Адът окситоцин

• 99 462
  • 699
  •   1
Отговори
# 165
  • До хладилника, който обичам
Моля да ме извините, явно не съм си формулирала добре мисълта, исках да кажа, че и в България е възможно човек да роди както иска, стига да знае какво и как да поиска Simple Smile Аз самата имах прекрасно раждане, точно такова, каквото исках в България.

Я тоже Grinning И при това - и двата пъти. Само втория път исках малко повече неща.

1 - Първия път - система при приемането на около 4-5 см, малко походих (малко), родих полуседнала три-три и половина часа по-късно. Системата се усещаше много и неприятно; изтърпява се, не ми е била непоносима, но имах едно усещане за форсираност.

2 - Втория път - много ходене (4,5 часа) извън болницата - влизах само за прегледи; приеха ме на около 6-6,5 см; по някое време ми назначиха 10 капки окситоцин, от които ми вляха може би 4-5, за да се ангажира главата на бебето в таза. Много бързо стигнах пълно разкритие и родих седнала. От влизане в предродилна до самото раждане мина час и двадесет минути. Цялото разкритие беше много по-бързо и безболезнено до самия край (с няколкото капки, които веднага се усетиха).

Без никакво колебание мога да кажа, че за мен от двете ми естествени, активни раждания по-лесно и по-безболезнено беше второто без система (другите фактори бяха горе-долу същите). И с двете знаех какво правя и какво искам, настройката ми беше много положителна.
Живот и здраве, ако имам трето, пак като второто ще избера да родя.

# 166
Като си говорим за раждане, пускам и тук една статия, на която попаднах преди малко. Толкова ме засегна, че си го позволявам. В нея няма за окситоцина, но има за какво ли не около раждането и майчинството в тая държава...
Ето: http://www.newbusiness.bg/?pid=vewarticle&code_no=34

# 167
Първото ми раждане беше в Майчин дом преди 9 год.Бях напълно неинформирана ,но протече естествено без окситоцин и сравнително бързо.Лошото беше,че никой нищо не обяснява.Нито ми предложиха упойка/не съжалявам ,че беше без/Моето мнение е  ,че бременната жена трябва да се поинтересува малко,а при приемането акушерка или лекар да обясни какво следва и какви са вариантите,предимства и недостатъци и т.н.Сега за второто ми раждане съм много подготвена с изискванията и въпросите ми,освен от опита ми и попрочетох нещо.Относно клизмите,не знам ,аз лично си я искам-не бих искала да се нас...Обобщено,отношението на екипа ббеше отвратително,все едно нещо лошо им правя.Този път няма да го позволя,все пак си плащам данъците /и ще раждам в държавна болница ,да им наруша спокойствието/

# 168
когато разждах първото си дете постъпих в болницата в последния момент с напъни направо , имах 8 см разкритие и някакъв спазъм на маточната шийка , сложиха ми адреналин против спазъма и въпреки че имах много силни напъни направо си раждах ми пуснаха и система окситоцин , след малко напъните ми спряха , възможно ли е системата да има такъв ефект обратен  или по- скоро напъните  ми да са спрели от стрес , тъй като видях лекарите доста ошашкани и неподготвени , бях за секцио ,а явно нямаше подходящ екип в момента

# 169
  • До хладилника, който обичам
Стресът може да забави раждането и да намали/спре контракциите (поне временно), да.

# 170
Кейт, точно мислех да напиша това което Бу е казала, такова нещо може да се получи  например от стресиращата обстановка около приемането на родилката, дано някой да каже дали и окситоцина може да е причина за това. В крайна сметка пак стигаме до толкова експлоатираната тема от лекарите за усложненията по време на раждане, в тази връзка по-интересното е колко от тези усложнения са предизвикани от самите тях! ooooh!
Накрая все пак ти роди със секцио така ли?

# 171
  • София
На мен ми сложиха окситоцин след като родих.
Тъй като разждането мина бързо, за да контрахира матката и да се изчисти.

# 172
Още едно свойство на "хормона на гушенето" е, че се отделя при кърмене. Много ефикасно средство за свиване на матката, чак свитки ти излизат (колкото повече раждания, толкова повече свитки). Пак няма нужда от система. Не съм обаче наясно дали не трябва в крайни случаи да се сложи система, особено ако майката не кърми.

# 173
не не родих секцио , защото нямаха готовност за такова , родих с нормално измъчено раждане , трудностите бяха за бебка , която слава богу се оправи след това

# 174
И трите ми раждания протекоха с окситоцин. За второто се наложи секцио заради увита пъпна връв. А за третото доктора търпеливо ме изчака малко повече от две седмици след термин но не тръгна без системата.  Дори по време на раждането си бях изтръгнала абоката без да искам а бях стигнала вече до  напъните, но те на момента спряха. Наложи се веднага нов достъп с окситоцин за да мога да продължа да напъвам.

# 175
  • София
почти на всички слагат окситоцин, за да се ражда по-бързо  Sad На секциото слагат след операцията, за да започне да се чисти организма  Sad

# 176
  • Пловдив
почти на всички слагат окситоцин, за да се ражда по-бързо  Sad На секциото слагат след операцията, за да започне да се чисти организма  Sad

И ако не се лъжа ми слагаха след това три дни инжекции окситоцин ( бях секцио)

# 177
  • ул. "Мечтание"
почти на всички слагат окситоцин, за да се ражда по-бързо  Sad На секциото слагат след операцията, за да започне да се чисти организма  Sad

И ако не се лъжа ми слагаха след това три дни инжекции окситоцин ( бях секцио)

Но мен не са ми слагали. Или поне не съм видяла да ми слагат.

# 178
Доста е болезнено раждането със системи, но при нас трябваше да го предизвикат и нямахме друг избор. Алтернативата беше секцио. Не съжалявам, че родих след 8 часа и половина вливане на окситоцин. Самото раждане почти не го усетих след тези мощни контракции.  Резултатът е прекрасен - здраво и красиво бебче, а аз - напълно възстановила силите си след няколко часа  Laughing, готова за денонощно кърмене. Окситоцинът подпомага отделянето и на плацентата, и лохиите.

# 179
  • На плажа
При първото ми дете ми сложиха система,незная какво съдържа,но предполагам,че е окситоцин,не съм забелязала да ме е боляло повече,просто защото преди това цял ден имах адски болки,докато получа разкритието.
С второто ми дете,отидох с 7 см.разкритие,повечето болки си ги изтърпях в колата,не ми сложиха нищо,поне нямам спомен,но като,че ли ме боля повече,от колкото с първото.Тъка,че общо взето при мен със и без окситоцин все си ме боля. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт