Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 900
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 240
О,не, определено сме обратното. Моите зъби са мънички и по-обли, имам много място  Joy А на долната челюст даже мистериозно липсва крайният, даже ОД се чуди защо нямам.  Crazy

# 241
  • София
тоя ластик като плетка съм го виждала и се слага за сближаване на зъбите.На моя позната й го сложиха,з-то и липсваше един зъб и трябваше по бързо да махнат тая празнина. А за сгъстени зъби не знам,обаче аз имам едни шини които нося вечер,които разпъвах няколко седмици и зъбите ми се разделечиха значително и спрях в един момент да разтягам,сега слагам само ластици на горните и долните куки за да ми дърпат захапката да ми израстне.Но предполагам че има други методи за сгъстените зъби,при мене просто самата челюст беше по малка и се налагаше някакво по агресивно решение.

# 242
Искам да ви кажа, че аз си имам ластици на кучешките и опъвам до кътници.  bowuu Ама освен тях ми сложиха тази верижка днес. И........ боли  #Cussing out #Cussing out Close Close Close Close  пак съм на ибопром !

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 09:15 от аХ`Не!

# 243
Минавам да кажа, че ме боли и не мога да заспя. Току-що пак взех ибопром.  Tired

Последна редакция: пт, 30 юли 2010, 09:15 от аХ`Не!

# 244
  • София
а тоя Ибопром въобще помага ли,аз за глава съм го взимала и не действа.Ама все си мисля че не трябва толкова да боли,че чак до хапче да се стигне...де да знам или просто мен не ме болят така зъбите като ми се местят.

# 245
Аз чакам да мине още месец и да ми смени дъгите и тогава може би ще ми даде и ластици Thinking

# 246
Аз винаги съм на 2 ибопрома през 4 часа. Усещам болката във венците нагоре по лицето до слепоочието. И като легна да спя и си затворя устата, в покой челюстите се допират и оттам е проблема.

# 247
След колко време носене ви слагат тия ластици? Не са ни споменавали за тях още, от 3 мес. е с тях, от 3 дни с долни.

# 248
Моите ластици ги сложиха на 6-тия месец. Общото ми време с брекети е уж 1година и месец.

# 249
  • София
махни го тош Ибопром че е толкова вреден,пии аналгини или хексалгин на капки.Аулина също е вреден.Ама ако те боли до слепоочията си мисля че не трябва да е така.Да не би да те болят ставите,а не венците?Ако болката вместо да намалява се усилва най вероятно има проблем.Мене ставите ме болят като не си нося шините известно време и ченетата ми се разместват веднага неправилно и главата ме боли,очите и е ужас.Сега понеже се мотая и не съм ходила скоро при доктора и не съм носила и шините и нямам никаква промяна,но според мене захапката в тоя си вид вече се е затвърдила,а предния път като не ги носих един месец се събудих един ден с болка чак до слепоочията и в ставите.Една седмица носих шината и се оправих.Та затова мисля че ако боли продължително без да минава има някакъв проблем.Аз мойте ластици не съм ги слагала скоро,но аз не трябва да ги нося постоянно,но боли само първата вечер и после венците ми свикват,не ми се е налагало никога да стигам до хапчета.А това с оплетения ластик сигурно боли,но той майче като го сложат не трябва да се маха и за два три дни трябва да мине болката.Ако прекалено много дълго боли аз бих се обадила да питам какво става.Такива мъки според мен не трябва да има.

# 250
И аз смятам,че повече от 2-3 дни няма да боли, днес по-малко вече. Сигурно в понеделник няма да ми прави впечатление.
Също като не нося ластиците 2 дни и ги сложа - венците ме болят/сърбят .

# 251
Има ли някой, който е слагал брекети при д-р Факих? Моля за мнения.

# 252
Чудесна тема  bouquet!! На мен ми предстои слагане на брекети, но все още не мога да се спра на ортодонт. Бях при д-р Хасара беше много мила, каза,че ще ми излезнат 2500, но ми препоръчаха и д-р Иванова кабинета и бил на Орлов мост при нея брекетите били 1500лв и в края на месеца съм на преглед при нея. Мой познат беше преди седмици при доц. Андреева и там цената била 3500 и също много ми я похвалиха. Много ви моля, помогнете с избора ми защото искам до месец вече да съм с брекети!!! Hug

# 253
  • София
ох не знам кви са тия цени просто.Не съм се ровила специално да видя горе долу колко излизат всичките материали и колко всъщност взима ортодонта.Това 1500 направо ми се вижда смешно на моите 3600.Не знам кво да кажа и аз и да посъветвам.Обикновено всичките ортодонти са много мили и правят добро впечатление,все пак за пари става дума и не е 20 или 30лв.И аз се подведох по няколко,но накрая заложих на сигурното,но аз все пак съм имала предишни срещи с моя ортодонт.Гледайте хубаво и преценявайте.И според мене не давайте всичките пари наведнъж.Ако нещо стане насред лечението и решите да си смените ортодонта,просто ще е добре да сте изплатили само брекетите без още да сте влезнали в преразход и да имате избор.

# 254
И според мене не давайте всичките пари наведнъж.Ако нещо стане насред лечението и решите да си смените ортодонта,просто ще е добре да сте изплатили само брекетите без още да сте влезнали в преразход и да имате избор.
ОООО да, със сигурност няма да ги дам наведнъж.

Общи условия

Активация на акаунт