Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 703
  • 753
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Може ли някой да ми каже катранения шампоан "Алгопикс" подходящ ли еза употреба 3-4 пъти седмично?Също така ползвам 2-3 пъти в седмицата сух шампоан.В смисъл подходящ ли е за такава честота на употреба и дали не е вредно толкова често?

Мисля, че да. Дори така пише в листовката, доколкото си спомням. Аз лично когато го ползвам е през ден.

# 256
Няма причина скъсяването на косата по време на косопад да помага,ефектът по-скоро е психологичен!
за мен има значение за поддържането на косата и мисля, че съм права; като е дълга косата по-трудно се поддържа и повече време трябва да се отдели  Peace а когато неправилно поддържаш една дълга коса, това може да доведе до косопад.
(Работата ми налага да я нося почти винаги вързана  Tired )

# 257
Като говорите за сух шампоан това ли имате предвид? И дали някой го е ползвал?

# 258

Този шампоан е коментиран някъде по-назад в темата ,но не си спомням какви бяха отзивите  Thinking

# 259
  • В полите на Пирин планина

Този шампоан е коментиран някъде по-назад в темата ,но не си спомням какви бяха отзивите  Thinking

Този шампоан е в буквалния смисъл "СУХ", но се ползва за измиване на косата и има напълно натурален състав. Не съм го ползвала, но някой си го беше поръчал newsm78 - не помня кой ...

Има и друг вид сухи шампоани, които се слагат на косата, когато е замърсена/омазнена - изчаква се известно време и се изчеткват. Това с цел да се прескочи миене. Има такъв на Клоран.

# 260
Здравейте, момичета.
От доста време не съм писала, но ви следя редовно.
Аз също се подстригах - взех краичетата и си пооформих косата.
Моят косопад почти изчезна, но той си беше от стрес, така че няма да го коментирам.
Някой спомена за катранения шампоан на "Алгопикс". Най-накрая му се наканих и си взех, тези дни ще го пробвам и ще докладвам.
Пак ми се иска някаква промяна - може би поради факта, че на моменти хич не си харесвам косата. Най-често това е в дъждовните и ветровити дни, когато косата ми буквално не прилича на нищо.
Мислех си отново да почна да я изправям, но пък тя много лесно се начупва и ефектът се губи.
Къдренето също не е вариант, защото косата ми е доста тежка.
Иска ми се косата да ми е на "кичурчета", надявам се да ме разбирате, защото незнам как по-точно да го обясня.
При мен има и много косми, които просто си стърчат на всички страни, на моменти имам и "пружинки". Да не говоря за новите къси косъмчета, които по никакъв начин не искат да се пригладят, а упорито стърчат нагоре.
Май стана много дълго, затова приключвам. Надявам се някой все пак да се включи.
Желая на всички хубава вечер!

П.С. От година и осем месеца правя маски постоянно - два месеца слагам единствено тривитаминол, след което месец почивам и ползвам само масла. Правя го два пъти седмично, тоест преди всяко миене. По-хубава коса не съм имала, като изключим косопада, който пак подчертавам, се появи след силен стрес. Така че няма смисъл да спорите - всичко е индивидуално. Аз за себе си съм намерила най-добрия вариант.

# 261
Здравейте, момичета.
От доста време не съм писала, но ви следя редовно.
Аз също се подстригах - взех крайчетата и си пооформих косата.  newsm03
Моят косопад почти изчезна, но той си беше от стрес, така че няма да го коментирам.
Някой спомена за катранения шампоан на "Алгопикс". Най-накрая му се наканих и си взех, тези дни ще го пробвам и ще докладвам.
Пак ми се иска някаква промяна - може би поради факта, че на моменти хич не си харесвам косата. Най-често това е в дъждовните и ветровити дни, когато косата ми буквално не прилича на нищо.  smile3511
Мислех си отново да почна да я изправям, но пък тя много лесно се начупва и ефектът се губи.
Къдренето също не е вариант, защото косата ми е доста тежка.
Иска ми се косата да ми е на "кичурчета", надявам се да ме разбирате, защото незнам как по-точно да го обясня.  smile3506
При мен има и много косми, които просто си стърчат на всички страни, на моменти имам и "пружинки". Да не говоря за новите къси косъмчета, които по никакъв начин не искат да се пригладят, а упорито стърчат нагоре.
Май стана много дълго, затова приключвам. Надявам се някой все пак да се включи.
Желая на всички хубава вечер!  smile3525

П.С. От година и осем месеца правя маски постоянно - два месеца слагам единствено тривитаминол, след което месец почивам и ползвам само масла. Правя го два пъти седмично, тоест преди всяко миене. По-хубава коса не съм имала, като изключим косопада, който пак подчертавам, се появи след силен стрес. Така че няма смисъл да спорите - всичко е индивидуално. Аз за себе си съм намерила най-добрия вариант.  smile3521

# 262
Няма причина скъсяването на косата по време на косопад да помага,ефектът по-скоро е психологичен!
за мен има значение за поддържането на косата и мисля, че съм права; като е дълга косата по-трудно се поддържа и повече време трябва да се отдели  Peace а когато неправилно поддържаш една дълга коса, това може да доведе до косопад.
(Работата ми налага да я нося почти винаги вързана  Tired )
Май за различни неща говорим.Аз не виждам как това,че косата е подстригана може да помогне за друго(като косопада,за който говорим),освен за по-добрия й вид  Simple Smile

# 263
Да кажа и аз за моята косичка Laughing
Преди бях подстригана на късо каре, е не много късо,беше стигнала над раменете,но падаше ,не много ,но за мен си беше притеснително.
Започнах с тривитаминола +останалите съставки от рецептата(цял месец правих маската),а сега си варя коприва и си поливам косата вече цяла седмица след като я измия.
Забравих да кажа ,че се подстригах много късо като Г-жа Бекъм Mr. Green,и да ви кажа намаля падането на косми,отдавам го на това,че намалих драстично дължината на косата ми.
КУпих си и шампоан без Слес,и ще се старая да си я поддържам добре и колкото се може по щадящи продукти Peace
Това е от мен,следя ви всеки ден и ви чета,но рядко се разписвам,не винаги имам какво да споделя,но когато трябва се обаждам Crazy

# 264
# 265
Мерси, Lady Brinne   bouquet
Пропуснала съм явно, но и твоят коментар ми стига  Grinning
Не ми допада идеята за сухите  Thinking, аз и без др. едвам си опазвам косата суха като си вземам душ.

Преди час намазах половинката с витасин, засякох в нета, че се ползва и против косопад.
Опитах се да разгадая съставките, но  #Crazy стана смешен превод:
lard oil (с моя английски го чета като - мас)
caw butter (краве масло  Joy)
hellianthus annuus seed oil (не разбрах какво е, но го срещах все в биопродукти например )
olea europea oil - (зехтин  Shocked)
beeswax (пчелен восък)
pinus silvestris resin (шишарки от бял бор)
sucrose (захароза)
sulphur (нещо сярно)
pistacia lentiscus resin (смола от мастиково дърво... на вид прилича на медицинска дъвка)
pimpinella anisum oil (анасоново масло)

............
Ахаа, докато търсих в гугъл съставките ето на какво попаднах:
"МЕДО-8" ­ билкова медовина ­ Екстракт от ракитник листа; живовлек; орехови листа juglans regia L.; фруктоза; без консерванти ­ благоприятства блясъка и растежа на косата. Прилага се с комплексна лечебна програма под лекарски контрол в кабинет "Био Дар" 
 СТИМУЛИРА РАСТЕЖА НА КОСАТА, ОСВЕЖАВА БЛЯСЪКА НА КОСИТЕ, ПОДХРАНВА КОРЕНИТЕ
1. "МЕДО №8" подобрява локалното кръвообращение, стимулира функциите на фоликулите на косъма, а консумиран вътрешно засилва регенеративните способности на организма. Той е без консерванти и химически добавки.
Два-три пъти седмично втривате в корените природния продукт "Медо №8" с масаж от 5-10 мин., съпроводен с фрикция. Така преспивате. Може да обвиете главата с кърпа или да ползвате нощна шапчица. Сутрин измивате косата, като ползвате отвара от коприва или орехови листа.
Вътрешно: вземате по 1 ч.л. на гладно, половин час преди храна, с билков чай и плод, билковата медовина "Медо №8".
2. Книгата-методика за прилагане на правилен хранителен природосъобразен режим и начин на живот.
За ускоряване растежа на косата: 1 с.л. ситно смлени корени от репей ври в 600 мл вода 10 мин., пие се по 1 вин.ч. 3 пъти дневно. Външно ­ за втривания в косата: запарка от 1 ч.л. билка в 2 водни чаши вода, ври 30 мин. Ползва се и срещу косопад, дерматити, екземи.
Облепиха (ракитник) 2 ч.л. кори или листа, в 600 мл вода, ври 10 мин., пие се по 1 к.ч. след хранене 3 пъти дневно. Против косопад мажете и външно корените на косата. Подслаждате с "Медо №8" по 1 ч.л.
Чай от коприва: 2 с.л. в 400 мл вряща вода, кисне 1 час, пие се по 1 к.ч. 3 пъти дневно, подсладено с "Медо №8". С тази отвара мажете корените на косата. 1-2 пъти седмично с отвара от коприва мийте косата.
За ускоряване растежа на косата, при косопад и пърхот много ефективно е използването на лосион при косопад и пърхот, който можете да намерите на щанда "Био Дар".

# 266
  • София
За продуктите на Био Дар съм чувала доста положителни отзиви. На скоро мислих да отскоча до кабинета/магазина им на Пиротска, но работното им време е до 17:30, неудобно ми е. Иначе знам, че ги има и по изпоженията в НДК. Да ви споделя, че опитах и маската с мая. Някой я беше споменал назад в темата. Малко мая с нискомаслено кисело мляко, за половин час върху косата. Косата ми стана бляскава, мека, не се заплитат връхчетата, при положение, че не съм сложила балсам. Направих си схема - 3 пъти седмично си мия косата, като слагам един път тази маска с мая, един път почивка и на третия път - маската с тривитаминол. Определно това е най-доброто за момента за косата ми!

# 267
Вижте какво намерих
Всяка прическа изглежда перфектно когато и се придаде обем. Ето и една подходяща маска за тази ситуация.

1 лъжица мед

1 жълтък

1 лъжица зехтин

1 лъжица ябълков оцет

1 лъжица шампоан

Всичко това се омесва добре. Преди къпане се мажат корените и се разнася по цялата коса. Стои  се с маската поне 1 час, може и по-вече ако имате време. Косата става здрава и обемна.

Всичко ясно обаче защо и шампоан и после като изплакнем пак ли да нанесем шампоам newsm78

# 268
Да се стои със шампоан 1 час...  Thinking
black_ice, и аз имам пружинки и ми стърчи косата навсякъде. А напоследък стои една увиснала такава... пък не е дълга, на старата си дължина е, защото постепенно ми маха фризьорката едни рижави краища...

# 269

Общи условия

Активация на акаунт