За нова пакистанска тема ред е вече- да я изпишем заедно със малкото човече

• 47 056
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • Varna
НА САМ, ПОЖЕЛАВАМ ДА Е ЕДНА МНОГО, МНОГО ЩАСТЛИВА МЛАДА ДАМА!!!

# 541
Здравейте момичета. Да ви се похваля днес получих колетчето с поръчаните книги от Бангладеш . Много бързи тез хора ....  Wink. Успях да ги скрия преди да си дойде от работа и едва ще издържа да не му ги покажа преди Коледа.  Rolling Eyes . Иначе му избрах няколко криминалета от една поредица, която си чете и харесва и няколко на историческа тематика. Вече украсихме елхата накупихме подаръците на малчо и сега само го очакваме да се присъедини към нас- вече нямам търпение  Sad . Още веднъж ви благодаря за съдействието- всички сте много мили  newsm51 . Ако нямате нищо против ще надничам по честичко при вас (и честно да си призная си ви чета почти всеки ден  Wink). Лек ден на всички. На рожденничката Сам много щастливи моменти !

# 542
# 543
Честит рожден ден на Сам!   newsm59
Да е жива и здрава и много щастлива! Да носи радост вкъщи и да бъде благословена!

Мама Маги, радвам се, че книжките са пристигнали. Надявам се мъжът ти много да се зарадва. Аз също украсих елхата. Но подаръци още не съм купила. Нямам идея какво. Нещата, които моят мъж иска са все едни скъпи, а от друга страна не искам да му подарявам чорапи и дезодоранти, което за мен винаги е било супер банално. Имам още малко време и ще трябва да го измисля. На мен той ще ми купува палто, ама аз каквато съм си капризничка, му казах по-добре аз да си го избера:) Та цял ден днес ще се ровичкам из нета да търся.

Много домакинска работа имам! Цял уикенд спах, нищо не пипнах и чак в неделя вечерта се сетих да пера. Официално мразя да мия чинии. Преди ми действаше добре, едно медитативно такова, време, в което мозъкът ми си отпочиваше, но напоследък много започна да ме боли кръста. Преди бях много против съдомиялните машини, обаче взех че ги преоткрих наново. В нашия апартамент има вградена съдомиялна машина и аз изобщо не я ползвах. Ха елате и ме вижте сега! Всяка вечер си я зареждам и отивам да си спинкам! Simple Smile Да е жив и здрав човекът, който я е изобретил! Simple Smile

# 544
добър вечер,както гледам поизписалисте доста неща,теми за размисъл сте ми дали  Laughing
сега първо за храната че аз винаги съм гладна  и ям яко ама имам лош навик огладнявам само следобяд или вечер и леле прибирам се аз от работа неделя и гледам никой нищо не пипнал да сготви или купи нещо леле даже хляб нямаше издивях всички почивка в неделя само Мария работи в неделя и мойте левенти лежат и охкат че изморени и като отворих една уста значи да ме оставят гладна е как може така   #Cussing out ама после се взеха в ръце и спретнаха ядене ама докато из4акам ми премина глада,но както и да е,та тук съквартирантите не ядат суров чесън само се прибавя къмвсяко ядене или  пук в хладилника има готова чеснова паста хоп една лъжица и не занимаваш да го ситниш ама на мен таи паста ми смърди гадно  Sick ,носи е истина повечето пакистанци не ядат суров чесън но пък лук на салата ядат,но има и такива които ядат чесън,абе да се оправят аз когато искам си ям и не се съобразявамс никой после като си измия зъбите резен  лимон и една кола и след 1 4ас  нямам никакъв дух на чесън,обаче са едни такива гледат странно на българската кухня и многопъти са чувала е това няма да го ям,но и аз си падам опърничава ако не харесам ядене  край цял живот няма да го вкуся като например пакистанското ми най-омразно е къри ама това къри където се приготвя с пакоре и бесен леле ужас едно таковакато пиле фрикасе  Sick това цел месец няма да ям ама  не мога да го преглътна Laughing,и миналата седмица синдито моя съквартирант ми сготвил отделно не люто агнешко къри леле като отворих капака и хоп веднага ми се заби погледа  в  едно парче месо с мазнини и едно с кокъл е веднага затворих и после казах ами съжелявам не съм гладна  Laughing

за патладжана не го бех чувала ама съм чувала за доматите същото че който яде домати ще има само дъщери и аз само ги базикам ама има и такива които ядат,кислеото мляко е без това не мога  леле няманещо на което да не мога да добавя мляко и тук като дойдох и се отваря млякото да ям и всички почнаха да ме базикат еми да ето личи си 4е си от   Сиалкот там били ядяли кислео мляко много ама аз незнам има и други приятели които ядат мляко пък не са от Сиалкот хората са доста различни ,ами най-смешното което съм чувала е 4е не бива да се ядат яйца лятото защото те правели телесната температура по-висока,също ако ядеш врабчета те също били много топла храна  Shocked
аз си боядисвамкоста на всеки 2 седмици защото ми е побеляла имам бяла коса още от когато бях на 11 години ,ама някой път ме мързи не се боядисвам по цял месец и то израства много ама не ми пука особено  Laughing
вегетариянаски манджи бол нахут лещите са поне 7-8 вида,грах ,картофи,моркови с картофи аз не го харесвам ама пакистанците го ядат,спанак,саг,бамя,гъби,микс зеленчуци,има един много готин тънък зелен фасул,леле има един ориз приготвен по афганистанска рецепта аз незнам как се готви ама е стархотен например си готвиш ориза с картофи или месо който каквото желае и после се добавя запържен морков със стафиди ама на мен много ми харесва,хайде стига толкова ядене ще ходя да тършувам и открадна нещо от хладилника  Joy
лека ве4ер   Joy
 Hug    bouquet и късмет на всички  bouquet

# 545
охх и една тъжна новина забравих да я напиша преди имаше бомба ве4ерта в Лахоре на един пазар наречен МУУН МАРКЕТ докато гледах предаването на живо бяха 90 ранени и 15 загинали потресаващи сцени

# 546
Да, чух, мъжът ми ми каза, като се върнах от работа. От там си бях купила едни много хубави бижута:(( Много ми е мъчно за жертвите, защото са невинни женици и дечица:(( Да почиват в мир!

# 547
Да, и моят мъж ме осведоми за бомбата на пазара...този път не срещу военен обект или високопоставена личност, само обикновени цивилни хора...почва се май... Sad

KAWAI TAKESHI , видно е, че темата за храната те вдъхновява, това ти е най-дългия постинг досега...ама добре си ги възпитала твоите съквартиранти...А на какъв език си говорите, английски  или урду, възползвай се от тяхното присъствие да си усъвършенстваш урду-то.

То и аз обичам за храна да говоря, не как я готвя, а как я ям, но последните дни съм на българска, намерих лютеница на Олинеза, това по гореща препоръка на няколко съфорумки тука, освен това и тяхно кьопоолу, и сега им се наслаждавам.

Ох, спи ми се, и не мога да пиша повече, хайде лека нощ  luvbed

# 548
Ужасни новини и аз преди малко четох в сайта на ввс и сърцето ми се сви, а днес по късно моят приятел ми си обади и се чудех защо не спи по това време, но той така и не ми каза за да не се притеснявам, а сутринта ми звънна от един маркет.

Мактуб, как си не се pазписваш? Hug

SadДа почиват в мир и дано повече не се случват такива неща

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 03:32 от babeli

# 549
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Честит празник на българските студенти!!!

mama-magi , после да пишеш как е реагирал любимия на подаръка. И не ни изоставяй  Hug

Лошо е когато загиват невинни . Мир на душите им  Praynig

Мактуб, наистина не си се разписвала скоро. Бебка расте и иска повече време и внимание.  Heart Eyes
На всички желая приятен ден !

# 550
Марина
По принцип избягвам да качвам лични снимки по разни сайтове,защото не всички са читави и до колкото знам може да злоупотребят с тях,та за това не съм се показала в дрехите.Но който иска да дава заявки ще пратя по пощата  Wink
Панда
Красиви са снимките от панаира....и на мен ми се ходи на таково място някъде,самата атмосфера ме развеселява  newsm68
Тесс
Това над шалвара е допъта (шала).
Мойта Анджи си я обличам в панталони и блузки,не съм ходила по базара да разглеждам какви дрехи има за бебоците,но казват че от традиционните (фрог-рокличка и шалвар) имало много хубави моделчета,но за малко по големи бебоци от мойта  Simple Smile
Лю
остана ми още малко от корема- приличам на преяла вече,не на бременна  Laughing Но положението със стриите не е приятно,даже още ме болят.Незнам да ги мажа ли с нещо,какво да правя...
Видях снимките,малчо Маш'Аллах е бяличък като теб и хубавичък.Да ти и жив и здрав.
Лили
И двата плата по принцип са по официални,но съм ги снимала в стаята на лампа за това не можеш да видиш техния блясък  Whistling (и на мен розовите дрехи повече ми харесват)
Алвера
Каква ти игра с бебка - тя си играе с мене  Laughing Правя и масажи всяка вечер,но с тия колики се побърквам вече,особено вечер е нещо страшно - реве до почервеняване..Водих  я на лекар изписа и капки - файда никаква...и корема и е твърд - изхожда се на 3-4 дена и аз направо съм се вкара във филм вече какво да и давам.Мойта храна съм я ограничила до максимум,да не консумирам нищо твърдо или студено или люто,заради кърмата,на пак няма ефект.Сега донесоха някакви билки  тука да и давам...Даже ми се дразнат вкъщи като кажа че искам да я заведа на лекар - това било нормално всички деца ревяли и дрън дрън....обаче аз знам как заспивам вечер,но както и да  е....о да и най новото трябва да я връзвам ,че така не спяла спокойно,като била вързана и се опитва да си измъкне ръчичките и крачетата и заяквали  #Crazy newsm78 Shocked не се стряскала и прочие,да не продължавам повече .....
За имената наистина пакистанците могат и ако искат да си сложат на децата и по едно име само или каквато фамилия им хареса,да не говорим как си пишат фалшиви рожденни дати на личните карти - то и без това повечето от тях не си знаят истинските...
Марина
Семеиния ми стаж е написан в подписа ми,иначе преди да се оженим бяхме гаджета малко време и така...
Гледам всички много ви влече да идвате насам към Пакистан,а аз гледам как да изчезвам от тук вече  Whistling
да спомена за филама "Мемоарите на еда гейша",че и аз съм го гледала и много ми хареса - прилича ми на филма "Умрао Джаан" но книгата не съм я чела - да си призная предпочитам книга пред филма,отнема повече време и ми разработва въображението,а и я изжививявам повече от един филм  Blush
Така сега за посолството да кажа - пуснах си документите и даже не можех да повярвам като ми се обадиха на следващия ден да ми кажа че пасавана ми е готов  newsm44
НООО,мъжа ми не е  готов още.Не очаквахме да стане тплкова бързо,понеже преди това ни бяха казали един месец и така ,моя още не е намерил апартамен и после трябва да го обзаведе и чак тогава съм аз  на ход,най късно мисля януари ще си стягам багажа  smile3534
Иначе самото посолство и неговата зона ги намерихме доста трудно,доста пообиколихме.Оказа се че се намира в близост до хотел Сарина (мисля че така се казваше - там беше отседнала една наша пакитка и организираше сватба,но така и не писа после как и е минал престоя).
И с влизането положението е сложно,но добре че ние бяхме се обадили от предната вечер и бяхме предопредили че ще идваме,съответно дадохме номера на колата,колко души сме и нашите имена.Като пристигнахме се обадиха до посолството и от там потвърдиха че ни чакат - нямаше проверки,нито на колата нито на нас.Влезнахме си снашия транспорт,пак пообиколихме но най накрая го намерихме Бг посолството  Simple Smile Посрещна ме жената с която говорих по телефона,оказа се че няма консул  и тя изпълнява неговите задължения.За 2 години стаж аз и бях първия случай за пасаван,та и тя беше малко объркана,но иначе много любезна.Предложи хората които са смен да ги настанят в другата стая и да гледат беба докато ние попълваме документите.Явно доста са се променили нещата от тогава Шехзади,когато ти си ходила,а и всички останалаи.
За чесъна да вметна че моя не ми е правил никакви забележки.Пържила съм тиквички с чеснов сос и е ял без проблеми  Peace
Коледа и Нова година е ясно че  няма да разбера много,макар че имаме тука един вуйчо с християнско семейство и девр ми каза че коледата с тях била много весела,но те са чак в Тексла и едва ли някой ще ходи натам тази Коледа...
Марси
Я повтори пак за документите,че аз все се притеснявам да нямам проблем на летището.Казаха ми че пасавана ми е достатъчен,но все си мисля не трабва ли някакво пълномощно от бащата на английски - знам ли вече кого да питам  Thinking
Такашики
И аз не харесвам пиле фрикасе още от децката градина даже,а къри хапвам някой път така ако няма нещо по вкусно в хладилника...За яйцата наистина избягват да ги ядат лятото ,защото правят телесната температра по висока.
А за доматите незнам ама аз си похапвах доста към края на бременността  Rolling Eyes

