Брекети- колко ви излязоха и къде ги поставяхте?

• 286 833
  • 1 331
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Аз в Плд си правя зъбите,предполагам има разлика в цените от тук в София с там?

За цени - много са различни... ти сама си го написала. В София определено ще е по-скъпо. Ако пътуваш често до Пловдив, защо там не си ги правиш, ще ти излезе по-евтино, но пък зависи и дали ще намериш подходящ ортодонт.  Peace

# 946
На мен сега ще ми слагат,вчера ми направиха отливката и на 7ми ще ходя за резултати ..интересувам се за колко време г/д се подреждат зъбите,боли ли много при слагане и за колко време спират да болят зъбите. Най-вероятно ще ми вадят зъб,защото имам един "изненада" боли ли много докато слиза този зъб ?Благодаря  Peace

# 947
Странно на мен не са ми взимали пари за отливката, нито за първоначалния преглед  Simple Smile, просто си му казах "Вие ще ме лекувате вече съм сигурна,така че нека да определим схемата и да започваме"  Grinning и така и стана, но пари на мен лично за тези манипулации не е взимал. Относно въпроса дали бързо ще се наредят зъбите ти зависи от ОД и от това дали има място, на мен ми извадиха зъби и за това се наредиха супер бързо и защото съм с метални брекети съвсем обикновени,за което ми казаха, че има също голямо значение. Общо взето за 4 месеца трябва да постигнат едно ниво и от там се започва драмата  Laughing . При слагането на брекети хич не боли, но е дискомфортно, понеже устата ти е разтворена и текат лиги  Joy . Зъбите спират да болят силно след 1 месец, но това също е индивидуално, някои казват, че всичко отминава за кратко време, други споделят, че през цялото време докато носят брекети е имало болка, но боли да особено когато ти затягат усмивката  Laughing (дъгите) и когато сменят дъгата. Относно болката при движение на зъбче сама се сещаш, че няма как да не те боли доста, но при мен болката е само при допир дори и съвсем лек, но това е най-много до 2-3 дена,общо взето не е болка за умиране, а по скоро неприятно усещане и то от време на време. До колкото до това дали има керамични брекети за долни зъби ДА има виждала съм много такива и не само керамични всякакъв тип естетични.

# 948
  • в матрицата
На мен сега ще ми слагат,вчера ми направиха отливката и на 7ми ще ходя за резултати ..интересувам се за колко време г/д се подреждат зъбите,боли ли много при слагане и за колко време спират да болят зъбите. Най-вероятно ще ми вадят зъб,защото имам един "изненада" боли ли много докато слиза този зъб ?Благодаря  Peace
Ще те боли максимум 5 дни!! Това не бива да те притеснява, свиква се бързо!! Успех!!

# 949
И по още 4-5 дни всеки път, когато ти сменят дъгите  Mr. Green
Не е болка за умиране,споко Wink

# 950
  • София
иххх, една седмица ме нямаше и много нещо сте изписали Simple Smile
честито на новите брекетоносители, а на тези които се колебаят да им кажа, че от както съм с тях се усмихвам много на широко, а преди не смеех заради вампирските си втори зъбки...

Боли докато свикнеш с пръстените (ако сте с пръстени), после като сменят дъгите...мен лично ме боли само от дебелата 17/25 правоъгълна дъга..днес пак ми я сложиха...и гадината трудно влиза в щивтчетата на брекетчетата....
Имам и разширители между кътниците, за да могат да наврат пръстените и пак съм като бебенцата (със сърбящи венци и все едно ми никнат зъбките наново Simple Smile )

Друго да ви се похваля, че в понеделник ще слагаме долните брекети  Mr. Green и ще съм с пълен метален антураж  Mr. Green според ОДто ще имам малко цимент на един кътник само, но не е сигурно, трябва да ги налепим и да видим дали подпира Simple Smile
Това от мен за сега Simple Smile Стискайте ми палци да нямам проблеми с двата малки долни предни мъртви зъбки и да се залепят без проблем на тях и след това пак така да си се местят Simple Smile

# 951
Здравейте, вчера бях на първия си преглед по темата Simple Smile Ще се размина с вадене на 2 долни зъба (4- тите) ..горните 4-ти няма да се вадят понеже са ми извадени 6-тите корени скоро, но по други причини. Като цяло от едната страна ми се е получила кръстосана захапка.. като време ми казаха година..година и половина горе долу, което е доста добре..опасявах се да не е много повече..Simple Smile) Цена 3000 - 3900 лв. в зависимост от вида брекети, които си избера.. не работят с Деймън,каза ми с какви работят, но в момента не мога да се досетя Simple Smile)) А.. и отделно се доплащат задържащите апарати- около 200 лв... На мен ми се струва малко скъпичко..

# 952
  • София
radi86, Защо не се консултираш с ортодонт, който работи с Деймън?

При Деймън по принцип може да се разминеш и без вадене на зъби, но пак си зависи от случая.

Ти при кой ОД си ходила?

Само да добавя...при Деймън времето за лечение също се съкращава.

А на това колко време са ти казали не се вързвай много...на повечето им казват около година и половина, но според наблюдения върху мои познати излиза доста повече.

Приятелката ми е повече от 3 години с тях (не са Деймън), а и на нея бяха казали година и половина. Но и тя е на 32, така че може и това да е фактор.

Последна редакция: вт, 01 мар 2011, 11:31 от Фъстъчка

# 953
Ще се консултирам определено! Не съм се спряла на този вариант.. не ми допада, но просто споделих мнение:) В по-предните постове пуснах един линк от тези сайтовете за колективно пазаруване и отидох от любопитство.. че имам записан час при друг ортодонт, но е за 01.04.. много време има до тогава , а нямам толкова нервички :Д

# 954
  • София
Супер!!!

Дано намериш твоя ОД!

И аз много дълго време мислих, четох, пак мислих, посетих няколко ортодонти, за да направя избора си.

# 955
  • София
днес сложихме долните брекети  Grinning и поговорихме за след това....след 3-4 месеца съм щяла да съм готова за операцията, но тъй като нещо се разколебавам....ми казаха, че все още мога да помисля и да махнем 2 горни...и пак всичко отначало....но лицето ми ще е малко като настъпено.....ако се откажа от операцията...та сега съм в размисли и страсти...но не мисля да се разделям със зъби, но пък ме  е шубе (направо да си кажа) от операцията...
пфф, извинете ме за дългия пост и малко офф-топика, но с тия размисли ми омръзна вече...

# 956
  • в матрицата
Деска, не е лесно да решиш кое от 2те да направиш.... Какаво означава " но лицето ми ще е малко като настъпено" ?

# 957
  • София
Деска, не е лесно да решиш кое от 2те да направиш.... Какаво означава " но лицето ми ще е малко като настъпено" ?

В момента в профил лицето ми е като пирамида  hahaha чиито връх е носа ми...това положение ще се запази, с тази разлика, че ще бъде по-остър откоса под носа...ако го обясних като хората....проблема е, че това не беше така ясно изразено преди да започна лечението...и ако ги извадя формата и контурите ми ще са видимо неправилни...преди поне само криви бяха зъбите...и видимо не си личеше проблема с малката челюст....

# 958
  • в матрицата
Ти направо ме ужаси .... Искаш да кажеш, че ти се е променила формата на лицето ли?? Shocked

# 959
  • София
Деси, честити долни брекети!

Дано вземеш правилното решение за себе си!

И на мен ми бяха казали, че ако ми извадят зъби, профилът ми ще стане по остър, а носът (който и без това е леко дълъг при мен, ще щръкне още повече.)

Сега влязох в другия форум да видя галерията - Моята захапка е подобна на твоята...

Общи условия

Активация на акаунт