Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 990
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
narcis на всеки час промивай носа с физиологичен разтвор и слагай капки. Това единствено ще те спаси.

# 376
МНОГО МЕ БОЛИ КРЪСТА В 9 Г.С.СЪМ МОГА ЛИ ДА СЕ НАМАЖА СЪС ФАСТУМ ГЕЛ.

# 377
  • Варна

Не експериментирай, иди на лекар. Peace

# 378
И аз щях да кажа, но Хексе ме изпревари - иди на лекар, често болките в кръста са равносилни на болки в корема, особенно в такава малка бременост, когато болките не са от тежестта на корема  Wink

# 379

Не експериментирай, иди на лекар. Peace

прекарало ме е течението вчера и затова питам мн ме боли,предпочитам да не се мажа да не стане на бебчо,в нета четох че до 3 месец не пречи.

# 380
  • Пловдив
narcis , има и едно много добро спрейче хомеопатично - Еуфорбиум - не вреди при бременност  Peace

# 381
Момичета я ми кажете фервекса може ли да се приема от бременни? По-принцип съдържа парацетамол, а той май е позволен, но не съм сигурна

# 382
  • Варна
Момичета я ми кажете фервекса може ли да се приема от бременни? По-принцип съдържа парацетамол, а той май е позволен, но не съм сигурна

Парацетамола е позволен, но фервекса - не. Фервексът съдържа и други съставки, които не се препоръчват при бременност

# 383
Благодаря  Wink

# 384
  • София

Зависи, в кой стадий от бременността си. Аз например съм в 23 г. с. и миналата седмица пих. Трима лекари, независимо един от друг ми казаха, че е безопасно за плода и може да се пие, ако се наложи. Дори единия от тях каза, че е за предпочитане именно Фервекса, който е във вид на прах пред чистия парацетамол, който е на таблетки.

Nana 77 и змейковица, благодаря ви за отговорите!  Simple Smile

# 385
  • Варна
 narcis не знам дали зависи от възрастта на бременноста. Във всички случаи се ползва след консултация с лекар. Ето цитат от листовката:

• БРЕМЕННОСТ И КЪРМЕНЕ

Като предпазна мярка, това лекарство не е препоръчително по време на бременност и кърмене.
КАТО ОБЩО ПРАВИЛО, ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ КЪРМЕНЕ ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ПРЕДИ ПРИЕМА НА НЯКАКВО ЛЕКАРСТВО.

# 386
  • София
КАТО ОБЩО ПРАВИЛО, ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТ ИЛИ КЪРМЕНЕ ВИНАГИ СЕ КОНСУЛТИРАЙТЕ С ВАШИЯ ЛЕКАР ИЛИ ФАРМАЦЕВТ ПРЕДИ ПРИЕМА НА НЯКАКВО ЛЕКАРСТВО.

Всъщност това искам да кажа и аз. Нека Snejitooo се консултира с лекаря си.
Когато го пих, бях прочела листовката и бях наясно, но бях спокойна, защото преди това и аз се бях консултирала с лекаря си.

# 387
Narcis, Snejitooo, за жалост много от лекарите не се замислят като отговарят, а го правят механично. Аз не бих пила фервекс, ако съм бременна.
Има доста по-добри алтернативи за бременни при настинка от прахчета и хапчета.  Peace

AnGeLcHeTyYy, за болките в кръста - задължително на лекар. В ранна/късна бременност биха могли да са сигнали за сериозни проблеми и е добре да се изключат тези рискове.

# 388
  • София
Narcis, Snejitooo, за жалост много от лекарите не се замислят като отговарят, а го правят механично. Аз не бих пила фервекс, ако съм бременна.
Има доста по-добри алтернативи за бременни при настинка от прахчета и хапчета.  Peace

Аз също не бих пила, но се наложи. Сигурна съм, че има и други алтернативни методи за лечение при настинка, но в моя случай ми беше препоръчан именно този.

А това, че много лекари отговарят механично без да се замислят ми прозвуча малко грубичко. Според мен никой уважаващ себе си лекар не би препоръчал някое лекарство на бременна жена, ако не е сигурен относно приложението му.

# 389
ма,мчета извинявам се че пиша в тази тема но незнаех каде другаде да пиша.на някоя мама дали се е случвало-значи както си лежах и се обърнах да седна изведнъж ме прониза болка около под сърцето по точно ама много остра болка,неможех да си поема въздух,легнах уж за да ми стане по добре а то още по зле стана задушавах се чак и от болка салзи ми бликнаха,за миг си мислех че става наи лошото.надигнах се малко и беше малко по добре,но вече 1 час като дишам ме боли и немога да дишам свободно от болка.обадои се на док и ми каза че може би е цирвикална невралгия което за мен разбира се е непонятно какво е,но ми каза да пиина един парацетамол,да затопля мястото и да и се обадя.а все още не ми минава,сложила съм си една електрическа възглавница,но много ми е притеснено.усещам го бебо от време навреме но много ме е страх да не му се случи нещо.

съжалявам ако съм ви досадила и ако неможете да ми отговорите,поне дали има тема към която да ме насочите.блкагодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт