мога да влезя в темата.  
Дано да е временно.  

Последна редакция: сб, 24 окт 2009, 22:59 от Lora-Di

# 95
Lora - Хм ..веднага проверих - аз мога да я отварям(ако не можеш чрез линка на нацалната страница), probavy втора страница на форума "По Държави".

А за изкуството, аз съм отворено към всякакво; абсолютно всичко бих видяла (има един лаф от филма "sex and the city" , където едната мацка казва "i am try-sexual, i will try everything once"  Mr. Green), та и аз така в сферата на изкуството  Crazy Laughing. Не ме притенсява да смесвам стилове, жанрове ..ако нещо ми е докоснало сетивата, то е оставило непременно следа в съзнанието ми.  Peace( **като каза музика - мога и слушам всичко буквално ... за всяко нещо си има време и състояние на духа).  Hug

# 96
  • Varna
БЗ-че,
Благодаря за красотата която ни показа отново.  Hug Ти и миналата година ми ги беше пратила на лични като те помолих да питаш за разни галерии но хубаво е, че отново ми припомни тази красота.
Хайде да се оглеждаш и да се ослушваш за моята картина която да е със подибен рисунък. smile3503 На живо гледах такава изложба във Долма Бахче Сарай. Не можеха да ме изкарат от там-бях със група тогава.

# 97
Аз 2 пъти чета... и не мога да намеря кой художник обсъждате, дето тъй се харесва на едни и остава неразбираем за други?  Thinking Искам да видя някоя картина и аз!  Praynig

BZ, сега четох от линка в блога ти, за колекция в Пера, която била зимата там. А, сега вече не е, тъй ли? Ех, много ми се гледат такива картини, точно каквито описваш... Нямат ли си някое постоянно място?
Още, аз като се наканя пак за Истанбул, мога ли просто така да се изсипя в Пера, да купя билет и да гледам? Или ще трябват някакви предварителни резервации, чакат ли се опашки? Че от Рим се наплаших от опашки за музеи!!  ooooh!

А, тоя атракцион с акулите - там дали има опашки, да не се чака по половин ден?   Иначе гледам, от Лалели като се хване трамвая в обратна на Султан Ахмет посока и трябва да спира в Байрампаша, тъй че поне се ориентирах къде е.

Aха, от Аксарай трябва да се хване 'метро трейн' (то е май като влак?) и спира на Байрам паша. Супер!

# 98
  • Варна

Аз 2 пъти чета... и не мога да намеря кой художник обсъждате, дето тъй се харесва на едни и остава неразбираем за други?  Thinking Искам да видя някоя картина и аз!  Praynig

Ето тук можеш да разгледаш творбите на Sarkis Zabunyan,
станали повод за нашата дискусия.

# 99
  • Казанлък of all places

Morning everyonе!
Сверихте ли си часовниците?

# 100
Добр'утро дяца ....  Heart Eyes Кой къде, що е ...

При нас пече слънце и подухва лек вятър (поне така изглежда през прозореца Mr. Green).

Делте - радвам се , че ти 'аресаха картинките  Crazy Laughing. Ша гледам((е) с МиcTикова) за някоя красота за теб и ша те уведомя  Hug Heart Eyes

Пине - ми тя беше временна тази изложба ; менят ги. А иначе особено през седмицата е почти празен музея - отиваш, няма опашка обикновено, купуваш си билета (7 ли , 10 ли лири беше), и си разглеждаш ..страхотен е ..малък, но красив и уютен музей ...На мен ми харесва, а и на 6-годишно хлапе(моето) му хареса(а това е критерий  ,че не е скучно място Mr. Green). (**ето каква е програмата на изложбите в  PERA 3a близките няколко месеца:

BpeMeHHa изложбa Ha Marc Chagall  - "Life and Love: Prints, Drawings and Paintings" ,  23 October 2009-24 January 2010 : http://en.peramuzesi.org.tr/exhibitions/detail_temporary_exhibit … sE%2fIL86gA%3d%3d

Collection exhibitions : http://en.peramuzesi.org.tr/exhibitions/detail_collection_exhibi … jTr5yBT4XFw%3d%3d

Ange - Мдаaм ..самосвериха се hahaha (тези на компа и на Тв-то...) и сега с един час по-дълга ше е неделята ...кеф Sunglasses

Приятна неделя Ha Bcu4ku  Hug Crazy Laughing (**в много квартали в Истанбул неделяTa е ден за пазар - т.е. има пазари по улиците ...голям кеф ...мирише на плодове и зеленчуци ...голяма тарапана...от пиле мляко може да се намери ... Oбичам да ходя на квартален пазар(отдавна не съм го правила това упражнение  Whistling))

# 101

мале, аз съм изпуснала, че нова тема, сега докато ви изчета....

я дайте идея за печени кестени, мога ли да ги направя във фурната? стават ли така както на тенекия? знам, че трябва да ги начупя леко. Тази седмица ги пробвах варени, но нещо не ме впечатлиха, и мисля още веднъж - печени да пробвам.

# 102
Ghosn   Mr. Green Heart Eyes - Много обичам варени (става голямо мазило докато гu ям, но са супер вкусни). А печените  ги правя на тава върху котлона. Разцепвам ги лекичко с нож; и после ги слагам в тигана, похлупвам и на много слаб огън за около 15-20 мин са готови.  Peace

# 103
Бз, аз да взема така да ги направя. Хм, много мерси... ще кажа после. Аз за първи път пробвах, и нещо варени ... много блудкави ми бяхя, имаше такива които бяха по-следки, те бяха по-хубави.

# 104
  • Varna
Хa,ди
и аз да кажа -Дзааааак, преди да съм метнала пренето и праЙнитУ на ТирамисутУ.
БЗ-че как няма да ми харесат тия красоти бе, аз романтик чиляк си падам по таквиз картинки. Абе аз знам, че съм ти дала тЪз бойнЪ задача отдавнЪ ама кЪт съща една дърта и досадна леля да напомня де smile3503 Абе де има картинки със весели и слънчеви цветове аз съм там, дори и да са на Бай Саркиз със койтУ май newsm78ич не сме от една кръвна група. Но аз съм отворена за всякакво изкуство стига да ми докосне шантавата душЪЪЪ.
Мале БЗ-че като сме тамо при вази мойтУ сУпрУжие много обича да си купува кестенаци от количките, като малко момченце ми е Joy Аз обичам кукуруз newsm47 Глей мЪ тУгаз как съм омацана и прекрасно-неустоима newsm03 Ама не ми пук, вър'я гризкам мисирЪ и се усмихвам неустоимУ на Ората newsm53. Божеййй, говоря ви го това и се пренасям във момента незнам защо близо до Мисир пазара пред джамията дето са гълъбоците newsm47
Eй мЪ тука някъде сЪ моткам из калабалъка ама дал шЪ мЪ видитИ newsm78
Хади на ламБитИ от Мисир базаарааа- много убавички и романтични имам Идна такваз на бар плота- страхотно се вписва във обстановката във хола и сЪ разтапяш от рУмантика и още нЯщу newsm47

Последна редакция: нд, 25 окт 2009, 20:17 от DELTA_DELTA

Общи условия

Активация на акаунт