какво мислите за жените, които решават да останат без деца?

• 34 814
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Разбира се ,че решението е тяхно/на  жените/В противен случай потърпевши са единствено децата.Точно затова ги разбирам.Щом се усещат и чувстват така за хората не би трябвало да е проблем.
Ако не бях се родила,нямаше да изпитвам и такива чувства нали.Детето не идва на този свят по негово желание и не си избира родителите.

# 331
  • по пътя на светлината
Всеки човек е свободен да има личен избор как да изживее живота си.

# 332
Детето не идва на този свят по негово желание и не си избира родителите.
има и хора, които не мислят това, но това е друга тема

# 333
Какво имате предвид "жените решават".Не схващам.Годеникът ми ще реши дали,кога и колко деца ще имаме.Все пак аз съм просто един изпълнител.

# 334
Какво имате предвид "жените решават".Не схващам.Годеникът ми ще реши дали,кога и колко деца ще имаме.Все пак аз съм просто един изпълнител.

Няма ли кой да те банне, наистина е супер дрязнещо да се подиграваш с подобни неща.  ooooh!

# 335
харесва ти да не правиш на такава или ..?

# 336
Разбира се, че всеки има право на избор, но понеже темата е "Какво мислите..." , мисля си : горките. Сега не, но един ден ще го осъзнаят. Познавам такава жена лично. Много е велика, много е известна. Не е пораснала. Не е преживяла съкровено нещо като майчинството, не се е жертвала за някого, не е умирала от страх, че може да го загуби, не се е обогатила по един себераздаващ се начин... И е пропуснала нещо много ценно. Не споря с никого. Казвам това, което чувствам и мисля аз.  Peace
Да уточня, аз съм тип "обожавам работата си" и съм отгледала децата си почти сама.

# 337

Няма ли кой да те банне, наистина е супер дрязнещо да се подиграваш с подобни неща.  ooooh!
Не,че защитавам плиткоумното, но искам да попитам
с кое се подиграва? Какво имаш предвид под подобни неща?
Защото например аз никога не съм ги разбирала тези хора.
Познавам две такива жени, невероятни професионалисти,
невероятни хора.Зная,че изборът им е бил съзнателен и винаги
съм се питала защо?
Умишленно не започнах така:
Всеки човек е свободен да има личен избор как да изживее живота си.
Защото въпросът е "Какво мислите", а не "Има ли право всеки на избор".

# 338
Тези дни си мислех следното: ами ако тези жени ги е страх как биха се справили с отглеждането на едно дете? Страхът от това, че може да се провалиш като родител, и т.н.... Мен като наближаваше раждането, не знам хормони ли бях, обаче направо яко ме хвана шубето, какво точно предстои, как ще се справим. Никак не е лесно да си родител. Rolling Eyes Прекрасно е, но не е лесно. Ами ако това е една от вероятните причини някои хора да не искат деца? newsm78

# 339
Разбира се, че всеки има право на избор, но понеже темата е "Какво мислите..." , мисля си : горките. Сега не, но един ден ще го осъзнаят. Познавам такава жена лично. Много е велика, много е известна. Не е пораснала. Не е преживяла съкровено нещо като майчинството, не се е жертвала за някого, не е умирала от страх, че може да го загуби, не се е обогатила по един себераздаващ се начин... И е пропуснала нещо много ценно. Не споря с никого. Казвам това, което чувствам и мисля аз.  Peace
Да уточня, аз съм тип "обожавам работата си" и съм отгледала децата си почти сама.
 Peace Мислех точно същото да кажа и отново да повторя,че темата е-"Какво мислите"...а че всеки има право на избор-има,да. И по-добре ,тези,които не искат деца да не раждат-добре са го осъзнали на време. А това,че някой спори тук с някой е просто защото не само тези,които имат деца не зачитат мнението на другите, но и обратното. Изчитайки 23 страници се убедих в това.

# 340

Не,че защитавам плиткоумното, но искам да попитам
с кое се подиграва? Какво имаш предвид под подобни неща?

Прочете ли й предния пост - как тя нищо няма да решава, защото тя е само изпълнител, пък годеникът й ще реши. Ей за това става дума. Подиграва се със самата тема, а не че конкретно с жените, които не искат ... И още някакъв идиотски пост имаше по-рано...

Иначе, напълно съм съгласна, че темата е за мнение (което предполага и негативни, разбира се), а не за свободата на волята! Peace

# 341
  • София
Съвсем првилно си ме разбрала.
Абсолютно съм съгласна с теб, единствено с уточнението, че моят коентар не засяга пренареждането на проиритетите с появата на детето, а нещо съвсем различно.
Мисля дори, че в една друга тема също си приказвахме за това.
Детето и родителите са отделни личности със собствен живот, който, независимо, че е силно свързан, не е един и същ.
И с появата на детето, аз не се превръщам само и единствено в майка ив нищо друго.

# 342
  • Варна
Хайде стига, моля те. "Горката" жена, дето я ожали така може да смята теб за 'горката' - това недоспиване, крясъци, памперси, неразполагане с личното време ....
Стига сте лепвали етикети на възгледи, които не са като вашите.
Още малко ще започнете с лова на вещици.

# 343

Още малко ще започнете с лова на вещици.

Той вече започна... ooooh!

# 344
  • някъде под слънцето...

Стига сте лепвали етикети на възгледи, които не са като вашите.

Peace Peace Peace

Общи условия

Активация на акаунт