Адът окситоцин

• 98 538
  • 699
  •   1
Отговори
# 90
  • Стара Загора
Два пъти раждах по 15 часа със система окситоцин и вярвам че без нея щях да раждам по 3 дни. Трето не планирам и сигурно никога няма да разбера дали е така.

# 91
Ох, да  Tired И окситоцин ми слагаха, самото раждане предизвикваха и околоплодния мехур ми пукаха...С днешни очи като се връщам на зад се чудя с какъв акъл съм се подложила на всичко това...уж естествено раждане, а нищо естествено не се получи..Раждах си 11 часа въпреки всички външни намеси. А като дойде ред да напъвам, аз изобщо нямах такива напъни, а си заспивах само да ме отпусне за минутка.. Освен всичко на 2 пъти ми биха някакви инжекции с обезболяващо  ooooh! Е, дай Боже да имам 2-ро..Ще си изчакам само да реши да излиза(въпреки, че според лекарите може да преносвам) и ще отида в болницата в най-последния момент. Цялото това вмешателство в един толкова нормален процес е направо безумие!  ooooh!

# 92
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Първият път родих без система,вторият път с окситоцин за около 20 мин.И при двете раждания болезнените контракции започнаха след спукването на мехура и 6 см разкритие.Системата ми я оставиха и след раждането да изтече за прибирането на матката.Първият ден се търпеше,но вторият и третият има адски болки заради свиването на матката.Отделно,че и заради кърменето се отделя още по-голямо количество окситоцин.Има си и предимства и недостатъци,много боли,но за по-кратко време до пълно разкритие,мисля,че и напъните бяха по-силни и бебето излезе по-бързо.Коремът ми 5 дни след раждането е почти като преди да забременея,а беше като мекица първия ден.Така,че не са само негативи от системата.

# 93
  • ул. "Мечтание"
При мен окситоцинът не подейства на разкритието ми. Контракциите не промениха честота и силата си, но станаха зверски болезнени! Като цяло много безмислена манипулация. Все още смятам, че ако не ми бяха сложили системата нещата щяха да се оправят от само себе си и да си родя нормално, а не да ме режат.
Лейди,не се знае как щяха да протекат нещата без окситоцина.Възможно е наистина да беше успяла да родиш нормално,но можеше и пак да се наложи секцио.Не съжалявай за начина по който е родено детето Winkважното е,че живо и здраво.
При мен нещата май бяха подобни на твоето раждане.
Първия път контракциите започнаха в 3 сутринта,и в 5 следобяд ми сложиха окситоцин.Два часа по-късно викнаха екипа.Казаха ми,че няма да стане нормално.
Втория път контракциите започнаха в 21ч.На следващата вечер в 21ч ми сложиха пак окситоцин.В 3ч сутринта викнаха пак екипа и извадиха бебето.Беше с усукана пъпна връв.

Да, нищо не се знае, как можеше да прочете, но съмнението вечно ще си остане.
Мен бавното раждане не ме плаши! Не вярвам, че бързо раждане непременно значи добро раждане! Peace

# 94
  • Русе
И аз бях със система окситоцин,но нищо не разбрах от родилни болки или болезнени контракции ,защото си сложих епидорална упойка.Всичко започна и свърши за по малко от 2 часа.Ако някога имам второ дете пак така ще процедирам   bouquet

# 95
Лелееее, щО ли ми трябваше да се "набивам" в тая тема... Shocked
Сега със сигурност ще си стоя до последно в къщи ooooh!

# 96
Лелееее, щО ли ми трябваше да се "набивам" в тая тема... Shocked
Сега със сигурност ще си стоя до последно в къщи ooooh!

Joy Еее, спокойно! Раждането идва и си отива. А после остава едно прекрасно бебче   ylinfant

# 97
Просто покажете тази тема на половинките си, когато се аргументирате "... и затова очаквам от теб да си направиш вазектомия." Кажете им и за шевовете...

# 98
Родих за 2 часа и 40 мин със система и епидурална упойка. В 19 часа ми спукаха водите ,бях със 7 см разкритие. В 21 и 40 родих. Не съм разбрала лошата страна на окситоцина. Hug

# 99

Мен бавното раждане не ме плаши! Не вярвам, че бързо раждане непременно значи добро раждане! Peace
Да, не значи! То явно за да е бавно има защо Wink За всяка фаза се изисква време, организма, органите и т.н да се подготвят.

А всички бременни майчета, бъдете сигурни, че на финала няма да има по- щастливи от вас  Hug

# 100
  • Русе
Първото с окситоцин и епидурална. Нямаше болки.
На второто, след секциото ми сложиха система окситоцин и тя ми е... мамата. Болката беше ужасна, виех от болка а вече бях родила, и нито свещичките, нито инжекциите аналгин помогнаха. След като се развиках ми го слагаха мускулно но и тогава болеше  Sad

# 101
  • София
Да, сложиха ми система окситоцин и кошмарът беше пълен  Sad Епидуралната не ме хвана! Некадърна работа, но всичко е в миналото.

# 102
И двете ми раждания са окситоцин и със спукване на околоплодния мехур. Боли, но се забравя.

# 103
  • София
И аз отидох с леки, поносими контракции на 5 минути.
Викам си "Ако е това - нищо не е."
Обаче ме обработиха по процедурата за "българско раждане".
Окситоцин, пукане на мехура, натискане на корема, увеличаване на разкритието с ръка, епизотомия - егаси и раждането е това!
Не е раждане, а живо дране!
Може да е бързо, но е нечовешка практика!
Дори кравите раждат по-спокойно и естествено.
А докторката ми вика: Защо крещиш така, ти си интелигентно момиче! #Cussing out

# 104
Sedada, тази акушерка да си яде ушите.
Първото го раждах с окситоцин, е, боля си, но нормално, родих за 2 часа.
При второто ме боля по същия начин, абсолютно по същия, родих я за 5 часа без окситоцин, защото една голяма българска жена, една голяма лекарка (за мене), реши, че понеже бебето ще е мъничко (първите дни на 9-я месец), да не го мъчим, а да направим процеса възможно най-щадящ за бебето. Евала й!
Подкрепям последния пост за живото дране Peace

Лек натиск имах по корема когато не успях да изкарам бебето и след 10-12 напъна, а напъните взеха и да отслабват. Тогава лекарката каза -"Ще трябва мъничко да му помогнем" Просто не умея да напъвам и това си го знам.

Обачееееее! Сложиха ми после система с окситоцин за по-бързо изхвърляне на лохиите и прибиране на матката. Twisted Evil Възможно е да е било за мое добро, ама тогава бяха вече зверските болки от самото контрахиране..... #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт