Адът окситоцин

• 98 537
  • 699
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Всичко е строго индивидуално. Родих 9 дни след термин.Първо ми пуснаха банка с много ниска концентрация на окситоцин,обикалях 3 часа двора на болницата и никакво разкритие.На другия ден ме свалиха в предродилна зала,пуснаха ми банката ,лежах 4 часа без да получа нито една контракция.Върнаха ме в отделението и след 2 дни отново в родилна зала,отново банка и отново нито една контракция.Направиха ми рентгенова снимка-оказа се,че бебо не може да мине през таза и след три дни ми направиха секцио.

# 76
  • Тук и сега
На мен не знам дали са ми слагали окситоцин. Раждах в Св. София. Отидох в 8 и нещо и до 12ч обикалях коридора. Контракциите накрая ми бяха толкова силни, че ги помолих просто нещо да направят, за да стане по-бързо. Прегледаха ме отново. Спукаха ми водите. Сложиха ми система, уж с бусколизин Акушерката ме "пребърка", за да ми увеличи разкритието и след 20 мин родих от три напъна. Просто този медикамент, ако ми е бил сложен не ми е направил контракциите по-болезнени отколкото си бяха преди това. Но най-силната ми болка е била равна на тази, когато ми е първият ден на цикъла всеки месец.

# 77
Мацки, има си ситуации, в които окситоцинът не само че помага, но си е и наложителен като намеса.

Проблем става, когато ти го хакват ей-така, рутинно, без дори да се поинтересуват дали не си в някоя от групите, на които им е противопоказано.

И проблемът не е дали с него боли повече или не. Проблемът е в това, че неправилно даден вместо да улесни раждането, може да го закучи.

Та, от гледна точка съотношение полза-риск - май масово се гледа ползата, ... но за дежурните в отделението.

Леко раждане на всички очакващи, и не изпадайте в паника - направете всичко възможно да запазите самообладание, така нещата по-леко се понасят.
Както ми каза първия път един специализант, "Колкото повече те е страх, че ще те боли, толкова повече ще те боли."

# 78
  • София
joannna - никой не отрича, че понякога се налага.... това са отделни случай обаче....
съвсем друго е масовата практика...просто заради идеята да те махнат от предродилноа по-бързо, понеже например...нямат места....
а когато се налага - търпиш си го...както и секцио ако се налага се преживява...просто мисля, все повече жени искат да имат едно нормално, естествено и активно раждане, вместо това, което им се предлага масово у нас....

# 79
На мен също ми сложиха система с окситоцин и по думите на доктора съм била уникален случай, защото преди системата нещата вървели по-бързо, а от системата се забавили... Какъв е бил смисълът да ми слагат система в такъв случай?! Преди това повече от 4 часа се разхождах в каридора и разкритието вървеше бавно, но постепенно, докато по време на системата и 2 часа след нея не бях помръднала особено.
А иначе що се отнася до интензитета на болката не мога да направя разграничение дали се усили от системата. Така или иначе до един момент беше напълно поносима, много силна стана съвсем накрая - непосредствено преди напъните, но не го свързвам със системата, защото тя вече беше изтекла и поради забавянето не ми пуснаха нова. Цялото ми раждане трая 10 часа, това с 4 часа разходки и 2 часа окситоцин...

# 80
  • ул. "Мечтание"
При мен окситоцинът не подейства на разкритието ми. Контракциите не промениха честота и силата си, но станаха зверски болезнени! Като цяло много безмислена манипулация. Все още смятам, че ако не ми бяха сложили системата нещата щяха да се оправят от само себе си и да си родя нормално, а не да ме режат.

# 81
  • София
Водите ми изтекоха към 6 ч., но до 11 ч. нямаше и помен от контракции. Включиха ми система окситоцин и постепенно увеличаваха дозата. Родих в 15.32 ч. благодарение на тази система. Беше болезнено, но ми помогна да родя по-бързо моето сладуранче.

# 82
На мен също ми включиха система и болките бяха ужасни.

# 83
  • София
И на мен ми сложиха окситоцин, но вече беше накрая към 6-7 см разкритие. Не са ме питали искам ли, не искам ли. Преди това си имах съвсем поносими като болка контракции. Обаче ми сложиха и епидураланата упойка горе-долу тогава та зверски болки не усетих. Контракциите обаче станаха доста интензивни. Нещата след това се развиха доста по-бързо от очакванията ми. Всичко наистина е индивидуално. Peace

# 84
  • София
И при двете ми раждания не се разминах със системата.
Първото заради преносване, второто заради изтекли води и никакви контракции... поне това беше обяснението на лекарите.
Явно ми е дошла в повече болката първия път и за втория си исках упойка. Нямам обаче база за сравнение - без/със окситоцин. И двата пъти контракциите са ми започвали след включването на системата.

# 85
При мен окситоцинът не подейства на разкритието ми. Контракциите не промениха честота и силата си, но станаха зверски болезнени! Като цяло много безмислена манипулация. Все още смятам, че ако не ми бяха сложили системата нещата щяха да се оправят от само себе си и да си родя нормално, а не да ме режат.
Лейди,не се знае как щяха да протекат нещата без окситоцина.Възможно е наистина да беше успяла да родиш нормално,но можеше и пак да се наложи секцио.Не съжалявай за начина по който е родено детето Winkважното е,че живо и здраво.
При мен нещата май бяха подобни на твоето раждане.
Първия път контракциите започнаха в 3 сутринта,и в 5 следобяд ми сложиха окситоцин.Два часа по-късно викнаха екипа.Казаха ми,че няма да стане нормално.
Втория път контракциите започнаха в 21ч.На следващата вечер в 21ч ми сложиха пак окситоцин.В 3ч сутринта викнаха пак екипа и извадиха бебето.Беше с усукана пъпна връв.

# 86
И на мен не ми се размина окситоцина,макар,че разкритието ми си вървеше съвсем добре.Лекарката прецени,че трябва да ми „регулират„ контракциите Rolling Eyes

# 87
на мен ми сложиха на 8см.И аз бях неадекватна Tired

# 88
На мен също ми сложиха,макар че бях с разкритие 7 см. при приемането ми в болницата (не ,че са ме питали..).Имах контракции,но не смятам ,че след като ми включиха системата болката е станала непоносима.Нямам база за сравнение и е излишно да казвам ,че всеки случай е индивидуален.Само ще спомена,че родих точно за час.Леко раждане на бъдещите майчета! Hug

# 89
Първо раждане с окситоцин - тридневен Ад.  ooooh!
Второ и трето раждане без окситоцин - едното за 2 часа, другото за по- малко от половин час.

Разликата в болките и кошмарът - от небето до земята.  Confused
Никога, ама никога не бих позволила да ми включват окситоцин, ако пак трябва да раждам и родилния процес си върви нормално.
  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт