За майките на момченца - нормално ли е или е аномалия?

• 5 073
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
И аз бях чела много против забелването и нищо не пипах, докато не започна да прозира под кожичката бяло (смегма), което уж е нормално, но аз се притенсих. Отидохме при една преопръчана лекарка (според мен касапка), която го дръпна и забели цялото. Малчо беше на 10месеца. Изкарахме 2 безсънни нощи с него, аз седях на дивана и го люлеех на ръце да може той да поспи, но от тогава пишето си е забелено и всяка вечер го измиваме. После един приятел ми сподели как на 16г. му се е наложило по хирургически път да се направи и каза, че не познава по-ужасна болка.
Това, което оипсваш да не е една юздичка отдолу (ама как го описах  Embarassed). Най-добре отиди на лекар, да приключите с това  Peace

# 16
  • София
Щом сте почнали процедурата,трябва да я довършите,и по-добре не пипай нищо ти,ами го заведете лекар да го направи,но не трябва да чакаш 2 седмици до консултация,след като се забели пишлето изцяло,трябва да се маже с вазелинче известно време(лекаря ще ви каже),както и да се промива с реванол всяка вечер...

# 17
На големият ми син му забелиха пишлето когато беше на 10 месеца. Дотогава не беше пипана. Такова нещо, което излезе от там не бях виждала. Все едно вата имаше натъпкана вътре. На малкият аз му я забелих още на първия месец и всяа вечер я отварям и измивам. А като цяло съм направо за обрязване- няма по хигиенично от това.

# 18
принципно е много рано изобщо да пипаш пишката.
иначе така е  отлепя се постепенно....
На нашият син на 3 месеца му я бяхме отлепили вече , сега ще навърши 3години и да чукам на дърво не сме имали никакви проблеми.

# 19
И при нас постепенно се отлепи кожичката. Звучи ми нормално.

# 20
Забелвала съм леко, фино, по веднъж месечно. Напоследък и това не правя.

# 21
  • София
И аз пуснах тема за забелването преди време и ме изядоха с парцалите.

Имам един съвсем пресен довод ЗА забелването - бях спряла да забелвам пишката 4-5 месеца от страх, много ми мъчно за човечето, като я забелвам... Преди 3 дни едно топченце смегма се беше възпалило отдолу и трябваше да я забелим, за да го извадим. Това си е храна за бактерии и трябва да се маха според мен.

И да - нормално е част от пишлето да се забели, ако имаш смелост, продължаваш да забелваш от другата страна, казва щрак и се забелва. Мен много ме е страх. Cry

# 22
Продължавай, непременно нежно и внимателно!!! Само с така наречената юzдичка се внимава повече. Но продължавай, аz съм от правилите го и теzи прикаzки zа "не се пипа", zа мен не важат. Не и винаги. А и има начин да е лесно и внимателно, че и бебето почти да не раzбира... Въобще, повечето, което zнам от опит(дори и това, което съм чела), ме кара да съм на това мнение  Peace И мъжът ми е от посещавалите лекар, майка му никога не е пипала, та така...
autumnsphere, давай смело, не оставяй така. Няма нищо страшно, само внимателно и лекичко  Peace По-добре така, отколкото после на лекар, да дърпат касапски наведнъж(както е писала например аниК)и да има стрес и zа детето, и zа майката. Не че и последното е zадължително де...

Последна редакция: ср, 28 окт 2009, 00:55 от Сова

# 23
Не се забелва и не се пипа нищо.
Иначе при тези насилствени процедури всякакви сраствания, поява на смегма, болки и зачервявания са нормални. Именно защото не бива да се пипа!  Peace

Подкрепям Peace

# 24
  • София
Искате да кажете, че смегмата иначе я няма? Rolling Eyes

# 25
Искате да кажете, че смегмата иначе я няма? Rolling Eyes
Да бе, няма я  Tired
На едно място пишат, че е там, ама така си било нормално и даже супер, а сега пък я няма и се появявала, чак като почнеш да zабелваш.. Общо вzето, както дойде  Wink Интересно, как се намира навътре, там където никога не е пипано дори, но нищо... Абе противоречия десетки  Peace

# 26
  • Sofia
На моят син му се появи смегмата преди да започна да забелвам и тя беше причината да реша да го направя - прозираше бяла ивичка отдолу под незабелената кожа. Притесних се, че това не трябва да е там - вярно, че е естествено, но колко време щеше да стои, нямаше ли да се възпали...ей такива неща.

Абе да ви кажа, като разбрах, че ще имам момче, това ми беше първата мисъл - че хич нищо не знам за момчешката работа, пък мъж ми не е някой споделящ чак такива подробности (той даже не помнеше точно как е станало). Дори и с пикаенето прав трудно свикнахме на позата  Mr. Green

# 27
  • в полите на.... Балкана
на баткото съм забелвала 2 пъти и 1 път педи, не сме имали проблеми, на малкия веднъж засега

# 28
Продължавай със забелването!
Бъди нежна, внимателна и много, ама много постоянна. Дори и след пълното забелване, не спирай, при всяка баня му забелвай пишлето профилактично. Синът ми, е вече почти на 5 години и при всяка баня сам си я забелва.
Колкото е по-малко детенцето, толкова е по-лесно.

# 29
Не съм пипала,забелвала,не смятам и да го правя,измивам докъдето си му е отворена без да дърпам Peace И нас искаше педиатърката му да го водим на хирург,но аз отказах ,пък и смятам да я сменям декември месец Peace

Общи условия

Активация на акаунт