Последните дни имаше бомби в Равалпинди,Лахор,вчера в Пешавар,днес в Мултан....
Е дадох ви материал да четете.Предварително се извинявам за правописни грешки или ако съм пропуснала някого,обаче ви четох 3 дни на пресекулки  ooooh!
Поздрави на всички  newsm51 newsm51 newsm51

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 14:39 от mactub

# 551
привет да новата новина е за двете бомби в МУЛТАН тези хора как може да са толкова безсърдечни незнам каква псикика трябва да имаш за да го направиш това брутално действие,жалко за жертвите ДА ПОЧИВАТ В МИР
ЛЮТЕНИЧКЕ смешното е че говориме микс аз разбира се само на английски а те ми говорят на урду или панджаби и аз като не разбирам нещо после им говоря само на български и най-котираната дума е КАКВО  Laughing ама важното е да е весело,ами аз честно досега не съм попадала на някой  вироглав пакистанец всички се съобразяват,ама не се знае ако попадна на такъв кво ли ще стане че и аз някой път съм доста твърда глава  Whistling а за яденето да това ми е една от любимите теми ,а понякога ми се случва да цикля ядеми се нещо ама незнам какво е това е много гадно,живот  Simple Smile
МАКТУБ радвам се че сте добре с беба и документацията е наред не се притеснявай може да изчакаш сега вече спокойно че поне от страна на документи си свободна пък ще стискам палци мъжа ти да оправи положението и да се съберете вече тримката  Heart Eyes
ДЕЛТИЧКА липсва днес
приятен ден за сега после може да се включа пак  smile3525 smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

# 552
  • по пътеката
мактуб, има давност  пасаванът , внимавай! мисля ,4е беше до 30 дни- трябва да влезе в бг  територия! ако ти е от в4ера брой дните, да не се наложи втори ,а той е майка си и баща си! ние затова дигнахме на балон външното, но моето хлапе има двойно гражданство, то и слу4аят беше по-разли4ен-влезе като 4ужденец  в бг с виза и се излезе така ! ако може мъж ти да прати копие от паспорта си и/или да има документ ,да се вижда ,4е той ве4е не е пакистанец изобщо, тоест си е само бг, за да не искат  от пакистанска страна разрешение за вас двете!отивате в бг,нали? newsm78

# 553
Да Марси отиваме в БГ.Аз имам копие от паспорта на мъжа ми.Сега за пасвана тя и жената ми каза че важи 30 дни,тя  е получила  документите от Бг,но все още не го е издала - въпреки това дали върви вече този срок?
Също ми каза,че  нямало да има проблем ако се наложи втори пасаван,ама аз се притеснявам после само да не ме забавят за глупости  Tired Щяла да се опита да го пусне с нова дата,като и кажа че вече имам билет за БГ...

Мама Маги Добре дошла  welcome
ВещицаЧестит рожден ден на Сам.Много много здраве и късмет  newsm67  Gift Gift

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 16:50 от mactub

# 554
  • по пътеката
втори няма проблем ,ако решиш да си го платиш! първият  май беше безплатен! ако не ти го е издала още, задръж, докато си купиш билета и тогава дерзай! нещо като визата е, ударят ли ти я в паспорта, си те4е времето! успех и гуш на бебо4ката! коликите са гадни, а  3-4 дни е много да не се изхожда! я , по4вай някаква профилактика! при нас си има свещи4ки или дуфалак сироп!да не се мъ4и детето! Peace

Общи условия

Активация на акаунт