Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 885
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 210
На сина ми предстои поставяне на брекети.Няма място за кучешки зъби и проблем със захапката.Моля,ако някой има впечатления от доц.Йорданов /Пловдив/ да ги сподели. Благодаря предварително!

# 211
Tedi98, и аз търся отзиви за ортодонт в Пловдив но до сега никой нищо не е писал по темата.  Thinking

# 212
  • София
Рая-Никол, на 10 март ми сложиха горните брекети, на 30 юни долните. Предполагам, че почти в 100% от случаите е задължителни да се слагат брекети и на двете челюсти, защото като се разместят горните зъби, трябва да се напаснат с долните.
Кашенце, предполагам, че до няколко дена ще свикна, но на мен ми сложиха подложки на задните зъби, за да не чупя брекетите и сега, дори и да имам контакт между зъбите, трудно дъвча, по-скоро ми е проблем смилането на храната, каквато в крайна сметка е ролята на задните зъби.
НО, това ще отмине, просто да си помрънкам, че както се казва в един български филм "Гоше, ти ме разбираш"  Mr. Green
какви са тия подложки,не съм виждала досегега.На мене ми опират горните кучешки зъби в долните брекети,ама не са ми слагали подложки.В началото ластиците ми се късаха постоянно там,ама спряха.
Та мина ли ти дискомфорта на тебе?вече доста време отмина откакто ти е коментара.
Аз да питам и другите ли са несериозни като мене,тука от известно време не ходя редовно,ами като се сетя и се мотая Simple Smile хвана ме мързела отвсякъде.Да кажа на останалите да не правят като мене,щото сигурно ще ми се продължи лечението.

# 213
Аз съм супер постоянна с ластиците, нося ги денонощно освен като се храня. Дъвча си дъвка с тях без проблем.  Party До 07.10 остава малко .  Praynig

# 214
  • Sofia
Каше, просто ми надградиха на последните задни зъби с фотополимер, каза, че е подложка, за да ми повдигне захапката и да не се опират зъбите в долните брекети. Предупреди ме, че е просто така сложено, не е стабилно и е възможно да се счупят, да не се притеснявам. Като временна мярка. И да, дискомфорта ми изчезна, от време на време си слагам восък на местата, където ме драска, докато зарастне лигавицата. А ти недей така да го караш мързеливата, че верно ще ти се удължи времето с метал в устата, или вече си намерила очарованието от това  Mr. Green, аз лично като реша да се правя на интересна, се усмихвам със всички зъби.

# 215
  • София
ахахах именно,започнах да се харесвам страшно много с брекетите и не знам като ги махна сигурно ще ми изглежда грозно.Дотолкова се срастнах с тях че ми е екстра.Аз с усмихването не съм спирала от момента в който ми ги сложиха.Не съм си стискала устата за да не се видят,напротив като горда притежателка на тоя скъп метал си показвам зъбите постоянно,пък и съм 300 пъти по добре с тях сега,отколкото когато бях без тях и с криви зъби и не смеех да се усмихна.А и като се замисля съм сложила в устата си цял автомобил Simple Smile

# 216
Здравейте:)До сега само четох темите,а вече се включвам Simple Smile На 30 слагам Даймън при д-р Майя Грашкина гр.Варна.Цената ми излиза 4500лв за горе и долу,скъпо е ,но цената се определя в зависимост от деформацията,а моята е огромна,ще се местят почти всички зъби и успоредно с това ще се корегира захапка  Mr. Green
Много се притеснявам,казаха ми да се готвя за адски болки с този модел Даймън,защото действал 2но по-бързо от обикн.брекети и съответно по-ниския клас Simple Smile
Има ли някой други впечетления за Даимън и за д-р Грашкина ? Тя има приеми и в Пловдив и в София и в Стара Загора,даже май клиниката й е в Стара Загора  newsm78

# 217
  • София
аз пък точно обратното знам за това кои брекети действат по-бързо.Но на всички които носят брекети им се дава едно и също време горе долу за лечение 2години.Така че не знам кви са тия работи дето ги приказват.Самите брекети според мене не са от особено значение какви са.Деймън са по лесни за ортодонта да сменя по лесно дъгите,на пациента му е все едно.Обаче аз дори и с ластиците много бързо ми сменят дъгите,така че според мене е същата работа.Просто Деймън са по нова технология,но това все пак са зъби и колкото и бързо да им се иска на някои хора да се местят,то просто не става.

# 218
Разбира се, че Деймън Кю са по-нови и действат по-бързо. Моят срок е година и месец. На който кажа от по-старите системи,не може да повярва.

# 219
Аз предполагам, че зависи и от проблема все пак Sunglasses

# 220
Eстествено,но и от системата. Деймън Кю е с по-малко болка, по-бързо действие.

# 221
  • София
Разбира се, че Деймън Кю са по-нови и действат по-бързо. Моят срок е година и месец. На който кажа от по-старите системи,не може да повярва.
аз имам проблем със захапката и ми казаха година и половина навсякъде,но аз си знам че ще ги нося две.Още повече че познавам много хора носили Деймън и за малки проблеми дори са откарвали 2 години,а не уговорента 1 година.Не искам никой да отчайвам,ама се пригответе за голямо носене,което обаче не пречи на нищо.На Деймън единствено им харесвам че нямат пръстени на 6тите зъби,на мене пръстените са ми малко неприятни,въпреки че съм свикнала с тях,но ако ги нямаше щеше да е по-добре.Лечението съм 99% сигурна че не е по бързо отколкото с обикновените брекети.Зависи от проблема и от самите зъби,както и от ортодонта.Мисля че дъгите при всички брекети са едни и същи,а дъгите правят цялата работа.Деймън е просто по модерна система със закопчаване,няма ги досадните ластици.

# 222
И аз съм с проблеми със захапката, но на всеки преглед напомням "октомври ги свалям,нали"  Mr. Green За да няма изненадани,забравили и т.н.  Party

# 223
Моите брекети са метални, обикновени, без пръстени и са с дъга като на Деймън. Моята ОД ползвала такива.

# 224
Аз също носих метални съвсем обикновени. Струваха ми 2000 лв. Поставях ги в София и ги носих 1г.8м. Свалих ги миналата година и то защото бях бременна. Ортодонтът ми прецени , че вече ми е достатъчно носенето , пък и реши в по ранните месеци от бременността ми да го направи , защото процеса не е много приятен. Ефекта , сравнен с началото е поразителен , но проблема при мен е че един от двата предни горни зъба е различен по форма от съседа си . Поизипилиха го и го разкрасиха и сега бих казала че положението е добро.

Общи условия

Активация на акаунт