Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 925
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Никога не се вади 1 зъб, вадят се 2, защото се губи симетрията. И е така, имам позната, на която едно време са извадили 1, ами вссчко е изместено. При дъщеря ми също е така, предните и зъби не са "центрирани" и това много ме дразни. Щяло да се коригира уж, дано....

често съм попадала на случай с един изваден резец, но сега като се замисля все на долните, за горните не съм виждала да вадят 1....иначе това със симетрията и мен ме гложе...

# 496
 И така и аз да се оплача от шините,като дете носих 1-2 години и докато бях с тях имаше някакъв резултат но след като ги махнах зъбите ми пак се изкривиха.
Аз ходих във Варна за снимка.Оказа се че единият ми долен мъдрец които все още не са порастнали е разположен хоризонтално на другите зъби и се е врастнал в костта а другия се е забил в последния зъб.За да се извадят се налага операция която ОД за сега предлага да избегнем ,понеже горните ми мъдреци отдавна са излезли и е възможно тези изобщо да не излязат, а ако тръгнат да растът ще направя операцията.
И така аз се спрях на Дейман брекети,като ОД ме увери че с тях ще се постигне максимален резултат с долната челюст без да се вадят зъби. Лошото е че имам 1 см разстояние м/у горната и долната челюст и ОД се опасява че може да не може да се премахне напънло това разстояние и в крайна сметка да остане 1-2 мм м/у тях,което си е супер в сравнение с 1 см че и повече от едната страна.
Днес ми взеха отливка и в сряда пак ще ходя за да ми каже със сигурност дали ще се вадят зъби.Гадното е че брекетите ще се слагат около месец след като се извадят зъбите и това означава че един месец ще ходя без зъби  #2gunfire.Но както са казали хората трай бабо за хубост. Joy
Е вече и аз ще следя темичката и дано след година и половина 2 се похваля с красиви зъбки Praynig newsm47

# 497
Кой ортодонт избра в крайна сметка?
Не разбрах, нали щеше да мине без вадене? Защо казваш месец след като се извадят зъбите? И не мисли, че като сложиш брекетите на другия ден дупката ще е запълнена, така че няма да е месец, повече ще е

# 498
да отдоло ще се размине с вадете да видим дали и отгоре ще е така. В крайна сметка се спрях на Н.Христова от Добрич.
Мисълта ми е че ще ходя хем без зъби хем без брекети  Mr. Green

# 499
Успех ти желая, най- трудно е почването. Ако нямах лентичка, нямаше да кажа че са минали 5 месеца откакто ги сложихме.

# 500
Искам да попитам знаещите какви са тези ластици и за какво се слагат и при всички брекети ли ги има

# 501
Успех ти желая, най- трудно е почването. Ако нямах лентичка, нямаше да кажа че са минали 5 месеца откакто ги сложихме.
Благодаря много.Успех и при вас и всичко да мине по план с лечението

# 502
  • София
Оказа се че единият ми долен мъдрец които все още не са порастнали е разположен хоризонтално на другите зъби и се е врастнал в костта а другия се е забил в последния зъб.За да се извадят се налага операция която ОД за сега предлага да избегнем ,понеже горните ми мъдреци отдавна са излезли и е възможно тези изобщо да не излязат, а ако тръгнат да растът ще направя операцията.

мъдреца, който ти е срастнал с костта може да ти създаде много проблеми...а другия на увреди здравия ти кътник....най-добре ориди при зъболекар-хирург на консултация за мъдреците..ортодонтите не са специалисти по тези въпроси Simple Smile

не искам да те отчайвам, но ще са две операции...ако ти ги махнат наведнаж няма да можеш да се храниш....те гледат да оставят здрава поне едната страна, за да може да се дъвче Simple Smile

честито за избора за лечение Simple Smile

# 503
Тя работи в кабинет заедно с мъжа си а той е хирург дори той ще ми вади зъбите ако се наложи така че предполагам ще се консултира с него,възможно е по нататък да създаде проблем но и аз предпочитам за сега да не ги бутаме а само ако се наложи.Тя и затова ме вика в сряда за да каже как точно ще процедираме.Да се надяваме че няма да искат да растът и ще си стоят там Grinning
Те моите зъби вече незнам за къде ще се увреждат,толкова проблеми имам с тях че дори ме посъветва 5 зъба да си ги облека

# 504
  • София
Тя работи в кабинет заедно с мъжа си а той е хирург дори той ще ми вади зъбите ако се наложи така че предполагам ще се консултира с него,възможно е по нататък да създаде проблем но и аз предпочитам за сега да не ги бутаме а само ако се наложи.Тя и затова ме вика в сряда за да каже как точно ще процедираме.Да се надяваме че няма да искат да растът и ще си стоят там Grinning
Те моите зъби вече незнам за къде ще се увреждат,толкова проблеми имам с тях че дори ме посъветва 5 зъба да си ги облека

понеже на мен съвсем скоро ми махнаха оперативно долен мъдрец и само като се сетя..мале, мале...чисто приятелски ти казвам, ако решите да се махат, по добре преди да имаш брекети на долните зъби...аз още нямам на тях и какви мъки бяха, представям си, ако освен дренаж, конци, оток имах и брекети и пръстени.....

сложи си фасети на тези 5 зъба, ако искаш. Една позната от некъдърно отлепяне на брекетите след лечението и махнали емайла и трябва да си слага на всички зъби почти. Но ОД-то ще ти каже най-добре дали преди или след брекетите да си ги сложих. Един фасет обаче е към 250лв.

# 505
незнам фасети дали е същото като метално керамика но аз такова ще слагам. А за тях не се притеснявам братовчед ми е зъботехник и той  ще ми ги направи

# 506
а колко ти излезе операцията за единия мъдрец

# 507
  • София
а колко ти излезе операцията за единия мъдрец

180

# 508
ОК!Благодаря

# 509
На времето ми извадиха 1 горен зъб и се измести цялата срединна линия.Направо се чудя защо майка ми се е съгласила.Така и не се оправи с времето,а ако знаете колко ми е нужен този зъб сега ама го няма  Cry

Общи условия

Активация на акаунт