подсъзнанието може всичко 18

• 110 373
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Dani Avramova -  Peace Съгласна съм с казаното от теб, но аз като пишех за опасности имах съвсем друго нещо предвид  Hug

Ще пусна последният пост на borislavil от по горният линк, защото той най-много се доближава до моето мнение:

Цитат: "Опасностите в духовния път са много, но "който се страхува от мечки, да не ходи в гората"! В началото има един период на трупане на информация (нормален е!)- прескачаш от тази на онази книга, от този на онзи Гуру. Практикуваш по нещо оттук - оттам. Това се нарича "духовен буламач". За жалост, някои остават в него до края на живота си. Те са като семенца без корени - засяти са на камениста почва. Да, могат да развият ума си, паметта си, но им липсва духовна глъбина и действително духовно развитие. Не могат да различат теоретично знание от действително познание. Друга опасност (изключителна опасност!) - т. нар. "духовна гордост". Тази усойница много фино се промъква и умело отравя душата ти. Малко е трудно да намериш по - горди и самомнителни хора от т. нар. "духовни". В повечето случаи те са достатъчно интелигентни да прикриват добре това, но... не могат да излъжат никого, освен себе си. Успехите са друга опасност - похвалите, славослова по твой адрес... Толкова е приятно и упойващо, че всичко това успива душата ти, макар и сънят да е прекрасен, и раздува егото ти до безкраност. Тайно в теб се промъква мисълта: "Аз съм най - великият, най - знаещият, най - можещият! Аз съм над всички!" Тя е толкова фина, че ако не си достатъчно бдителен, дори не я и забелязваш, а понякога не ти и отърва да я забележиш. Има и друго не по - малко изкушение. Работиш, работиш в духовно отношение и някъде по Пътя започват да избуяват дарби, способности, сидхи... придобиваш голяма вътрешна сила... с която можеш да злоупотребиш, ако не си достатъчно чист. "Духовната прелест" също не бива да се пренебрегва - тя е, когато заблуждаваш себе си, че си постигнал нещо, което в действителност не си... когато си се сблъскал с фалшив феномен, който си приел за действителен, защото той наподобява такъв. За да идентифицираш от кой тип е феноменът, трябва да се пробуди духовният ти разум. Но той не се пробужда, ако ти липсва смирение. А то е най - трудно постижимото качество, защото изисква да достигнеш до дъното на своето същество - там, където е най - чистият Образ на Бога - Образът, по Който сме създадени!"

Принципно Енергията следва мисълта, но докато стигнем до там да контролираме енергията ( мисълта ) минаваме през някой от така наречените опасности Peace
И тук пак опира до вибрацията, която даваш на думичката... за мен опасности не означава същото като за други хора... И целта на дискусията не е ориентирана към страх или негативни усещания... Който има такива мисли, четейки веднага да натисне бутона CANCEL   bouquet

# 226
Съгласна Lilian_V , на 100 процента   bouquet

# 227
Здравейте! Аз рядко чета вашата тема, а пиша май за втори път в тази поредица от теми. Исках да питам Лилиан Ви за техниката с писане с лявата ръка. Ами аз по принцип пиша с лявата. Тогава? В дясната ли трябва да преместя химикала? Но нали дясната е свързана с лявото полукълбо?

# 228
Дани, Лили подкрепям Peace
Опитайте, жалко, че е на руски, но всичко се разбира...
http://www.kulichki.com/~yoga/Pranichealing/MeditationsForSoulRe … zation/MFSR02.htm

# 229
  • София
Здравейте! Аз рядко чета вашата тема, а пиша май за втори път в тази поредица от теми. Исках да питам Лилиан Ви за техниката с писане с лявата ръка. Ами аз по принцип пиша с лявата. Тогава? В дясната ли трябва да преместя химикала? Но нали дясната е свързана с лявото полукълбо?

Миринда фон Щирлиц - Да, при теб ще е обратно...  Hug Успех!

mimina - Много полезен за мен линк. Благодаря ти!

# 230
  • у дома
Лили, точно за такива 'опасности' очаквах да прочета, много полезен линк за мен лично Peace   bouquet

Някои си ги разпознавам, преминах през тях вече, и шамарчета получих и до смирението се докоснах..

# 231
  • Tам през Атлантическия океан
Дани, Лили подкрепям Peace
Опитайте, жалко, че е на руски, но всичко се разбира...
http://www.kulichki.com/~yoga/Pranichealing/MeditationsForSoulRe … zation/MFSR02.htm

Ще го преведа  Hug

Намасте!

Намасте!

Думата  "намасте" значи  "признание и почитане на божественото начало в човека  ". С други думи , аз приветствам божествеността във всики от вас .

Да направим експеримент . Помолете някой да стане ваш партньор в този експеримент.

Застанете с лице към вашия партньор . Сложете ръцете с дрланите заедно на равнището на сърцето.Гледайте вашия партньор право в очите .Очите са прозорец на душата и прозорещ в в душата.Мислено кажете " Аз приветствам божественото в теб , аз приветствам Христос (Буда или Шива ) в теб Намасте!"

Останете безмълвни и се прислушайте своите вътрешни усещания.Гледайте се един друг в очи в продължение на няколко минути . Възможно е  да усетите и почуствате  божественото присъствие на човека , стоящ срещу вас.Возможно е , даже да почуствате божествената лйбов и блаженство. Мислено кажете "Аз приветствам божествената същност в теб Намасте!" *"Я ЕСМЬ сущий. Я приветствую Я ЕСМЬ в тебе. Я приветствую божественную сущность в тебе. Намасте!"

Останете базмълвни и се прислушайте в своите усещания .Продължавайте да гледате един на друг в продължение на няколко минути.След експеримента споделете със своя партньор своите усещания.

"Тот, кто осознал в себе природу Будды, видит ту же природу Будды в каждом человеке. Тот же, кто полон дерьма, видит каждого другого как кучу дерьма."

Учитель Дхармы Фо Инь
в своем разговоре с
имеющим дурную славу
поэтом Су Донг По
(1037-1101 н.э.)

# 232
Desss newsm20 за превода!

# 233
  • Tам през Атлантическия океан
Край  Mr. Green възгордях сА

lovekiss  Намасте

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 13:26 от Desss

# 234
  • София
Desss  Heart Eyes Hug Намасте! Ще го пробвам това със съпруга ми да видим какво ще усетим ...  Joy

# 235
Здравейте на всички тук в този форум!
Чета ви почти от самото начало и аз заедно с вас се опитвам да намеря себе си и да разбера защо съм тук и каква е моята мисия в живота. Благодарение на написаното тук в този форум осъзнах и защо е трябвало да ми се случат толкова много и различни неща в живота.
По въпроса за техниката на общуване с висшия АЗ това съм го правела инстинктивно от много години.Правех го най-вече в трудни за мен и объркани дни когато ми предстоеше взимането на важно решение а аз незнаех какво трябва да направя , изкаше ми се да беше близо до мен моята майка да и споделя и тя да ми даде съвет, но това не беше възможно -майка ми живее в чужбина.
знаех че мога да и се обадя по телефона и да я попитам но не изках да я притеснявам и затуй си провеждах мислени разговори с нея за да ми даде сила и упора в трудния момент.Мога само да ви кажа че винаги в разговорите си получавах много мъдри отговори и решения .
И сега когато прочетох за тази техника много се зарадвах макар ,че аз съм го правила без да знам защо просто така ми идваше отвътре.
Радвам се че ви има ,че тук можем да споделяме и да се учим всички заедно .

# 236
Браво, златен дъб, че вече не само четеш, но и пишеш. Добре дошла Hug  bouquet Всеки има какво да сподели по въпросите, които обсъждаме тук Wink

# 237
Здравейте момичета! От известно време ви чета с голям интерес , отново преоткривам радостите  в живота , за което много Благодаря!
Имам един проблем : Не мога или  не знам как да си изясня какво точно искам!
Какво бихте ме посъветвали...

# 238
Златен дъб, и аз като теб започнах тези разговори с Висшия аз инстинктивно. Първоначално го правех само за собствено успокоение, да "изпусна парата" - когато става въпрос за човек, който в реален разговор няма да разбере това, което му казвам, а в същото време отвътре ме задушават думите - тогава съм водила такива разговори. Първия път, когато получих резултат, реших че е случайност, но с времето разбрах, че действа. Важното е разговорът да е добронамерен и да не залиташ в нападки или агресия към човека, с чийто Аз говориш, дори много да те е яд на него (за целта първо малко почивка, зареждане с добро настроение и спокойствие, кой както си е свикнал - аз не медитирам "официално", ами с чаша чай пред една голяма саксия с едно цъфтящо цвете - пия чай, гледам цветето и не мисля за нищо)

Та станах голям фен на тези разговори с Висшия Аз и ги водя много често, когато нещо недоизказано има в отношенията ми с някой или при конфликт  - на мен вече рядко ми се случва да влизам в конфликт, де.  

Момичета, аз и друго съм правила, май не сте го обсъждали досега - прегръдка с Висшия аз. На мен ми е малко по-трудно, защото трябва да е силен енергиен момент и съзнанието ти да е чисто от негативни мисли и позиви на егото. Но действа страшно много, просто на другия ден (или когато се видите)  човека се държи толкова мило, внимателно с вас. Аз правя така: започвам да си мисля само за добрите качества на някой, убеждавам го (Висшия аз) колко е добър и чудесен, и т.н. И когато почувствам с пълна сила как симпатията и любовта се разливат по тялото ми, си представям как прегръщам човека. Понякога ми се е случвало буквално да усетя енергийното му поле, сякаш наистина е до мен (дали не си въобразявам, не знам  newsm78 ) Но адски действа. Например отвреме-навреме "прегръщам" колегите така, един по един, и сякаш странно, но на другия ден изведнъж всички решаваме да излезем заедно вечерта след работа или някаква подобна съвместна инициатива, и прекарваме чудесно, като много близки хора. А за личния живот чудеса може да направи тая "виртуална" прегръдка.

Аз с разговори с Висш аз и с прегръдки възстанових връзка, дето беше по-умряла от динозаврите - causa perduta, ама стана Wink хем не вярвах, че ще стане, бях се примирила вече, и само понякога "говорех" и "прегръщах" човека, за да се успокоя... А то какво излезе - всичко е чул и усетил, ама и той не знае как  Mr. Green

# 239
  • нейде там, където ....
Здравейте момичета! От известно време ви чета с голям интерес , отново преоткривам радостите  в живота , за което много Благодаря!
Имам един проблем : Не мога или  не знам как да си изясня какво точно искам!
Какво бихте ме посъветвали...

Аз лично искам знак, който да ми помогне в избора. Повечето пъти действа. Понякога се забавя, но действа.

Общи условия

Активация на акаунт