В дните (пpo)хладни есенни, заповядайте при нас на топъл симит и кестени – TR 26

• 42 128
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Казанлък of all places
Бз, Господ здраве да ти дава и на теб и на всички кестенолюбци!
1 кг кестени бидоха опечени по твойта технология, на два пъти, с периодично претръскване, ей тъй, между другото, докато работехме в двора, след което седнахме с Павел и опукахме половината.

Моят вкус на печени кестени е свързан с Рим и с коледните немски базари, дай Боже, скоро и с изтанбул да го свързвам!

# 106
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ , които носят следните имена -  Димитър, Димитрина, Димитричка, Мита, Митка, Митко, Митьо, Димо, Дима, Димка ! Да са живи и здрави !  Heart Eyes Wink Hug  

DHec ce чества деня на Св. великомъченик Димитрий Мороточец (Димитровден). (A oT др. страна днес е  nрофесионален празник на ковачите, техниците, инженерите и металурзите  Mr. Green. Ta 4cTuTo u Ha Tяx!)

"...Cпоред народните предания от този ден започва зимния период. Широко разпространена е поговорката „Св. Георги лято носи, а Св. Димитър — зима“. Като предвестник на зимата и студа светецът се свързва със света на мъртвите. Затова около празника е една от най–големите задушници."  Praynig

http://gotvarstvo.georgievi.net/a/article_82

На Димитровден(Митровден), ce приключва със селскостопанската работа и сяда на богати трапези c яхния с петел/кокошка, nиле на сол, oвнешки гювеч, nитки със сирене (за задушницатa),печени ябълки и тиква.   chef bowuu Laughing

Успешна и позитивна седмица на всички!  Heart Eyes Grinning Laughing Crazy Flutter Hug Peace  bouquet

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 10:41 от bz

# 107
  • Истанбул
Здравейте приятелки Heart EyesБлагодря ви за палците и положителната енергия  bouquetИзпитът мина добре.Видях се с колегите от други градове с които бяхме заедно на курс преди 6 години.За радост в нашата група от работното място=мед.сестри,лекари и шефа цареше бодро ,приповдигнато настроение.В песни и бол плюскане по пътя стигнахме до скъпата ни столица.Кратко настаняване в хотела и отново на софра с лъвско мляко=разбирай=ракия ,хиляди мезета и приятно настроение.На сутринта след обилната закуска и оперативката от страна на шефа ,че трябва да защитим името на фирмата влязохме на изпит.Трагикомични гледки отвсякъде.Хора в пенсионна възраст седнали на чиновете чинно решават задачи за ултрафилтрации и трансмембранни налягания Mr. GreenОбаче целта оправдава средствата,сега Здравното министерство ще гушне 3500умножено по 132 турски лири суха пара и ще си гледа кефа.Тъй с моите работи.
Гледам има вероятност да се заформи среща  bouquet newsm78Бравос,тъй да се чува.До скоро  bouquet
Честит имен ден на всички Димитровци,Димитрички и на град Видин  bouquet

# 108
  • Варна
Хаки,ха честито взет изпит!   
Те тез изпити много хубави били!Ама то е само защото всичко сте си знаели.Браво! 

# 109
ЧестИт Имен ден на всИчкИ ИменнИцИ!

С тази смяна на времето, днес Дениз стана в 5.00 ч.  Shocked

Хаксев честито за взетият изпит.    bouquet Съчетали сте приятното с полезното. Искаш да кажеш, че на човек ви взимат по 3500 за да се явите на този изпит  Rolling Eyes. Не ги е срам, кожудери... #2gunfire  Ама аз Тр държавата съм я признала по събиране на такси и данъци...

Последна редакция: пн, 26 окт 2009, 21:12 от Снежи1

# 110
  • Истанбул
Sneji,  Praynig Hug Hug

# 111
Здравейте на всички
Честит Димитровден и честисти именници,ако има такива.Аз съм кръстена на Димитър,тоест нося му първата буква само,но никога не съм празнувала имен ден на този празник.Лека и спокойна вечер.

# 112
  • Казанлък of all places
Какво ви стана, бе, хора? Студено ли ви е? Мрачно ли ви е? Децата ви ли болни легнаха? Я бързо ставай и удряй по един горещ чай!

# 113
  • Varna
МЪРЗИ НЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪ newsm53

# 114
и не ни плащате достатъчно... не сме мотивирани ...  hahaha hahaha hahaha

# 115
  • Казанлък of all places
Кажете, души златни с какво да ви платим? БЗ се скъса да ви търси снимки, аз изпих виното на републиките ( българската основно), момичетата се изкинаха да готвят- пак няма мотивация! Аааааа!
И под сурдинка искам да споделя, че нашата темичка сме истински съкровища. Таково отношение към пътуващи, искащи инфомрация и т.н. нийде другаде не съм срещала.
Отивам да си готвя боба- докато се върна , искам барем 5 поста!

# 116
Хайде, аз да сложа един пост...  Simple Smile
Много ми се яде боб, много! И на леща съм съгласна... За съжаление, поради диетични съображения, това няма да се случи скоро. Друг е въпроса, че боб не съм яла от около 2 години, тъй като ми довежда сериозни стомашни проблеми...  Sad
И, кестени гледам... Аз така и не съм яла кестени, а ги гледах по улиците на Истанбул, на Рим... Трябва да взема да си купя малко и да се пробвам, не зная как се приготвят. Ще трябва да потърся рецептата на кака БЗ  Wink

Още нещо за кака БЗ, но и за другите ни истанбулчанки - като посетите тоя ми ти аквариум/акулариум... да кажете за опашките как са? Той сега съвсем нов... Аз ще кажеш, че съм тръгнала, ама... Всякакви впечатления от там ще ме радват  Simple Smile

Aз, като не мога от Истанбул, па ето поздравче със снимчица от Варна  Wink

# 117
  • Varna
АЗ,
акули да нИ виждЪм. Не ги лИбя ич. Гадни са ми. Пипах ги и са шкурки на пипане наистинЪ.  Ш.Имам и снимки със тяФ по големи от кака ви Делта ама кака ви неЙ многУ голяма виЙ знаЙтИ newsm53
Фасулец и аз обичам ама заради болен тумбак не си спомням от кога не съм готвила. Правя го или във гърненце или го запичам във гювеч, имам един такъв продълговат овален големичък и там е мястото за моят фЪсулЬ.
ПИНЧЕ- как така са издебнали да няма Ора newsm78 Май е било рано, рано сутрин когато спим всички от Варната newsm78

# 118
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУ Мацуранкитеееее Hug
Хайде по едно кайвЕ
http://www.youtube.com/watch?v=ZDZs__m5iAI-  мисля, че на ВсИ шЪ ви Ареса newsm47
Друга да слага за лапане, че аз ще оправям леглото си, бягам У бянята и след това на фризьор, че трябва да ми боядисат побелялята чутура.
Лек и много усмихнат ден на всичк вииииииииии Hug Hug Hug

# 119
  • Казанлък of all places
Добрютро!
Аз тръгвам на път. Мащерчице, утре съм в Шумен - инструкции? Simple Smile
Лек и успешен на всички ви!

Общи условия

Активация на акаунт