Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 4

• 56 951
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
polin_a страшно се надявяам да си права.Аз нямам също фамилна обремененост.Мои приятеки съм виждала всякакви варианти на ужасни промени.Дано не ме сполети...Едно друго въпросче-как си раждала двете си деца-нормално или секцио?

И двете нормално, с епизиотомия Peace. Вторият път се възстанових за отрицателно време.

За магнерота - пила съм, кръвното ми беше 120/80 или 110/70.

За болничните - прекъснах работа в момента, в който се установи бременността ми.

# 496
за болничните - и аз излязох веднага, защото работата ми е такава, че не става за бременна жена...и сега ще имам "процеп" от 10-ина дни,т.е. докторкта м иказа,че може да ми даде болнични само 180 дни и после 45 дни преди раждането...та тия 180 дни като изтекат и до 45-те имам около 10-ина "висящи" дни Rolling Eyes /ох,дано ме разбрахте/

за еднократните гащи - все още не вдявам цел и приложение

за магнезия /при мен Магнерич/ - нали ви бях казвала,че докторката ми спомена,че ако искам мога да го взема, че е "хубаво" лекарство, но незнам как да го пия....Та от 3-4 дни съм болна - първо ме боля гърло,възпалиха ми се сливици, тече ми носа...но най лошото е адското главоболие - не минава и това е, а имам чувството, че ще ми се пръсне главата... Cry Не мога да спя нощем от главоболие, сутрин са събуждам още по-зле...и така
Днес четох в нета за главоболието при бременни из разни форуми и повечето споделят,че явно е от бремеността и по-скоро е от ниското кръвно /а моето е ниско 60/100 /...но досега глава не ме е боляла.И някои мнения се казваше,че е хубаво да се пие магнезия, който помага на главоболието...Отидох до аптеката, купих си и на листовката чета,че при състояния на бременост се пие при профилактика на прееклампсия и еклампсия.Рових из нета да видя що е това - и се оказа,че  е високо кръвно...а моето  е ниско...Пише,че се пиел след 20-та г.с.
Та за това питах за кръвното ви...Обадих се на лекарката да  я питам как да го пия и тя ми каза,че магнезия е бил по-скоро за болки , а  не за главоболие  и че за главоболието мога да пия парацетамол / което гледам да избягам,но..../

# 497
  • София
Бихте ли ми казали колко ви е пулса през третия триместър?
След направена тахикардия с 50/38 кръвно и пулс 174 ми изписаха бета блокер, който да държи пулса в нормални граници. Обаче сега кръвното ми е от 120/60, 100/40 и т.н. а пулсът си стои все над 110. От ниското кръвно ми е лошо и мога по цял ден да спя... Ще се видя с кардиолога през седмицата, но исках да видя при вас как е пулса.

# 498
Radi, а накой щанд по -точно в Хиполенд трябва да ти търся, да не се изложа. Laughing

Момичета погледнали ли сте дали не ги пордават и в Мадъркеър. В Англия поне ги има там, знам че имат и два магазина в София. Единият е в София мол, за другия не помня.

ra4e аз имам още 1 седмица до трети триместър, но да ти кажа също съм с ниско кръвно. Варира от 90/50 до максимум 100/60, но пулса ми се върти около 80, когато съм в спокойно положение.

# 499
Момичета много съм притеснена и ви моля да споделите вашия опит  waveyВ 11 гс съм и гърдите ми омекнаха горе долу преди седмица, плода е 27мм Гинекологът ми каза, че всичко е наред и бебо е в норма, но аз все пак се притеснявам  Rolling EyesНормално ли е да ти омекнат гърдите след първото тримесечие?! newsm78

# 500
  • Пловдив
Моите ту омекват, ту пак се втвърдяват... Растат като цяло...
Щом лекарят ти е казал - значи всичко е наред  Peace

# 501
Момичета много съм притеснена и ви моля да споделите вашия опит  waveyВ 11 гс съм и гърдите ми омекнаха горе долу преди седмица, плода е 27мм Гинекологът ми каза, че всичко е наред и бебо е в норма, но аз все пак се притеснявам  Rolling EyesНормално ли е да ти омекнат гърдите след първото тримесечие?! newsm78
ДА!И пак могат да се втвърдяват.

# 502

абсолютно нормално е, не се притеснявай. и моите бяха едни болезнени твърди буци през първия триместър и като омекнаха и аз се ошашках като теб, без да се замисля, че би било нечовешко нон стоп да са като камък  Wink сега са огромни (за моите разбирания) и мекички, от време на време се втвърдяват, но рядко.
леко бременеене и здраво бебче на финала   bouquet

# 503
Моите "омекнаха" още в 8-9 г.с.Напрежението в тях спря и няма да ти казвам какъв ужас преживах.Отидох на лекар и той ме успокои.Всичко с бебето си беше наред.Така че не се притеснявай излишно,още повече щом си била на лекар.Лека и спокойна бременност ти желая!

# 504
ra4e,моето кръвно е вечно ниско и с приближаване на границите -90/60,80/60,а пулса ми е забавен-60-70,но това го издържах,Сега съм в 8ми месец и се оказа че имам и нисък хемоглобин-99,и вече 10 мин не мога да стоя права без да ми прилошее леко.Провери го

Магнерича ми е изписан за моменти, в които ми се втвърдява корема,т.е.контракции.Действа ми добре.

paulin_a питам те защото много се колебая как да раждам newsm78.Първото раждане беше нормално и без усложнения с леко охлузване-4 кг момченце.Сега си ме е страх а и се притеснявам от възможни трайни промени и отпускане в мускулатурата по родовия път,ако ме разбираш.Всичко в името на това да си остана жена за мъжа ми WinkДай съвет и кажи ако може второто раждане по леко и бързо ли е,както казват?

# 505
Дай съвет и кажи ако може второто раждане по леко и бързо ли е,както казват?

Не съм Поли, ама ще се изкажа......При мен беше - по-леко и бързо, точно така както казват. Ако мога да се изкажа така - това ми бе раждането - мечта.....

И гледам,че термина е януари месец....А защо не си при януарската отчетна тема?

# 506
Много ви благодаря за отговорите, сега черните мисли почнаха да се поразсейват Hug  bouquet
Благодаря и за милите пожелания  Kissing Heart

# 507
Ани, за ниския хемоглобин какво ти казаха? Желязо?

Рика, какво стана с повръщането? Ходи ли на лекар?

tuly, тук дават еднократни гащи от болницата с цел да не си цапаш твоите от различните течения и евент. кървене. Предполагам, че за това става дума.
Срещу главоболие опитай да втриеш етерично масло от мента в слепоочията, отзад на тила и  между веждите.

# 508
...paulin_a питам те защото много се колебая как да раждам newsm78.Първото раждане беше нормално и без усложнения с леко охлузване-4 кг момченце.Сега си ме е страх а и се притеснявам от възможни трайни промени и отпускане в мускулатурата по родовия път,ако ме разбираш.Всичко в името на това да си остана жена за мъжа ми WinkДай съвет и кажи ако може второто раждане по леко и бързо ли е,както казват?

Ами първото ми раждане беше преди 11 години. Започна с изтичане на водите и без никакви болки. Болките почнаха чак след системата в болницата и след час родих. Контракциите са си болезнени, то е ясно. Изгонването на плода не го усетих. С няколко напъна родих. Бебето беше 3750г.
Второто раждане /10 години след първото/ започна с контракции. Водите ми изтекоха в болницата след преглед за разкритие. Болките и тук започнаха след лекарска намеса с лекарства. Контракциите бяха по-болезнени от тези, при първото раждане, но лекарката смяташе, че просто съм забравила, и да ти кажа честно, съм склонна да и вярвам. Също и изгонването на плода беше по-болезнено от първият път. Като времетраене и двете бяха долу-горе едни и същи часове. Бебето се роди 3250г.
Пиша всичко това, защото не мога да дам еднозначен отговор на въпроса ти. Ето, и Мамето ти отговори за себе си. Ами мисля, че при всеки е различно. И мисля, че не може да се търси логика в това - първото или второто е по-леко, или по-трудно. Имаше вариант при мен за секцио вторият път поради седалищно предлежание, но човечето реши да се обърне една седмица преди планираната дата. И за миг не съжалих после, че родих нормално. Възстанових се за четирите дни престой в болницата.
В случая обаче по-важното е, че няма какво толкова да го мислиш. По единия или другия начин ще родиш и е важно на финала всичко да е 6 Peace.
За отпускането на мускулатурата - ами нямам проблеми. А ти всъщност на колко години си? Ако си в една нормална за раждане възраст, не мисля, че имаш повод за притеснение. Отпускането може да стане и ако си на двайсет. Така че - абе не го мисли. Отиваш, раждаш, и се наслаждаваш после на щастието Peace.
Извинете за дългият ферман.

# 509
Кюбит, ами повръщането спря сутринта и сега съм само на фаза гадене. опитвам се да закрепвам положението с вода и лека храна. не бях изживявала такова нещо  Crazy а на лекар ходих - хем ми взеха 50лв., хем касапската ме прегледа една докторка за разкритие, хем нищо не ми каза за повръщането и отпадналостта  Twisted Evil , само погледна бебето и установи, че се чувства чудесно (поне една добра новина).
сега почивам и дишам дълбоко, че малко и въздух не ми достига, но определено се чувствам по-добре от снощи...

Общи условия

Активация на акаунт