Във ВТОРИ клас е лесно, всички справят се чудесно

• 52 037
  • 753
  •   1
Отговори
# 45
  • Някъде в търсене ............
Леле ужас , как така ще си пишат оценки сами? #Crazy
Нямам идея какво ще и се случи, ако ми свие този номер. При нас единствено се оплаква че не и писали оценките в бележника, а и редовно забравя да напише какво има за домашно. Днес и беше вечер за развлечения водих ги с нейното приятелче на кино. Гледахме филма за Майкъл, през повечето време е танцувала в салона, супер доволни са и двамата.

# 46
  • Пловдив
Хора, вие  ме убихте с тези оценки писани и поправяни  Joy. Сега сериозно: мисля, че те още не осъзнават с какво се сблъскват. Тъпата образователна система ги постави в тази ситуация на змийчета криволичещи от БЕЛ през математика, език, извънкласни занимания и на мама изискванията, и още куп други. Сакън, тези бележници ако не бяха от втори клас.
Учители, които са  начетени, добри педагози няма да отдадат такова значение над това, че детето е свършило дребничка глупост, но ще поговорят с него и хич няма да занимават родителите с това. Самото дете ще се почувства гузно и навярно повече няма да си помисли да поправя оценка. За съжаление рядко се срещат добри преподаватели, хем да стимулират, хем да са безкомпромисни, хем да усещат ученика.

Аз ще ви почерпя виртуално ако Мишо получи двойка, че вече самочувствието му не се трае, пък аз си знам що за стока е.

# 47
тук нямаме бележници и оценки, много съм доволна Simple Smile 4 пъти годишно от общината ни пращат по пощата резултатите на детето по предметите в проценти и карта за поведението.

Последна редакция: чт, 29 окт 2009, 20:30 от stella_ars

# 48
Къде ли съм бляла досега.. Rolling Eyes

Моля, да ме "включите" в групата - и аз имам второкласник, на когото за съжаление почти не обръщам внимание откакто е почнала учебната година.. Embarassed
Обаче от другата седмица вече ще съм по-свободна и ще трябва да наваксам..
надявам се - с ваша помощ..
  bouquet

# 49
  • No Line On The Horizon
На мен ми е интересно в Европа, не говоря за англоговорящите страни, как се учи английски. Не ми се вярва да си влачат децата така по извънкласни курсове като нас. Примерно в Чехия, Полша дали има такъв избор от езикови школи и курсове и дали ги записват от толкова малки?
magarence, добре дошла в темата  Hug

# 50
magarence добре дошла  Hug
stella_ars снимките са страхотни. Костюмите на всички деца са мн забавни и интересни, браво !
Аз евентуално ще покажа снимки утре от нашето училище. Днес ще правя вещерските пръсти и тиквите  Mr. Green

# 51
  • Варна
AlexaS, нашата учителка нищо не е казала, дори не знаме дали знае, защото се е случило вчера. Баща му е видял като са учили следобяда...
Опитват ли се да лъжат вашите деца? И как процедирате при лъжа?
магаренце, добре дошла!  Hug

# 52
  • Варна
Здравейте и в новата тема. Simple Smile
Сиси много иска и тук да се празнува Хелоин като по филмите, искала да звъни по вратите и да казва "Номер или лакомство?"  Laughing Беше решила, че президента е този който определя празниците и се беше засилила да му пише писмо. ooooh! В събота в единия МОЛ щяло да има нещо та май ще я водя, ако успеем да наемем костюм.
Оценки все още не е поправяла, но тази седмица е наказана да не излиза през голямото междучасие защото госпожата я е намерила качена на едно дърво в двора. А им е забранено да се катерят... обаче дървото било 'суперско' според нея и не можела да се удържи да не кацне на него. Laughing

# 53
Леле ужас , как така ще си пишат оценки сами? #Crazy

И аз това се чудя. Направо ми идваше да го  #2gunfire
Днес имат английски език и госпожата му каза, че ще трябва да си защити оценката, в което страшно много се съмнявам, че ще стане обаче. Снощи учи по английски и се оказа, че не знае много от думите как се пишат. Знае да пише малките и големите букви, дано поне тройката да върже с това.

Нашата госпожа е строга и не раздава шестици за щяло и не щяло. Аз лично смятам, че е твърде рано да се пишат оценки в бележник. И не мога да разбера каква е тази система дето са я въвели за три пъти без домашно да се пише двойка. С оценките се определя нивото на овладяване на учебния процес, а не се оценява изпълнение или неизпълнение. То е като все едно да ти напишат шестица само затова, че си си донесъл екипа по спорт или си присъствал в даден час. Като няма домашно да се пише забележка в бележника или да се изпита върху това, което е трябвало да се направи вкъщи и ако не знае тогава да се пише двойка. 

# 54
  • No Line On The Horizon
Кажете заглавия на приказки, в които животно помага на човек.

# 55
  • София

Приказка за мечката и лошата дума, за друга не се сещам...

# 56
в много приказки има такива елементи, например в хензел и Гретел- патицата ги пренася през реката, в тримата братя и златната ябълка- орелът дето пренася брата до горната земя, в Палечка животните й помагат (ама тя не е и човек май)  и т.н., но ти търсиш приказка специално за това как животно помага на човек ли?

# 57
  • Варна
Аз се сещам за Котаракът в чизми.  Peace

# 58
  • No Line On The Horizon
Това е въпрос от учебната тетрадка по Четене. Детето се сети за Дядо и ряпа, но ни трябваха още. Благодаря за отговорите.

# 59
  • На черешата
 Ще ходите ли на Софийския математически турнир?

Общи условия

Активация на акаунт