Откога може какао или мляко с какао?

• 6 715
  • 28
  •   1
Отговори
Поразрових се из някои теми, но не открих от каква възраст може да се дава какаото! Намерих  постове, в които се пише колко е полезно или вредно, как и под каква форма се дава, но никъде не видях възраст.  Вие от кога започнахте да давате, давате ли въобще....?

# 1
  • Стара Загора
Синът ми се обриваше от какао така ,че започнах да му давам след 2 г. и то по малко .

# 2
Какао за пиене, напр. Нескуик още не съм давала, не виждам смисъл да го правя Peace.
Детенцето ти е още мъничко за подобни овкусявания на млякото. Не го ли пие чисто или просто искаш да му даваш за разнообразие?

# 3
Пие си го и така, но само преди лягане!  Не съм на зор, просто попаднах на пост за какаото и как го дават другите мами, запитах се от каква възраст, затърсих, но.... не открих отговор. Не съм давала още и мислех си, че както и шоколада, така и какаото са  за след 3 год.

Последна редакция: вт, 27 окт 2009, 20:18 от Aнтонина

# 4
  • Горна Оряховица
За момента съм давала само под вид на каша в бурканче и в инстантна каша Слънчо-пшенична с какао.Но гледах да е направил 11 месеца и половина поне.

# 5
  • ул. "Мечтание"
Какаото съдържа кофеин, това за мен е достатъчна причина да не давам. Аз също консумирам рядко неща със съдържание на кофеин. Целенасочено не давам никакви неща със какао. Хапвал си е няколко пъти шоколадови неща, но до там! Мисля да продължим все така докато зависи от мен.

# 6
давала съм на 1.2г. като нишесте от ДК

# 7
Реално в какаото има най-малко кофеин  Wink:
http://www.bb-team.org/articles/3240/

Аз също изчаках с даването му до 2г и нещо..няма какво да загубят /пък и после си наваксват/ Mr. Green

# 8
  • Бургас
След 3г е най-добре да се изчака.

# 9
  • UK/София

На Александър започнах да давам какао около третата година.На Калин ще му предложа да опита този вкус на същата възраст.Няма нужда да свиква с вкусовете на сладки неща, след като консумира млякото натурално.

# 10
Не съм давала мляко с какао. Алекс пие прясното мляко чисто, без нищо, и не виждам за нужно да го свиквам да е подсладено.

# 11
Принципно след годинката може.
В какаото почти няма кофеин  Peace

# 12
  • ул. "Мечтание"
Реално в какаото има най-малко кофеин  Wink:
http://www.bb-team.org/articles/3240/

Но все пак има!  Wink
А специално какаото, което на моя син би му харесало - това дето е разтворимо и подсладено (тип Нескуик), не бих му давала по други причини. Хубавото натурално какао няма да го пие, защото нагарча!  Simple Smile

# 13
Около втората година започнах да давам Нескуик какао, но откакто опита ягодата какаото почти не го иска.

# 14
  • Sofia
В какото няма кофеин (поне не в практически значими количества), а теобромин. Пак има възбуждащо действие, но много по-различно от кофеина. А има и доста полезни вещества. Аз давам от 1 год под формата на каши с какао, крем какао, шоколад киндер или шоколадово яйце и рядко Нескуик като напитка (не го харесват нещо много).  Понякога в мляко с грис слагам нескуик.

Общи условия

Активация на акаунт