Има ли близнашки мами от Борово и Манастирски ливади, София???

• 1 916
  • 15
  •   1
Отговори
Искам да призова мамите на близнаци от тези квартали да подпишем жалба до община Витоша за подлеза, намиращ се на бул. "България" и бул. "Тодор Каблешков". В този подлез има лайсни само за единични колички и няма никакъв начин да се премине отсреща, за да се пазарува в Билла, Джъмбо, да се отиде до Южния парк с близнашка количка  или да се качим на трамвай 7 и 17.  За общината не би трябвало да е голям разход поставянето на още един винкел, който да е съобразен с габаритите на близнашките колички.
Моля, ако има такива мами тук, нека напишат колко сантиметра е разстоянието между колелата на количките (за да дадем параметри) и ако имат желание да се включат за жалбата към община Витоша - нека ми пишат на лични трите си имена, адрес и номер за връзка.

Има ли организация, която да защитава правата на близнаците пред институциите?

# 1
Ако има как- ще се подпиша с 2 ръце. Макар че съм в Драгалевци (община Витоша).

Ние пък нямаме пешеходна пътека на кръстовището Черни Връх- Околовръстното. Там пресичането е невъзможно, или самоубийствено. Няма тротоар дори.
От общината се оправдаха с реконструкцията на околобвърстното. Може би още 20 години....
В белите държави, при ремонт се осигурява удобство на живущите, тук  от общината ми казаха "Абе нали ще се вдигне цената на имота ВИ като направиМ пътя"
Почти съм се отказала да се боря с държавата, но никога няма да се примиря напълно.

# 2
Присъединявам се! Добре, че бяха случайните минувачи да ми помагат с пренасянето на количката от там. Аз самата обмислях дали не е подходящо да се обадим на Господари на ефира по въпроса - ако те се заинтригуват и направят репортаж, вероятно ще има промяна после. Ако ги сезираме повечко майки, предполагам ще ни обърнат повече внимание.

# 3
Присъединявам се! Добре, че бяха случайните минувачи да ми помагат с пренасянето на количката от там. Аз самата обмислях дали не е подходящо да се обадим на Господари на ефира по въпроса - ако те се заинтригуват и направят репортаж, вероятно ще има промяна после. Ако ги сезираме повечко майки, предполагам ще ни обърнат повече внимание.

Аз съм го мислила този вариант, но е добре първо да пробваме сами, макар че все повече се съмнявам общината да се отзове.  А и затова пуснах темата, защото проблемът касае само близнашките колички  от района. Може да няма масовост... знам ли

Скоро ще ходя да плащам данък на апартамента и ще пусна жалба. Вече пуснах и виртуална, но там може и никога да не ми отговорят. А доколкото знам в общината има срок за отговор на жалбите.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 21:59 от KaterinkaM

# 4
Привет и от мен. Аз много нямам време да стоя в нета но случайно попаднах на темата , и аз съм с две ръце за този подлез защото  аз съм то кр.село и немога да отида до тези магазини.Само кажете къде и как да съберем подписите ,имате моята подкрепа.
А и вих се радвала да се запознаем .

# 5
  • София
Аз живея до Била и ми се е налагало да минавам през този подлез.Първо отидох сама да проверя дали може,както знаете не може с близнашка количка.Добър младеж ми помогна.Опитвала съм и на следващия подлез бул.България и бул Г.Делчев и там не става.Дали въобще има пригоден подлез в София за близнашки колички,като изключим тези с магазини които заради зареждането от самото им построяване са пригоди ми за двойните мами?
Ще подпиша жалба.

# 6
В подлеза на България и Гоце Делчев може да се влезе с близнашка количка, но не може да се излезе от към страната на Била и Джъмбо #Cussing out. Всяка страна на подлеза е направена с различна рампа, коя от коя по недомислена.
А вярно този на Каблешков и България е съвсем недостъпен. Но по спомен, доста бяха стръмни стълбите, та ме съмнява една релса да е от помощ. Защото накланям 50 кг надолу и няма удържане.

# 7
Да, най-доброто решение е по-полегата рампа, но едва ли някой ще се хване да я строи. Ако се съберем поне още 10-тина мами, ще ви търся за обща жалба. На мен ходенето до общината засега ми се отложи, но по-нататък ще отида

# 8
  • Sofia
Аз съм пресичала през средния подлез до Бели брези (между Гоце Делчев и Димитър Несторов). Там рампата е цяла каменна, не е с релси и става за близнашка количка. Но е доста далеч от Т. Каблешков.

# 9
  • София
*vera амм аз искам като влезна и да излезна от другата страна  JoyНа нас педито ни е точно на спирката на рейса в посока Бояна.Даже и до долния няма как да стигна Г.Делчев и България няма да ги пресичам с децата 4 пъти.За това поне един от двата да го направят.

# 10
Ми то и аз искам да изляза, ама сложили на четвъртия изход релса.
Точно тоя на България и Гоце Делчев е с три рампи, къде с кофти наклон, къде с изпочупени плочки и решетки, но на четвъртата страна от лявото платно на България /посока Била/ не може да се излезе, защото има релса Rolling Eyes, а наклонът е страшен. Гений на архитектурата може би? За сега един път съм ходила заедно с друга майка с близнаци до Джъмбо с количките и минахме през въпросния подлез, като пресякохме отгоре Гоце Делчев Close Много е гадно и опасно.

# 11
Да вземем да си спретнем една срещичка мамите около Билата, че и аз съм кюпа Laughing Подписвам с две ръце, макар и да не ползвам вече количка, точно въпросния подлез ми късаше нервите 2 години Peace

По принцип СНБМ има инициатива за близнаците, но напоследък не съм течение дали продължава. Има даже заснет клип с мен и децата докато бяха малки, ожесточена борба с асансьора и подлеза, точно въпросния Peace

# 12
Да вземем да си спретнем една срещичка мамите около Билата, че и аз съм кюпа Laughing Подписвам с две ръце, макар и да не ползвам вече количка, точно въпросния подлез ми късаше нервите 2 години Peace

По принцип СНБМ има инициатива за близнаците, но напоследък не съм течение дали продължава. Има даже заснет клип с мен и децата докато бяха малки, ожесточена борба с асансьора и подлеза, точно въпросния Peace

mishlentze, а някой бори ли се с институциите от наше име, защото ако и вие сте толкова заети като мен, направо нямаме шанс да направим каквото и да е. Аз вече на лекар не мога да отида без таткото да "избяга" от работа, да не говорим за по-сериозни инициативи. А те изискват масовост и доста свободно време. Това което мисля да направя обаче е да пиша на Господарите и да ги помоля те да "търсят справедливост". Моля да ми пратите личните си телефонни номера на лични, за да ви търся за масовка пред камерата, ако не нужно Simple Smile

# 13
Кате, аз точно защото не смогвам съм се отдалечила от работата на Сдружението. За камерите, днес пак ще съм на първа линия по нова в 19, но се подвизавам вече 3-4 години по екраните за щяло и не щяло все аз се изтъпанчвам, понеже няма кой друг. Ще се радвам на отмяна Hug

СНБМ си продължава работата Peace

# 14
Гледах тее! Ама ние сме съседи и съм виждала сладките ти дечица! Simple Smile

А тези са луди да махат помощите! #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт