За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
здравейте момичета как сте?гледам много сте изписали браво на вас.гледам хванали сте темата за разведени с пакистанец ами аз съм такава сигурно лютеничка е имала предвид мене бях женена за пакистанец от Лахор даже и там съм била но за съжаление не стана нищо с него просто беше голяма грешка в моя живот. пак съм женена и този път намерих голямата си любов пак от Пакистан какво да се прави съдба.  тумари дано свекърва ти да се оправи скоро.

# 511
  • Varna
Значи, аз тези Дами ги видях двете. Нямаше никаквИ мъжове около тях. Казвам Дами защото има жени на които не можеш да им кажеш нищо друго освен Дами. Те просто излъчват финес и женственост. Незнам дали във тази тема бях писала, че като бях девойче имахме във блока една жена която правеше впечатление на всички. Тя ме учеше, че дори боклука когато хвърлям, трябва да съм със червило. Та на тази Дама никой не и казваше другарко а и казвахме Госпожо и то по Татово време. Такъв респект и уважение пръскаше наоколо си и тоя финес за който ви споменах също.  А беше доста възрастна. За такава жена неможе да кажеш и, че е стара. Просто имаше класа. Такава Дама беше и учителката ми от датската градина. Тази жена никога няма да я забравя. Айдееее на къде забих и аааааааз.......
Много интересно за компоньоните бейй, много заплатени и те, ай да му сЪ нИвидииииии newsm78
А за гейшите понаучих това онова от книгата Гейша и от филма.
А дядото и бабата със златните сака #Crazy Моя ми вика панаирджийска барака ама не е съвсем прав. Я ко праят тия двамцатаааааа Crazy
Охооо, Ренкааа, значи твоя пъп Фърлен У ПакистанскУ smile3503 Всички правим грешки, да не ти пука. Важното е да не ги повтарямИ!

# 512
Делтичке душице коя книжка Гейша за Мемоарите на една гейша ли говориш ,филмчето е много готино аз го имам вав видеотеката ми  Peace   smile3525 newsm51

# 513
Аз първо прочетох Мемоарите на една гейша и толкова ми харесаа, и толкова научих от нея за гейшите, че после започнах да търся филми и книги на подобна тематика, но като тази книга втора няма....Преживях цял гейша период, попаднах и на една книга, американка, единствената неяпонка, която е била обучавана за гейша, но много тъпа ми се видя нейната история.

Браво, голям лаф става тая вечер, не спирайте.

# 514
Делта еми какво да се прави еми то моят късмет да се чудиш все натам върви колко бягах оттам не че мразя Пакистан нищо подобно просто заради бившия не ми се чуваше за там но човекът се доказа пред мен че заслужава да се оженя пак за пакистанец. Laughing вие с много дълъг семеен стаж браво на вас дано да сте така цял живот. Hug на мен също като вас много ми се ходи пак в Пакистан.но да се надяваме че скоро ще стане.новите ми роднини ни чакат там искат да ни правят валима сватба както си му е редът първият път нямах пакистанска сватба ама сега ще има. Grinning само дано утре моят мъж ще ходи в българското посолство в Ирландия дано този път му приемат документите за виза Д.казаха на 4 декември да отиде че трябвало да мине един месец от последното му ходене в българия.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 23:38 от reni31

# 515
  • Varna
kawai-Душе Hug
Точно за Мемоарите на една гейша - става въпрос.
РЕНКА Hug
от това което ти е писано муцка не може да избяхаш. Много пъти сме се дърлили със познати за това. Нали всеки сам си кове съдбата, ама както си е кове, май неможе да избяга от това което е писано. Важното е, че сега си едно щастливо момиче и граби със пълни шепи от това щастие. Дарявай щастие и на момчето си. Немога да си представя какъв купон ще е на Пакистанската ти сватба. Нали ще ти правят видео там? Ехеййй, сигурно на принцеса ще приличаш. Така ще те накичаааааат. smile3508 И хайде на късмет на съпругът ти във посолството. Казвам го във момент когато ме е страшно щастливо във душата, дано хване дикиш това. Кой знае, може да помогне. Ама аз не мога да се откажа ,  да вярвам във магическите неща Joyама нека де, то като неможе да се промени човек. Това ми е останало от детството. Пък по добре да вярвам във такива магически и хубави неща отколкото да съм черногледа, нали smile3521Хайде и на мъжО ти едно детелинче за късмет
Това е Пакистанска закусчица Моля заповядайте на софрата  bouquet

# 516
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Рени, късмет днес. Да пишеш как е минало в посолството. Права е Делтичка, не можеш да си избягаш от късмета. дано да ти е късмет този брак  Praynig
Лютеничке, успях да ти разгледам албума и ти пратих снимки. Получи ли нещо или съм объркала е-mail ти?
Даниелка, благодаря   bouquet
Е, приятна вечер на всички  Hug

# 517
 Hug
Ей хорица хубаво е да ви видя активни  newsm10
Аз от колко дена сядам на компа да напиша някое мнение и все междувременно ставам заета...
Вчера и аз бях до посолството в Исламабад,ама по късно ще пиша повече за всичко,че сега трябва да изпера едни дрешки на бебораната.Тя е добре,е някой път лудвам с нея,но какво да се прави  Heart Eyes
До после надявам се  Peace

# 518
а ето ме и мен нека се разпиша за деня   bouquet
ДЕЛТИЧКЕ мерси за закуската   bouquet
РЕНИ късмет ще стискам палци
за другите моми  newsm51 newsm51 newsm51 newsm51

# 519
Ееейй, Мактубче, най-накрая, бе душко! Айде, идвай набързо, като изпереш дрешките да разказваш как мина в наш'то "любимо" бг посолство в Исламабад! Надявам се вече да имаш официално разрешително да напуснеш страната с малката бебка и да отидеш при мъжа си в Белгия.

Охх, ма Делте, тез пури как си ми ги изтипосала, найш ли как ми съ приядъха сига!!! Пък мъж ми ни ми дава, мноу мазни били. Чи са мазни, мазни са, ама са и вкуснииии! Ммммм....

Аз сега, като си препрочетох предния пост, реших да са поправя, да ни ма помислити за няк'ва шаврантия. С другите двама пакитковци работих заедно в един хотел и бяхме доста добри приятели, но те искаха и повече, а на мен сърцето ми вече е дадено. Как? Аз за моя мъж какви кървави сълзи съм плакала през всичките тез години, няма как да го предам аз! Малко заприличах на чалга песен, ама айде:))

Че чакайте да ви разказвам, че забравих. Никога не ми се беше налагало да ползвам сафрон, не знам на български как се казва тази подправка. Та викам, ето на, гости ще имам, дай да се постарая малко. Накарах аз мъжа ми да купи, а той на мен нали никога не може да ми откаже, връща се вкъщи, подава ми една мъъъъничка кутийка, вътре 2 грама червени конци подправка, а цената! Цели $12!!! Не знаех аз, че е толкова скъпа, а и той не знаел също, после като се поразрових в гугъл, видях че е най-скъпата подправка в света. Даже индиецът вика, по-скъпа била от златото. Аз не се вълнувам от злато и диаманти, хич не им знам какви са им цените, ама спокойно мога да го повярвам:) Ако 2 грама сафрон струва $12, то 1 килограм е $6000. Мале, мале! Гледам го на снимчицата това цветенце, едно хубавичко лилавичко, а от него само 3 сафронени кончета стърчат. Нищо чудно защо е толкова скъпо!
Ето ви линкче да го видите:

http://en.wikipedia.org/wiki/Saffron

Закчо ми е малко болничък, че вчера му варих яйца и му готвих кичри, то пък такова хубаво стана, че чак и аз си похапнах добре.

Кажете ми какви са тези измислици, че като е болен човек трябва да яде варени яйца и кичри.
Аз лично мисля, че всякакви яйца и млечни продукти трябва да се ограничават, а в най-добрия случай и да се спрат от употреба, когато боледуваме, за да не се трупа допълнително слуз в носоглътката и да се помогне на синусите да се изчистят. Пакистанците обаче си имат едни техни теории, които те отдават на температурата на тялото. Понякога ме вкарва в голям шок, като го слушам. Например, не може да се яде кисело мляко вечер, защото било студена храна. Е и? Отвръщам аз. Какво като е студена? Той само поклаща глава и вика: абе, не можеш да ги разбереш тези работи.
Ето друг пример: ако ядял патладжан, нямало да може да има синове, ами само дъщери, пълни глупости!!!! Много ме ядосва, като говори така!
Патладжанът не е добре за бъбпреците, какъвто е и моят проблем, ама чак пък такива суеверия, предавани от поколения, малко вече не е ли глупаво?
Макар че да ви кажа един майтап: навремето баба ми ми викаше, Диде, който седи на ъгъла на масата и пее, докато се храни, ще се ожени за циганин. Аз й се смях толкова много, а накрая какво стана! Баш в Циганистан се дадох за булка!:))

# 520
Тумхари, вече звучиш по-весело и оптимистично, което е добре. Какви са тия кичри, приложи фотоматериал, моля. Това с температурата на тялото и студените и горещи храни има нещо общо и с китайската медицина. И на мен ми бях странни някои от нещата, това за яйцето съм го чувала, а пък най се шашардисвам, когато се разболея и мъжът ми не ми дава да ям лимон!!!

Рени, дано този път си случила на мъж, като го гледам твоичкия на снимките много сериозен изглежда.

Алвера, нищо не съм получила, явно сега е мой ред да не мога да разгледам твоите снимки.

Мактуб, чакам разказа за посолството, сигурна съм че е било цяло приключение. Те всички посолства в Ислямабад сега били отделени в една зона със повишена сигурност, където можеш да ползваш само техен автобус, не можеш да припариш с твой транспорт...Мъжът ми като ходил автобусът естествено не спрял на спирката на бг посолство, та му се наложило да прави втора обиколка на зоната.

Делта, макар че не тук обсъждахме косата ми, да се изкажа публично...препоръчваш ми да не я боядисвам...само веднъж в живота ми ме беше хванал някакъв мерак да се правя платиненоруса...боядисах се три пъти подред, като нито веднъж не улучих боята, която искам, а последния път станах една яркожълта, гадното е, че на следващия ден трябваше да се снимам за паспорт, и после 5 години ми се налагаше да гледам тази потресаваща снимка...та след трите неуспешни опита, плюс това че косата ми на допир заприлича на слама...вече нямам никакъв мерак да я барам откъм цвят...

# 521
  • Varna
ШАХЗАДИ Hug
Сафрон на български е шафран. И наистина е толкова скъп. А така съм се смяла заради ъгъла на масата. Ами, че и аз седях на ъгъл винаги. И на мене така ми казваше и баба ми и майка ми. Ами той моя мургавелко, то и аз иЧ не съм Снежанка знаЙтИ. Но видеФ от де му е рода и какви Ора са. Те балканджийска семка имат. Слезли от Балкана във полето, че нямало прехрана на онова красиво място.
И му кажи на твоя, че моя не яде патладжани заради язвата си ама ще ви пратя една снимка да види какъв син ми е направил без помоща на разни патладжани. А там какво трябва да яде вечер или като е болен, те са друг народ, други порядки имат и за тях е по добре да хапват други неща когато са болни. Знаеш, че тука пилешката супа много помага когато си болен. Когато съм болна дори и аз лапам пилешката супа- нещо ме кара да я хапвам.
А за киселото мляко знаеш, колко е здравословно и колко дълголетници българи е имало.
А иначе у нас и ние обичаме патладжан но аз много рядко приготвям нещо със него заради Бате а и заради моите келяви бъбреци. Много обиачам- Копоолу със чесънче и около него нареден печен пипер, зелени маслинки със розмарин, парчета сиренце и нарязани пресни доматки-мммммм, фантазияяяяяя smile3508
ЛЮ Hug
ако си боядисаш косите тогава ще се разправямИ многУ сериознУ. Да не си я пипнала повече тая коса. Такъв цвят никой неможе да ти докара а при тебе природата направо ти е направила голям дар. СтраОтен цвят, страОтен newsm10 Иначи ако згазиш лука отиваш наказана във ъгъла #Cussing out Joy
МАКТУБЧЕ Hug
имаше ли и ти екшъни със нашите Убавци у пУсолствУтУ???
Нямат срам тия Орааа, нямаааат.

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 21:03 от DELTA_DELTA

# 522
Оооо, сори, трябваше наистина да добавя линк за кичрито. Ето какво намерих в Уикипедията:
http://en.wikipedia.org/wiki/Khichdi
Там пише следното:

While khichuri is cooked as a rather rich gourmet delicacy in Bengal, it is cooked very differently in northern and western India, where it is considered a very plain bland dish usually served to people who are ill. Khichri is also the first solid that babies are introduced to. Rice and lentils are simmered till mushy, seasoned with turmeric and salt and fed to infants to introduce them to "adult" food. Khichri is also popular in Pakistan. It is especially cooked for children and people with stomach problems as it is easily digestible compared to other Pakistani dishes which usually have meat and are also spicy.

Аз на мойто кичри не му сложих куркума, ами запържих зира и после сложих дал-а и оризът. Сол на вкус и след 15 минути-воала! Вкусна манджичка, без значение дали си болен или не, аз си я харесвам:)

Делтичке, пак ме караш тук да за смечтавам за кьополу и тем подобни вкусотийки. И аз много обичам сурово чесънче, а пакистанците хич не могат да го ядат суров. Веднъж бях пържила тиквички в Лахор и всеки идва да ми чука на врата какво съм готвела. Викам, ее, ще ви дам на всички да опитате, много ясно. Ама трябва да си направя млечния чеснов сос първо. Леле като ги залях с киселото мляко, чесъна и копърчето, че като викна моят мъж как съм развалила вкуса на тиквичките, колко вкусни били преди това, хрупкавички и т.н., а този чесън развалил всичко.
Ами какво да направя, обичам си го чесъна. За съжаление все по-малко и по-малко го ям в суров вид заради него.

А колкото до посолство, да кажа и аз. Вярно е това за автобуса. Ние като ходихме още през 2006-та година, ми се събраха очите направо като видях за какво става въпрос. След като се добереш до централния вход, мъжете и жените се разделят на две опашки за едни зачаршифосани такива малки стаички, където те проверяват, направо си те опипват дори да не носиш нещо опасно със себе си. След това, като преминеш през тази процедура, на една друга барака (сериозно, не се майтапя, типична барака си беше по нашему), трябва да си предадеш мобилен телефон, всички останали лични принадлежности, в теб остават само документите ти. След това отново на опашка се нареждаш да чакаш въпросния автобус и така вече цял ден е заминал и вероятността е, като стигнеш в посолството, те да са затворили!:) В нашия случай, обаче, бяха в обедна почивка, че айде пак голямо чакане, докато се наканят царските особи да цъфнат в кабинета. Сградата е доста голяма и мисля, че си я поделят с посолството на Румъния, ако не се лъжа. Те там си живеят хората. На мен посланика по него време ми беше казал, че в целия пакистан на тогавашната дата сме били 3-ма човека: той, помощника му и аз. Не знам дали ме излъга или просто искаше да ме накара да се чувствам гадно, аджаба в какъв джендем съм се завряла. Както и да е, не искам да си спомням, но в него посолство повече не искам да стъпя!

# 523
Делте, гледай ма пак-бързам аз да поствам, а не съм приключила още, то на мен трудно можеш да ми затвориш устата! Simple Smile
Ще го запомня това за шафрана, кой ти е ползвал такива подправки в България! Ама и тука де, аз съм си доста симпъл, като става въпрос за готвене. Но този един път бях се вдъхновила да направя жълт шафранов ориз по пакистански и пакистански кир за десерт, който също ми искаше този шафран по рецептата.
Ти щом имаш такъв убав син, ще си го пазиш за тебе, ма?Simple Smile) Покажи го и на нас!

Другото, което Зак не обича, е карфиола. Трудно се храносмилал, ми вика. Ха! Хората го ползват като заместител на картофите и си правят карфиолено пюре вместо картофено за по-малко калории. Не можем да се разберем с него, много ме ограничава в кухнята този човек. И като сложим това, че и аз съм вегетарианка, ядем дал чавал през ден! Дал чавал е ориз с леща, за тези които не знаят точно.

Та помогнете с някоя рецепта, която да е:
1. вегетарианска
2. да няма суров чесън
3. без карфиол
4. без патладжан
5. без пипер
6. без зеле, че и то като карфиола било
и има и 7. и 8. и 5000 други условия!

Казвам ви, не е лесно да се живее така!:))

Лютеничке, аз съм си боядисвала косата всичко на всичко два пъти през живота си: веднъж беше едно кестеняво русо, но заприличах на сиганка от махалата, а вторият път се боядисах да си върна оригиналния цвят. Това ми беше експериментирането на мене. Но на теб ми се струва, че всичко ще ти ходи, така като те гледам по снимките, май на всичко ще носиш.

# 524
  • Varna
ШАХЗАДИ-
ти да не мислиш, че само във Пакистанското са такиваааа. Аз бях писала веднъж, че са избирани със конкурс за нечовечност.
А за чесъна, там У Пакистанско не разбират. Пък ти що не си правиш чесновото сосче само за тебе. Я сЪ вземи У ръцеееее.Или път Яйца по Панагюрски без чесън, ми не са вкусни просто и аромата не е аромат на Яйца по Панагюрски. Или пък печени пиперки наредени за салатка- поръсени със солчица, зехтинче, лимон, орехи и чесъъъъъън. Без чесана кво е това- ми нищо не е. Аромата е убиец направо. Ако искаш слагаш и маЙданозчИ smile3503Ама аз слагам, че ние мИрУдии УбичамИ smile3521
Пък синО иЧ не гУ пазя за мене си. Давам го, ама която го вземИ жална и майка. ПрУклет бе като дядо си- така казва мъжО. Трябва да е много, ама много влюбен и да не и се ерчи а аз ще и кажа някоя и друга приказка какво да прави и да го действа докато е толкова замаен. Щото на един мъж на какъвто чаршаф му сложиш да легне на такъв шЪ легнИ. Това ми е от моята бабичка наследство- съвета де не чаршафа Joy

Последна редакция: пт, 04 дек 2009, 21:59 от DELTA_DELTA

Общи условия

Активация на акаунт