бащинство

• 2 283
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте, предварително моля за извинение ако темата е минала, но нямам време да търся назад.
С приятеля ми живеем заедно, нямаме брак и ще си имаме бебе. Разбрахме, че при раждане на дете, на бащата се полагат 15 дни отпуск. Това важи ли и за таткото в нашия случай или само за тези, имащи официален брак?

Благодаря на всички, които ще пишат!

# 1
Моя приятелка,в същото положение като вашето,роди преди месец и таткото си ползва бащинството.Така че явно може и без брак.  Grinning

# 2
  • Бг
Здравейте. На въпроса Ви, да, приятелят Ви ще има право на така нареченото бащинство, в размер на 15 календарни дни. Тези дни се ползват непосредствено от деня на изписването Ви от болницата. Попълват се комплект документи, като при Вас, т.к. нямате сключен брак, бащата ще декларира, че е припознал детето като свое и живее с майката в едно домакинство.
Успех Ви желая и лека бременност.

# 3
Щом като бащата припознава детето автоматично му се полагат 15 дневния отпуск и той започва веднага щом майката и бебето ги изпишат от болницата PeaceУспех и леко бременеене  bouquet

# 4
Щом като бащата припознае детето му се полагат 15 дена отпуск по бащинство от деня в които ви изпишат от болницата.Пожелавам ви успех!

# 5
Благодаря на всички за отговорите и пожеланията!
А как се доказва,че родителите живеят в едно домакинство? Нужно ли е да сме с една и съща адресна регистрация?

# 6
Да трябва да сте на една и съща адресна регистрация.

# 7
  • Варна
Не задължителна адресната регистрация. В родилния дом таткото трябва да припознае деето и в акта му за раждане да пише неговите имена.

# 8
И на мен това с адресната регистрация ми се вижда съмнително, и мисля че не е необходимо. Ние с таткото имаме брак, но адресите ни по лична карта са различни

# 9
  • Варна
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=410065.0
Тук има подробна информация също
Ние нямаме брак и живеем на различни адреси по лична карта, но мъжът ми си ползва отпуска.

# 10
Ако припознае детето му се полагат 15-те дни Peace

# 11
  • София
С нашия татко нямаме брак. В родилното попълнихме удостоверение, което се отнася за всички и което е нужно за съставянето на акта за раждане на детето. Аз си поисках и документа за 15-те дни бащинство, който ми дадоха без никакъв проблем. Никой не ме е питал имаме ли брак или не, на един адрес ли живеем или не, нито пък е трябвало да носи специален документ, че признава детето.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 00:47 от nikinorum

# 12
Ей ...... браво за темичката.Много ми помогнахте и на мен с отговорите си,майчета.

# 13
Документите не са за болницата, а за местоработата на бащата. От болницата са длъжни да дадат док, че това е бащата, но фирмите си имат разни изисквания за да пуснат отпуската по бащинство.
С моя мъж също нямаме брак и трябваше да отиде в общината и да си попълни един документ за временно местожителство на адреса на който живеем .

# 14
Щом като бащата припознава детето автоматично му се полагат 15 дневния отпуск и той започва веднага щом майката и бебето ги изпишат от болницата.

Общи условия

Активация на акаунт