Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 996
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • Пловдив
благодаря ви много,а след раждането винаги лиу трябва да те шият?

Разбира се,че не Wink

Ако няма разкъсвания или не се е наложила епизиотомия,няма нужда от това.

Но дори и да се е наложило не е чак толкова страшно.Всичко минава и заминава,а когато гушнеш твоето съкровище,знаеш,че си е заслужавало.

Настрой се положително и не мисли глупости Hug

# 346
Мен много ме е страх от болката Sad това е единственото и от това за шиенето дали и то боли много,а за упойка плаща ли се, и ако си с упойка боли ли шиенето?

# 347
Ако раждаш нормално, и се наложи епизиотомия или имаш разкъсвания - да. Но не е задължително. Всяко раждане протича по различен начин. И всяка жена е различна. Предварително никой не може да каже как ще се случи при теб. При първото раждане нищо не усетих, но при второто ме болеше, въпреки местните упойки. Не съм плащала нищо.

# 348
благодаря много

# 349
Относно ехографските прегледи е хубаво да се уточни, че едно е да те гледат на ехограф, съвсем друго е феталната морфология. Ако има ехограф в кабинета, нищо не му струва на лекаря да го включи и да погледнете бебо, но според мен по важна е феталната морфология, която дава все пак някаква информация за развитието на бебчето. За нея обаче е нужно повече време и достатъчно добър лекар. Отпуснатите 2 прегледа по касата са именно за ФМ. 

# 350
Здравейте и аз се записвам в тая темичка да следя нещата които си коментирате   bouquet
За сега единствените ми притеснения са относно движенията на бебето. Все си мисля че много малко рита. Даже последно миналата седмица не бях го усещала от два дни и отидох до болницата за мое успокоение, казаха че всичко му е наред, чудесна сърдечна дейност, седалищно беше тогава, но решиха да ме оставят в болницата да си полежа, за мое и тяхно успокоение. Сега пак много малко рита, за сравнение ще кажа че от сутринта не съм го усетила нито веднъж. Не знам тези от вас с по неактивните бебчовци как издържате  Confused Миналата седмица говорих с една жена която през бременността си е качила 20 и няколко килограма и каза че за цялата бременност е усещала дребния около 5 пъти  Shocked Аз за сега съм +10кг, така че не ми се струва нещо драстично. Не знам защо е такъв мързеланко, но много ме мъчи това.

# 351
Щом бебко се развива добре и тоновете са му добри, би трябвало да си спокоѝна. Разбирам те напълно относно притесненията ти и аз имам такива моменти, въпреки че моя бебок рита много, но има дни в които почти не го усещам и тогава и аз доата се притеснявам. Бебчето ти със сигурност се движи, но ти по скоро не го усещаш, мамите имат различна чувствителност. За твое успокоение може да си вземеш едим статоскоп и да си слушаш сърчицето му когато се притесниш  Simple Smile 

# 352
Аз слушах сърчицето му със слушалки за преглед!  Hug

# 353
Точно такава имах предвид  Peace

# 354
Точно такава имах предвид  Peace
Малко трудно,но става!

# 355
Ами аз четох че някой мами ги "раздвижват" със студена вода или специални пози. Може и моето бебенце да си има начин да се разшава, само дето аз не го откривам  Wink Ще пробвам със слушалка, защото знам че не е нормално да ходя на всеки два дни до болницата за едно и също нещо  Rolling Eyes

# 356
Това със студената вода ми звучи малко драстично  Wink, бебчето ти вече усеща топло и студено и не е много мило да го стресираш така. А и не мисля, че то не се движи, просто ти не го усещаш добре. Може плацентата да е разположена отпред и това да пречи да го усещаш  Simple Smile

# 357
феталната морфология какво представлява?

# 358
  • София
Здравейте! Следващата седмица съм на фетална морфология. Чаках този преглед с огромно нетърпение, но сега нещата много се промениха. От както избухна тази грипна епидемия нямам и ден спокойствие. С други думи силно се колебая дали да ходя. От една страна ще се види дали всичко с бебето ми е наред, а вероятно и пола му, а от друга - безспокойството ми, да не се заразя с нещо там май, че на моменти надделява.
Запазих си час в МЦ "Фемина". Някоя от вас ходила ли е там? Каква е обстановката? Клиника ли е, където е възможно да има много хора или е частен кабинет с лекар и сестра, например?
Помогнете ми да взема решение, моля! Много ми е трудно!  Sad
Благодаря!

# 359

Общи условия

Активация на акаунт