Тайната на дългата и здрава коса - 75

• 86 344
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Desi Vl, а шампоана Тео бебе отмива добре маската, така ли?
Че аз не знам защо съм си наумила, че трябва да отмивам с агресиван шампоан - в случая Уош едг гоу.  Tired

# 616
Да добре я отмива - 2 пъти с него и после веднъж с фитовал, защото за да я отмия само с фитовал трябва да го харча за седмица. Забравих да спомена, че в Тео бебето съм пукнала няколко (4-5) перлички Геритамин нео.
И една приятелка скоро ми каза, че не си прави маската, защото после трябвало косата да си я измива с веро  Shocked. На мен много добре ми се отразява теото

# 617
  • до една звездичка
И една приятелка скоро ми каза, че не си прави маската, защото после трябвало косата да си я измива с веро  Shocked.

Shocked ooooh!
Никога не съм имала проблеми с отмиването. Мила съм си косата с Пенатен и с Лореал, откакто ползвам маската - и с двата се отмива идеално.

# 618
 Hug Благодаря.

# 619
  • Be realistic - plan for a miracle.
Моята се измива супер лесно - първо я мия веднъж нормално с шампоана, после ако ми се стори още че не е съвсем чиста, слагам на дланта си шампоан колкото бобено зърно, разреждам с вода в шепата и измивам само с пяна кажи речи - косата ми се измива прекрасно.
Имам чувството и че маста в маската се измива по-лесно,когато е леко разтопена предварително /преди да се смеси с останалите съставки/ в микровълновата /за тези които слагат мас/.

# 620
Аз смятам да я правя с кокосово масло и тривитаминол. Алкохолът и оцетът много ми я пресушават.

# 621
  • В полите на Пирин планина
И аз преди слагах алкохол, но само с масла и ако имам време жълтък и мед ми действа по-добре на косата. Отмивам я с шампоана, който ползвам в момента без проблем.

# 622
В крайна сметка си купих едноминутната на Гарние в комбинация с шампоана на Елсев с пчелно млечице (той не ми идва тежък). И двете съм ги ползвала преди и знам, че са хубави, просто се чудех дали маската на Елсев няма да се окаже по-хубава. Ще си си взема и Интенс Рипеър, за да ги редувам.

# 623
"Това е страхотен лек за коса,изгубила блясъка си. Една чаена лъжичка готварска сода, добавена към шампоана, придава блясък и почиства косата."
 това някой пробвал ли го е Simple Smile мисля да го пробвам , ако някой не ме откаже де

# 624
  • Sofia
Тъкмо си взех тривитаминол и вече имам много въпроси! Първо, взех го от магазина на Витошка, защото неможах да намеря някой по-близко до Лозенец. Направо ме потресе цената - 10лв! Мислех, че е нещо от типа на 5-6лв, но все пак го взех.

Сега въпросът ми е - утре ще се боядисвам, руса съм, не ми е обезцветявана косата, само боя използвам. Колко време след боядисването мога да почна маската и кои съставки не е препоръчително да слагам за да не сваля русата боя? Косата ми цъфти и леко се омазнява в корените, но попринцип е суха и тънка. В никакъв случай обаче не бих казала, че е в окаян вид. Просто искам да я подсиля. При всяко миене ли трябва да слагам маската?  Rolling Eyes Бях почнала от 2 седмици да ползвам Absolut Repair - маската, но сега мисля да я прекъсна, да направя 2 месеца с тривитаминолът и после пак да я почна.

# 625
Тъкмо си взех тривитаминол и вече имам много въпроси! Първо, взех го от магазина на Витошка, защото неможах да намеря някой по-близко до Лозенец. Направо ме потресе цената - 10лв! Мислех, че е нещо от типа на 5-6лв, но все пак го взех.

Сега въпросът ми е - утре ще се боядисвам, руса съм, не ми е обезцветявана косата, само боя използвам. Колко време след боядисването мога да почна маската и кои съставки не е препоръчително да слагам за да не сваля русата боя? Косата ми цъфти и леко се омазнява в корените, но попринцип е суха и тънка. В никакъв случай обаче не бих казала, че е в окаян вид. Просто искам да я подсиля. При всяко миене ли трябва да слагам маската?  Rolling Eyes Бях почнала от 2 седмици да ползвам Absolut Repair - маската, но сега мисля да я прекъсна, да направя 2 месеца с тривитаминолът и после пак да я почна.

Аз си взимам тривитаминола от една ветеринарна клиника на Сливница, струва 8 лв.

За боядисването не мога да помогна...аз също слагам маската на боядисана коса, но с безамонячна тъмна боя, при мен не се отразява на цвета по никакъв начин. Един недостатък, който се сещам е, че косата ти ще започне да расте по-бързо и корените ще ти се показват по-често  Wink

Аз си слагах маската на всяко миене на косата (2 пъти в седмицата). Не съм усетила да ми се омазнява по-бързо или по-бавно от маската...

След като си отмия маската с шампоан ползвам маска, която по принцип си слагам, в случая на Гарние тази с пчелното млечице.

# 626
Жълтък и кисело мляко свалят боята. Хумата има изсушаващ ефект, както и алкохолът. За руса коса не се препоръчва да се ползва газ. Аз лично не се боядисвам и не мога да кажа дали маските свалят боята по-бързо. Аз слагам маската 1-2 пъти в седмицата. Домашните маски спомагат регулирането на омазняването на косата - от личен опит го казвам. Можеш да ползваш и купена маска, ако косата ти има нужда.

# 627
  • Sofia
Много ви благодаря, дами! Сега остава да си купя и няколко масълца и ще си направя маската. Само един въпрос пак имам отностно свинската мас. Тъй като бабите на село пращат от време на време  Crazy, имам 1 буркан чиста мас. Дали пак ще трябва да я преварявам във вода както е написано началото на темата или просто може да я разтопя и ползвам?  newsm78

# 628
Момичета,намерих една лецепта за косопад.Някой дали я е пробвал?  newsm78

Картофи и мед срещу косопад.
Ако ви капе косата, трябва да си направите маска с пресен сок от картофи.
Обелете 1 голям картоф, настържете го на рендето и изстискайте сока. Смесете 2 супени лъжици от този сок с 2 супени лъжици сок от алое и 20 г мед. Втрийте получената смес в корените на косата чрез леко масажиране с пръстите. После си сложете полиетиленовата шапка за баня, завийте главата с хавлиена кърпа.
След 2 часа измийте косата с топла вода и подходящ шампоан.
Правете тази маска 2 пъти седмично, докато настъпи подобрение в състоянието на косата и тя спре да капе.

Доста интересна  Laughing

Също така и тази

Лук и водка за стимулиране растежа на косата

Една супена лъжица сок от лук са смесва с 2 супена лъжица водка. Сместа се втрива в кожата на главата при мазни коси и пърхот, и престоява около 30-40 минути, след което се измива. Процедурата се прави в продължение на 3-4 месеца.
Ако към сместа се добави и една супена лъжица рициново масло, то тя може да се използва за втриване и при сухи коси и пърхот.

Последна редакция: чт, 10 дек 2009, 18:04 от KaTy_BaBy

# 629
sapunci , ако маста е безсолна няма нужда да се преварява  Peace Аз ползвам в маската направо от буркана.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт