Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 920
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 525
Да, Димова и при мен не спомена нищо за мъдреците. А аз я попитах изрично, защото се надявам единия долу да се нареди в редицата зъби и да мога да си го ползвам. Другите в един момент сигурно ще трябва да се вадят. Проблем засега с тях нямам.
Шунка, за евро или лева говорим? Странно защо има различен подход при консултация.

# 526
  • в матрицата
Шунка, брекетите ти Деймън ли са?

# 527
  • Sofia
Забравих да напиша  ooooh!, 2500-2700 евро. На мен ми дойде малко повече от очакваното, бях чела около 4000 лв, а 1000 лв отгоре си е значителна сума.

Suzza, още не съм сложила, но за Деймън ставаше въпрос, да.

# 528
  • в матрицата
Ще взема и аз да ида на консултация при Димова, да видим  на мен колко ще ми обяви  Laughing. Предварително ли записвате час за консултация?

# 529
Аз да. Както казах, бях единствената.

# 530
  • в матрицата
Цените, които е обявила Димова, какво включват, знаете ли? Снимки, изследвания, вкл, са в тази цена?

# 531
  • София
Благодаря  D_ana , много сложен ли е проблема ти, защото цената е доста висока според мен. Не, че има опит (  все още  Grinning ), но ето, на desideskata  са и взели 4500 лв, нали така Деска.

мда, 4500 ЛЕВА са мойте чифт брекети + една пластика за отделяне на челюстите, включваше ми и анализа и диагностика и всички прегледи, но не включва ритейнърите Simple Smile
Но според мен малко са ме съжалили от към финансовата страна  Joy защото ще има и операция, а тя си е към 6 000лв още Naughty
Иначе за д-р Димова само хубави  неща съм чела. Аз не направих втора консултация и сега малко ме гложе съвестта дали не мога да се размина с операцията, но май е малко късно.....
иначе ето тук има доста полезно инфо за брекетите, докторите и не само  Wink http://breketinfo.com/

# 532
  • Sofia
Брекети, прегледи всеки месец, ритейнъри. Снимките не. Аз отидох с панорамна снимка, казаха ми да си направя, още като се записвах. Другият път ще отида с профилна снимка.

# 533
Аз също останах с впечатление, че включва всичко. Виж нямам спомен дали и ваденето на зъба.
Аз имах стара панорамна снимка, която си носех само за информация. Тя после ми каза да ходя на Паисий, че там правят хубави снимки.

# 534
  • София
Аз също останах с впечатление, че включва всичко. Виж нямам спомен дали и ваденето на зъба.
Аз имах стара панорамна снимка, която си носех само за информация. Тя после ми каза да ходя на Паисий, че там правят хубави снимки.

обикновено ортодонтското лечение не включва съпътстващите стоматологични интервенции - екстракция на зъби, почистване, лекуване на зъби/венци (било то от кариеси или нещо друго)....не се сещам за други, но с брекетите трябва да се ходи най-много на 3 месеца за професионално почистване на зъбите Simple Smile
аз го казвах вече, но е много важно всички проблеми да са решени преди да се поставят брекетите, защото те могат да се задълбочат - особено проблеми с венци и кариеси (които страдат най-много от затрудненото почистване)...това при мен забави поставянето на брекетите с 8 месеца.....иначе сега щях да съм почти стигнала до края Simple Smile

# 535
  • в матрицата
Да разбирам, че давам 4500 - 5000 лв и колко струва, и не плащам за посещенията в кабинета по време на лечението?

# 536
  • София
Да разбирам, че давам 4500 - 5000 лв и колко струва, и не плащам за посещенията в кабинета по време на лечението?

при мен е така, незнам как е на другите места Simple Smile

на мен например ми хареса възможността за плащане на сумата на месечни вноски, което прави нещата по поносими от към финанси Simple Smile

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 16:47 от desideskata

# 537
Забравих да кажа, че Димова също предлага първо да се платят половината пари, останалото на вноски. Не знам дали не може да се пита и за още по-облекчен план на плащане.
Деси, искаш да кажеш, че преди поставянето на брекети трябва зъбите да нямат кариеси и венците да са в добро състояние, какво повече? Може ли нещо превантивно да се направи? Извинявай ако си го писала вече, не съм чела всико назад.

# 538
  • София
Деси, искаш да кажеш, че преди поставянето на брекети трябва зъбите да нямат кариеси и венците да са в добро състояние, какво повече? Може ли нещо превантивно да се направи? Извинявай ако си го писала вече, не съм чела всико назад.

при мен се наложи да се чисти подвенечен зъбен камък, който не се вижда, но заради него ми се бяха възпалили венците - това стана с кюретаж (операциики на венците и се чисти зъба от корена му и после шиене); трябваше да се излекуват и два самоумъртвени зъби; и 2 повърхностни кариеси, никак не бяха дълбоко, но реших да ги оправя, за да не станат дълбоки и по-зле Simple Smile
какво трябва да се направи най-добре ще ти каже личния ти зъболекар, но наистина е много важно венците да са перфектни..кариеси и после могат да се оправят....

превантивно е чистенето на междузъбното пространство с конец или интрадентални четки, води за уста, важна е и пастата за зъби (аз минах на паротонтакс, че е полезен за венците и уж убива бактериите, които вредят на венците)....

# 539
Благодаря Деси! Тия работи ги следя из късо и без това, че нямам най-добрия зъбен ген.
Остава само да реша при кой ОД да наредя брекетите. Все пак някой мнение дали е безумна идея да се лекувам в БГ, ако живея в чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт