Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 863
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте мили и добри хора...на 25 май ще си слагам брекети при д-р Ирена Хасара и искам да ми кажете много моля за което вашето мнение,нооо без злобни коментари все пак не искам да умирам от притеснение остават ми няколко дни newsm17.Мерси предварително Wink
Оуу ортодонтката на двама мои познати Peace И двамата казват, че е добра и са доволни  Hug

# 166
  • София
На Кашето жена му, благодаря ти, че винаги намираш начин да ме успокоиш. Дъщеря ми е герой като теб, само първия ден дискомфорт, ама май не е толкова упорита с миенето, аз се уплаших като те чета теб.....   Моята кара с миене на зъбите 3 пъти дневно. Кво да го правиш, дете, но и тя си ги харесва много. А защо мъчат племенницата ти с шини, след като ще и слагат брекети след това? За мен е абсолютно ненужно, това е да, не е като брекетите, пречи на говора, сваля се при хапване, аз съм носила такова чудо, затова не позволих да сложат на детето ми.
тя може и да не слага брекети,но племенника ще сложи,з-то не иска да носи шини.А малката има много големи зъби и се сещаш малка челюст и зъбите и се разбъркаха,но пък си носи шината,влачи я по джобовете,ама си я носи и й е кеф,з-то вижда че зъбите и се нареждат мн бързо(тя е на Sunglasses и изглежда много хубава с наредени зъби.

# 167
А на каква възраст е подходящо да се сложат за пръв път шини или брекети? Моето дете е на 3г. и не знам как да го убедя, не иска, или да чакам посоянните зъби? Проблемът е обратна захапка.

# 168
Според мен е ужасно рано, аз не бих сложила на такова дете. Какъв е проблема, че е толкова спешно? Върви на един преглед при ортодонт, те най- добре ще ти кажат

# 169
Брекети на 3 годишно детенце звучи плашещо... все пак на такава възраст ми се струва че е прекалено малко като се започне от болката и се стигне до всичките грижи при почистване. Една консултация с ортодонт би била добро решение  Peace

# 170
  • София
брекети не могат да се сложат на млечните зъби,просто е нелогично,з-то тия зъби нямат корени.А за да се дръпне една челюст,тя се издърпва чрез зъбите.Как ще се дръпне челюстта откъм ставата?Просто на мен ми се вижда нелогичнои според мене няма как да стане на толкова малко дете да се сложат нито шини нито брекети.По принцип чакат да израстнат постоянните зъби и тогава да прилагат ортодонтски методи.Но разбира се това може да ти го потвърди със сигурност един ортодонт.Но е добре според мене да се отиде на една консултация,за да имате време да си изберете начина на лечение и да си прецените ситуацията.

# 171
Благодаря и аз мисля, че е най-добре да отидем на преглед, но той отказва да си отвори устата там. Пък нашата зъболекарка каза, че колкото по-рано започнем лечението, толкова по-бързо ще си оправи.

# 172
  • София
не знам,но ортодонта би трябвало да може да се оправи с едно дете да го подлъже да си отвори устата.Къде под формата на игра или няква друга форма може да се накара детето да си отвори устата.Освен това ако му бъде обяснено,че няма да боли и няма да го ръчкат с машинки,но това си е до ортодонта.

# 173
Аз искам да кажа, че и аз като вас се шашках за тази прословута болка, защото си мислех, че няма да мога да спя, да уча, да ям ... обаче всяко чудо за три дни да ви кажа честно Mr. Green Боля ме втория ден и на третия започна да заглъхва. Заради такива мнения че боли, че умираш, че не се издържа си пропуснах контракциите при раждането, защото не "умирах" от болка  Mr. Green паднаха от болницата като ме видяха с разкритие и изтекли води и редовни контракции и ме питаха какво съм чакала ...  Blush

# 174
  • София
ама аз не знам кой го насажда това у хората,че болката е нетърпима и ужасна.Аз 100 пъти повторих и казах че това дори не е болка,по скоро неразположение и отшумява за няколко дни.Не знам кой насади това мнение че нямало да може да се яде и всички хукват да ядат като разпрани преди да сложат брекети.Дори казах че силните болки според мене са знак че нещо не е наред,отколкото да е наред и че не би трябвало да се търпят ужасяващи болки.Брекета абсолютно не пречи на нормалния начин на живот.Аз съм носила и шини и брекети и да си кажа честно брекетите са 300 пъти по поносими от шините.Но и от шината не боли,ако ортодонта правилно извива теловете и не наранява венците или прекалено да дърпа зъбите.Всичко опира до ортодонта и до зъбите на самия пациент,но 95% зависи от ортодонта,поне според мене.

# 175
  • Sofia
Абсолютно поддържам казаното от Кашето - не е болка, а леко неразположение.
Иначе за детето и зъболекаря - мойто чудо не ще да си отвори устата и това е. Докторът си игра с него, пя му песни, свири му на китара, станаха приятели, НО до там. Като си облече якето за тръгване, само му се усмихна с всички зъби и това беше. Скоро мисля да го пробвам пак, тъй като вече навърши 5 години и се докарва батко, та мисля да го пробваме доктора с още един концерт  Mr. Green

# 176
Аз пак искам да си повторя питането - имате ли отзиви от ортодонт в Пловдив?
kroche, мног оготин твоя син - със собствено мнение и това си е!

# 177
ама аз не знам кой го насажда това у хората,че болката е нетърпима и ужасна.Аз 100 пъти повторих и казах че това дори не е болка,по скоро неразположение и отшумява за няколко дни.Не знам кой насади това мнение че нямало да може да се яде и всички хукват да ядат като разпрани преди да сложат брекети.Дори казах че силните болки според мене са знак че нещо не е наред,отколкото да е наред и че не би трябвало да се търпят ужасяващи болки.Брекета абсолютно не пречи на нормалния начин на живот.Аз съм носила и шини и брекети и да си кажа честно брекетите са 300 пъти по поносими от шините.Но и от шината не боли,ако ортодонта правилно извива теловете и не наранява венците или прекалено да дърпа зъбите.Всичко опира до ортодонта и до зъбите на самия пациент,но 95% зависи от ортодонта,поне според мене.

Е при мен болката така и не отшумя до самия край, а аз ги носих две години и нещо. А определено мога да твърдя, че нося на болка.
Така че не навивайте хората, че хич не боли... моето мнение е, че ако не е крайно наложителна една такава процедура, по-добре да не се предприема.

# 178
Не вярвам дъщеря ми да лъже, че не боли, пък и си познавам детето. С нищо не и се промени живота, като изключим някои неща, дето вече ги яде нарязани. Пак твърдя, че е индивидуално, и както някое от момичетата пишеше, зависи и от ортодонта явно.

# 179
Не вярвам дъщеря ми да лъже, че не боли, пък и си познавам детето. С нищо не и се промени живота, като изключим някои неща, дето вече ги яде нарязани. Пак твърдя, че е индивидуално, и както някое от момичетата пишеше, зависи и от ортодонта явно.

Явно е така. Но аз го помня като един от най-кошмарните ми периоди, при все че не беше толкова отдавна.
Ортодонтката ми беше д-р Арнаутска (Варна), ако има значение.

Общи условия

Активация на акаунт