Кърмене и обезболяващи

• 5 458
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, моля за съвет: Днес ми направиха операция на венеца, след като премина упойката започна силна болка, имам и оток, но всичко това се води за нормално след подобно нещо. Стоматологът ми препоръча аналгин, като според него той може да направи бебето единствено сънливо. Но в упътването на аналгина изрично са противопоказани бременността и кърменето. Четох че парацетамолът е разрешен, но все пак имам притеснения. Поради болките изпих един парацетамол, но въпросът ми е на някой случвало ли му се е и как се е справял с болката, докато кърми? Далеч съм от мисълта да се тъпча с лекарства, но и нямам много сили вече, искам да кърмя на всяка цена, ще се радвам на вашето мнение.

# 1
Парацетамол можеш да пиеш по време на бременност и кърмене! Peace

Ето ти сайт на който да проверяваш съвместимостта на медикаментите с кърменето /има и търсене по активна съставка/:
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp

# 2
MTV благодаря ти за бързия отговор, съхраних си линка към този сайт, за да го използвам и друг път при нужда. Simple Smile

# 3
Моля Simple Smile, бързо възстановяване Hug

# 4
  • София
Нурофен също може, съвместим е с кърменето.

# 5
Ами, аз също претърпях операция на венеца, с прием на АБ наложително преди това, а след операцията пиех Нурофен, защото съм противник на Парацетамола.
Детето тогава беше на 1 месец.
Зъболекарят ми каза, че също предпочита Нурофен пред Парацетамол.
Бързо подобряване! Peace

# 6
  • София
Аз се пооправям от Солпадеин. В краен случай съм пила аулин/ не е препоръчително, ама като няма вече накъде.../.

# 7
  • София
И аз съм взимала Солпадеин, но не смея да го препоръчвам, защото освен Парацетамола и кофеина имаше и някаква друга съставка, не съм сигурна дали е съвместима /но пък аз вече не кърмя толкова начесто и мога да си го позволя/.

# 8
Благодаря за всички отговори, наистина много ми бяха полезни. Hug

Общи условия

Активация на акаунт