Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 396
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
Да се отчета и аз.
Правя си маската с тривитаминола от края на ноември - вече 4 пъти и учудващо за мен косопадът ми спря.
Просто още не мога да повярвам - дърпам, реша - да падне 1 косъм 2 най-много. А преди това ми падаше доста, знаех че може да е от сезона но бях почнала да се притеснявам. Докато я миех все ми се пълнеха шепите, суша се под мене косми  Crazy, а сега НЕ.
Не се колебайте пробвайте я. Аз знам за нея още от миналата година, но все не стигах до ветеринарната, а то трябвало по-рано

# 556
Аз вчера изпробвах кайсиевото масло на Икаров. Намазах си и косата и лицето и шята. Имам чувството, че бръчките ми намаляха доста. То и в упътването пише, че е против бръчки. И на косата ми се отрази много добре. Довечера пак ще правя такава маска и ще видим какъв ще е ефекта след второто нанасяне...

# 557
Аз пък отскоро я квася с хининова вода.
Не съм доволна.

Защо не си доволна Елизабет, не виждаш да има по-бърз растеж или за друго я ползваш?

Чувала съм,че хининовата вода е вредна за косата.. Дали е така?  newsm78

# 558
  • Be realistic - plan for a miracle.
Не, не е така.

# 559
Момичета днес някъде в нета четох, че при мазните коси е нормален косопада, тоест при увеличен себум на кожата на главата се стига до падане на космите. Та мисълта ми е не ли по-добре да се третира косата със шампоан за мазна коса от колкото със такъв за косопад?

# 560
Е естествено, че тривитаминола се втрива - то нали верно седи 2 часа и да не го втриеш - ще си попие и сам... Аз него не го правя, но всякакви домашни маски си ги втривам, защото от масажа се поемат по-добре полезните вещества - нали и крем като си нанасяте се прави лек масаж! А купешките маски се слагат за малко - там някакви минути и са по-агресивни и се слагат само по дължината, те не трябва да се поемат от корените, не подхранват, а подобряват според мен само външния вид на косата...
...и аз смятам така...

# 561

Може,но нали знаеш,различни хора,различни мнения  Hug

Момичета днес някъде в нета четох, че при мазните коси е нормален косопада, тоест при увеличен себум на кожата на главата се стига до падане на космите. Та мисълта ми е не ли по-добре да се третира косата със шампоан за мазна коса от колкото със такъв за косопад?

Ами според мен при всеки косопада е заради различни причини,при някои има косопад,а косата не е мазна..При други-обратното  Знам ли  newsm78

# 562
Що се отназя до втримането на тривит. извинявам се ако съм объркала някого,но по-назад бях писала че го втривам,а някой ми каза че това е грешка и съм се подлъгала.Още веднъж извинения   bouquet

# 563
По колко върви в момента тривитаминола, че трябва да си взема???

# 564
Измих се с шампоана на Алверде - доволна съм  Peace

# 565
От хининовата вода и аз не съм доволна. Всеки път, когато започна да я ползвам и започва силен косопад...  Thinking Не знам защо е така, но на мен не ми се отразява никак добре...

# 566
Момичета, тъй като никога не съм ползвала термозащитни продукти, искам да ви попитам - те само за преса ли се ползват, или и за сешоар? Аз си мия косата всяка вечер и за да не лягам с мокра коса, я изсушавам със сешоара. От известно време ми стои много суха и безжизнена. Та се замислих дали няма да е добре да ползвам такива продукти, но пък да си ги слагам всяка вечер няма ли да е прекалено...

Относно втриването или мазането на тривитаминола - в маската присъства и алкохол именно за да се усвояват по-пълноценно съставките, така че какъв проблем би могло да има от втриването? Може би просто би трябвало да се прави леко и внимателно, за да не се притискат прекалено силно корените на космите ( като че ли бяхме писали някъде това, лично аз нямам наблюдения).

# 567
Момичета, тъй като никога не съм ползвала термозащитни продукти, искам да ви попитам - те само за преса ли се ползват, или и за сешоар? Аз си мия косата всяка вечер и за да не лягам с мокра коса, я изсушавам със сешоара. От известно време ми стои много суха и безжизнена. Та се замислих дали няма да е добре да ползвам такива продукти, но пък да си ги слагам всяка вечер няма ли да е прекалено..
Ползват се и за сешоар,но според мен косата ти е пострадала от всекидневното миене и сушене,ако можеш оставия да съхне сама,а не друго

# 568
  • В полите на Пирин планина
Облаче, а да не би да си сменила шампоана и да не ти понася  newsm78

Моята косата стана такава от един УОШ&ГОУ Crazy, който не знам защо си купих и ползвах  Whistling

След смяна на шампоана и 2-3 измивания се оправи.

Другото, което ми идва на ум е да не би въздухът в помещението, в което работиш през деня да е много сух / например от климатик / и косата да се пресуши ...

# 569
Lady Brinne , и аз не зная от какво се получи така. От доста време ползвам едни и същи продукти, които ми влияеха много добре (шампоан Бейбимил и балсам на Syoss).  Tired Преди няколко седмици стоеше жизнена, а сега е увиснала. В офиса и вкъщи няма климатици.
Не знам вече.

Общи условия

Активация на акаунт