Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 886
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Мен ме приеха изтекли води и ме сложиха веднага на система след около час бях родила.
Леко раждане   bouquet

# 181
Може и след няколко дни да започнат Peace
Ако усещаш да изтичат води отиди на лекар.
Леко раждане и от мен Hug

# 182
Диди, капки не са препоръчителни, но можеш да ползваш без притеснения солен разтвор (Na Cl, спрей като тези за бебета). За жалост не зная как се казват търговските наименования в България, но предполагам, че във всяка аптека ще могат да те упътят.
Аз почти всеки ден ползвам заради хронично заболяване и когато забременях специално се интересувах.
Дано имаш облекчение от него.  Peace

# 183
  • Пловдив
Диди, капки не са препоръчителни, но можеш да ползваш без притеснения солен разтвор (Na Cl, спрей като тези за бебета). За жалост не зная как се казват търговските наименования в България, но предполагам, че във всяка аптека ще могат да те упътят.
Аз почти всеки ден ползвам заради хронично заболяване и когато забременях специално се интересувах.
Дано имаш облекчение от него.  Peace

Тук се намират в аптеките под имената - Стеримар и Низита  Peace Peace

# 184
Изчакай до утре сутринта и ако не са ти изтекли водите,звънни на лекаря си.Успех и леко раждане.

# 185
zori71, съжалявам за това което ти се е случило  Sad ! Прегръщам те !

didi24 , аз имам подобен проблем  Grinning. Лигавицата на носът ми е много суха, въпреки нормалната влажност на въздуха при нас!
Овлажнявам със Стеримар , секрета който излиза е примесен с кръв  Rolling Eyes.
Не е приятно , надявам се да отмине скоро. Така съм от седмица - две !

# 186
  • София
Искам да споделя един симтом от бременността си и да успокоя някой, който го има и ако някой го има и мен да успокои Simple Smile От около 3 седмици ми е запушен носа и е пълен със съсирена кръв, Confused едва дишам - малко смешно звучи, но е доста неприятно. Пътувам с тролей всеки ден и се побърквах само при мисълта, че може да съм настинала. Но аз усещам кога съм болна и кога не и със сигурност не съм.  Поразрових се в интернет и разбрах, че било нормално при бременност да се възпалят лигавиците и да се запуши носа, поради засиленото кръвообръщение. Още повече, че вкъщи въздуха е страшно изсушен, заради печката. Не смея да използвам никакви капки, овлажнявам си носа с вода  Rolling Eyes .  Ако някой има подобен проблем ще се радвам да го сподели с мен, да се успокоя, че не съм единствена. Доколкото прочетох това може да продължи до 4тия месец или до края на бременността... Sad

Сякаш описваш моите страдания. И с мен е така! Но аз не се плаша много, защото веднъж вече съм била бременна и тогава пак имах същия проблем. Хремата и кръвта, която течеше от носа ми от време на време продължиха по време на 4, 5 и 6 месец, после изчезнаха, първия път.
Сега съм в петия месец и от доста време отново имам същото неразположение. Въпреки, че вече ми се е случвало и аз като теб живея в постоянен страх да не би да съм хванала някой вирус, от някъде. Особено сега, с тези кошмарни новини ...

# 187
на мен запушалката ми падна около 4 часа слетобед и до 1 и 15 през ноща родих, но имах контракции. А ти щом нямаш болки ще родиш до два три дни, поне така са ми казвали лекари.
Успешно раждане ти желая

# 188
на мен не ми е падала тапата,нито са ми изтичали водите,но мисля,че щом нямаш контракции изчакай до утре и се обади на доктора си да те види и да премерите тоновете.Както майчетата вече са писали,понякога има и "скрити" контракции,които не болят.Успех и леко раждане ти пожелавам  bouquet

# 189
  • Карлово
Едно питане към бременните майки:
Как се предпазвате от тези вируси които има сега пиете ли нещо и ако е така какво е то?

# 190
  • Sofia
rika, за месото - 4 години бях на НВД - месо на всяко ядене+ зеленчуци. Откакто забрменях, месо не мога да погледна и до момента е така. Не се насилвам, ям млечни, яйца, ядки - протеин има в достатъчно немесни храни  Peace

Това с кръв от носа и венците е нормално - моят нос не се запушва, но пък редовно ми тече кръв, особено като се наведа да повръщам  Mr. Green (весьолъйе картинки)

# 191
  • София
Случвало ли ви се е в 5, 6 месец от бременността да получите световъртеж, чувство за слабост и желание да си поседнете възможно най - скоро? За първото тримесечие, всички знаем, че е нормално, но за след това? Дали не е от недостиг на нещо? Пия Матерна и желязо редовно и си мисля, че правя необходимото. А дали не е от недостатъчно силна храна? Например месо ям много рядко и то по задължение. Не ми се иска да се обаждам на АГ - то си, защото тази седмица го подлудих с въпроси, по край този свински грип. А се притесних, защото това замайване го усещам вече два поредни дни!

# 192
  • Pb
....месо ям много рядко и то по задължение. ...

Месото далеч не е най-протеиновата храна, а желязо може да си набавиш и от рецица др. източници
Т.н. сурови зърнени храни ще ти осигурят редица ценни минерали и витамини - прави си закуска от овесени ядки, просо, елда, кафяв ориз и др.; също кълнове - каквито харесваш. Слънчогледовите стават мн. крехки и вкусни - добавям към закуската от овесени ядки, салатите (независимо дали са пресни или от варени картофи, напр., към печена теква и т.н., и т.н., вариантите са десетки). Зехтин и/или ленено масло ще ти осигуряват така необходимите ненаситени мастни к-ни. Приемане на месни храни съвсем не е = на пълноценно хранене. Сега се сещам, че има на пазара мн. соеви продукти (тофу, пастети, майонеза дори, млека ...), които като протеинен състав абсолютно съперничат на месото.

# 193
Случвало ми се, че и в  по-напреднала бременност.Освен това ми се случваше и да припадам. Но при мен беше от ниското кръвно. Хич не се притеснявай да си тормозиш гинеколога. Той е за това, да те наблюдава, да ти отговаря и да се грижи за доброто ти здраве. Така че, давай. И дано не е нищо сериозно.

# 194
  • Mediterraneo
Едно питане към бременните майки:
Как се предпазвате от тези вируси които има сега пиете ли нещо и ако е така какво е то?

Предпазвам се като спрях малката от градина, аз ходя на обществени места с маска на лицето и всички вкъщи пием профилактично клеева тинктура и сребърна вода. Освен това ядем по 1 кг мед на седмица с много лимони и чай. Не знам доколко е ефективна програмата ми, само времето ще покаже...

Общи условия

Активация на акаунт