Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 993
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
# 361
  • Пловдив
Нарцис, МЦ Фемина е малка клиника, гинекологична. На 3 и на 6.11. бяхме там, нямаше чак толкова много хора. Можеш да си сложиш маска, ако се тревожиш. Лекарите и персоналът на клиниката тогава бяха всички с маски, имаше и посетители, които също ги използваха.

# 362
Аз също ходих там на фетална морфология. Клиниката е много малка, но е много приятна. При кои доктор ще ходиш?

# 363
  • София
Благодаря ви, момичета! Изясниха ми се нещата. Може би все пак ще отида, но ще си сложа предпазна маска.

А прегледа ще бъде при Др. Славкова. Случайно попаднах на нея. Поисках час и те ме записаха. В последствие разбрах, че е била добър специалист.

А спазва ли се някакъв ред? Като отида с предварително запазен час,  в този час ли ще вляза или все пак ще се наложи да чакам?

# 364
Нарцис,
мисля че доста се спекулира с този грип. Много ми е странно решението да не се излиза и да не се срещаш с хора заради грипа. Мъжа ти предполагам ходи на работа, дори и ти да си стоиш вкъщи. Какво тогава и с него ли да не се срещаш, защото контактува с хора и може да пренесе вируса.
Аз лично не мога да спра нито дъщеря си от училище, нито мъжа си от работа, затова и аз си ходя на работа и разходки и не се затварям от страх вкъщи. Естествено не се навирам в хора с болнав вид. За предпазване залагам на увеличената консумация на пресни плодове и зеленчуци.
От това което са ти написали Фемина е гинекологична клиника - т.е. там може да попаднеш на други бременни, а не на грипозни чакащи за личния си лекар. Аз лично бих си отишла на прегледа, още повече че предполагам още от деня на записването му го чакаш с нетърпение.
Успех и не се поддавай толкова на психозата около грипа.

# 365
  • Пловдив
Нарцис, спазват се часовете. Аз бях при доц. Димитрова и дори влезнах половин час по-рано, защото жената преди мен се беше обадила, че ще закъснее. След това за феталната ехокардиография да съм изчакала 5-10 минути след определения час, което си е нищо.

# 366
  • София
Sunny 76, благодаря ти за отговора! Психозата ми може би наистина е голяма. Миналата седмица заради една малко по - изострена кашлица извикахме, лекар от МЦ "Лора" в къщи да ме прегледа, за да ми каже, че просто малко съм настинала. Всички ми казват, че се тревожа прекалено, но медиите си свършиха добре работата. Имам и малко дете в къщи. Трябва да бъда предпазлива - и заради него, и заради детето, което е вътре в мен.
Но като чета мнения, като твоето ми става наистина малко по - добре. Още веднъж, благодаря!

# 367
Нарцис, Съни отлично го е казала. В допълнение да споделя, че медиите твърде често пресилват нещата, а  драмата е залог за гледаемост на новини и четене на вестници. Статистиката сочи, че от грип  ежегодно в България умират между 2500 и 3000 души, но не се обявява всяка жертва. Просто новият щам не е бил активен от дълги години. Не че трябва да се подценява опасността от заразяване ( от който и да е грип от А тип ) , но и другата крайност не е препоръчителна. Избягвай твърде оживените места, почивай повече и се храни здравословно. Това е предпоставка за здраве. Успешна и безпроблемна бременност ти желая. Hug

# 368
Sunny 76, благодаря ти за отговора! Психозата ми може би наистина е голяма. Миналата седмица заради една малко по - изострена кашлица извикахме, лекар от МЦ "Лора" в къщи да ме прегледа, за да ми каже, че просто малко съм настинала. Всички ми казват, че се тревожа прекалено, но медиите си свършиха добре работата. Имам и малко дете в къщи. Трябва да бъда предпазлива - и заради него, и заради детето, което е вътре в мен.
Но като чета мнения, като твоето ми става наистина малко по - добре. Още веднъж, благодаря!

успокой се. преди седмица и половина изкарах грип, без антибиотици, само на хомеопатични. всички твърдят че е бил свински грип, защото той е най-разпространен в момента и надделява над останалите видове. жива и здрава съм, слава Богу и бебето е повече от добре. така че стига истерии, пази се разбира се, но не се психирай  Peace  Peace

# 369
Аз бях при доктор Цолова, но мисля, че сега я няма. Тя също беше бременна и то доста бременна. По принцип в началото на декември трябваше да отида за вторичен преглед, но не съм се записвала. Мисля да не ходя, първо защото съм от Плевен и не се знае до декември какво ще е времето, второ не е задължително пък и бебока е добре, трето мога и тук да отида на преглед

# 370
а относно грипа за мое голямо съжаление от три дни имам ужасна хрема. Иначе нищо не ме боли само хремата. Какво да си капя за да мине по-бързичко?

# 371
  • Mediterraneo
а относно грипа за мое голямо съжаление от три дни имам ужасна хрема. Иначе нищо не ме боли само хремата. Какво да си капя за да мине по-бързичко?

Разтвори 5 капки клеева тинктура в 5-6 мл сребъна вода. За два дни излекувах зверска хрема, която заплашваше да ми подпука и синузита и да се освестя чак на пролет.

# 372
  • София
Цецинка, niki 97, Snejitooo и rika, благодаря ви за отговорите!
Друго си е, човек да сподели тревогите си!

# 373
И аз благодаря за съвета за хремата  Hug

# 374
  • София
Rika, кой лекар те лекува? Искам да имам и аз един такъв!

Дано не излезе, че само се оплаквам, но мен също ме тормози ужасна хрема. От начало се успокоявах, че е от бременността /защото и първия път имах такива неволи/, но вече започва много да се проточва и да води след себе си куп неудобства. От време на време ми тече и кръв /това не ме плаши знам, че е временно/, но хремата не е единствения ми проблем. От секрета, които се стича в гърлото ми започнах зверски да кашлям. От два - три дена силна кашлица, гърлото и хранопровода надолу ме заболяха непоносимо. А сега за капак - от силната кашлица, гърлото ми си седи възпалено, каквото и да правя, дори от два дена на едната ми сливица забелязах някакво бяло петънце. Но не може да е ангина, защото нямам температура или някакви други признаци за това. Какво е това чудо - не знам?! Прегледа ме и лекар. Каза ми да пия Фервекс /да пия топло мляко и чай и да ям лимони и мед, разбира се/ и да си пръскам Тантум Верде. Но не се излекувах, кой знае колко. Хремата си остана. И от време на време пак си ме атакува.

Ако знаете някой лек, помагайте! Ще ме спасите от големи страдания!  Sad

Общи условия

Активация на акаунт