ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 478
  • 744
  •   1
Отговори
# 525
Малкия звяр, обаче, се чудя дали няма да го вземат още на 5...като гледам как се развива покрай кака си. Sunglasses

Същото положение е и при нас .  Hug

# 526
  • ride my bike...
Ами направо да направим една паралелка от 5 годишни  Mr. Green И моите са така. Гледам, че децата ни са с еднаква разлика. Малкият всеки ден пише домашни с кака си.....

# 527
  • СОФИЯ
И моя,и моя..... LaughingДаже му ги проверява и се разписва на целия лист. Mr. Green

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ДНЕШНИТЕ ПРАЗНУВАЩИ!  bouquet  bouquet  bouquet

# 528
  • дядовата ръкавичка
Диманка пък, си самооценява немския краснопис. Пише, пише, пише и най-отдолу плясва по едно Prima   Wink
Освен това, се подписва до подписа на учителката ....  изобщо "мамина отмяна"  Mr. Green, няма аз да се моря да се подписвам я.  Laughing
А по български, доскоро си мислеше горката, че госпожата я оценява с "Ми добреSunglasses, тъй като н-то е изписано като и. След като разбра, че всъщност пише Много добре, заяви, че ще напише под Мн. добре-то на госпожата:  "Не съм доволна.[i]Старай се повече[/i]"  Mr. Green.

# 529
Айяла, развесели ме! Hug
Синеоч, прекрасна е принцесата ти! И аз така бях издокарала моята мацка миналата година. Защото голям рев удари във фризьорския салон, та се наложи вкъщи да я "довърша" аз. Чудесна прическа "на черта" се получи! bowuu Всъщност и на боя са еднакви момиченцата ни - и моята е светличка и русичка. За разлика от брат й, който е доста по-тъмен. Rolling Eyes
Честит имен ден и от мен на всички празнуващи!  bouquet

# 530
  • В офиса
Ох, моята не се оценява, а пише в тетрадките на другарчетата си.  ooooh!
На едно момченце писала някакви изречения, които той да препише, а после го накарала да напише буквите от нейното име, които още не с ги учили. Накрая му писала оценка и се подписала  Sunglasses (слава богу, това става в някаква упражнителна тетрадка на детето, но как ли майка му е погледнала на тази самодейност )

За 6 и 7 годишните, да кажа, не че не го знаете. Децата нали се развиват в няколко плоскости. Конкретно за 1-ви клас са важни както знанията, така и емоционалната устойчивост и развитието на фината моторика. Преди 1 година Цвета имаше знанията, но нямаше другите 2. Сега има първото и второто, но третото още мъъничко куца (макар че има видим напредък)
Идеята ми беше, че трябва да се мисли комплексно, а не - щом знае да чете и смята, значи става за 1-ви клас.

# 531
  • ride my bike...
Цитат
Конкретно за 1-ви клас са важни както знанията, така и емоционалната устойчивост и развитието на фината моторика
Подкрепям Hug
Дъщеря ми беше / и е / много добре с първото и третото, но от към емоционална устойчивост..... Tired

# 532
Здравейте мамчета. HugСинеоч,честит телефон на твоята НИЯ.Нали ни е адашка... Grinning И страхотно подстригваш.Аз съм със същата прическа. Mr. GreenНамерих си фризьор вече.хахахахаха Joy
За това ,кога да започват дечицата училище на 6 или на 7,мисля,че всеки родител си познава детето и преценява.Ния от раничко е подготвена на доста неща,но ми се струваше малка да започва училище на 6г. Искаше да си играе повече,както и сега.НО сега на 7г.е по-различно.Май е по-зряла.Пак й се играе,но сега може да седне спокойно и да учи,без да мисли за играта.Т.е има търпението за нещата вече.

# 533
Хаха, Тинк, поне тества мъжете, това е някакво успокоение.
Ането пък тества мен, онзи ден ми прави контролно, трябваше да добавя пропуснатите букви.
Не знам какво значи емоционална устойчивост, аз май и до днес не би трябвало да тръгвам в първи клас по този параграф Simple Smile
Реших, че е емоционално готова, защото умееше да намира приятелки, да си пробива път в група, където първоначално я смятаха за малка, и изпитваше любопитство към ученето въобще. Като цяло смятам, че училището й действа по-добре в емоционално отношение, защото тук е ценена повече за това, което може, отколкото заради роклите и куклите си.

# 534
  • Sofia
Здравейте момичета Hug. Не съм влиала няколко дни и прочетох колко много теми сте дискутирали.
Деспина  Hug радвам се, че детето е по добре.
Ние все още сме нямали родителска среща за Коледно тържество. А в дядо Коледа Марти си вярва- даже му написа писмо и специално ходихме да го пусне в пощата. В училище всичко е нормално.
Синеоч  много добре си подстригала Ния. И аз сама си подстригвам Марти, но тя винаги си е с дълга коса и аз по точно леко намалявам дължината от време на време.
А по темата на колко години е най добре детето да тръгне на училище бих отговорила - зависи от детето. Лично за моето никога не ми е минавала през ума да я пускам по рано.
На Марти сега любимата игра е - училище.
Момичета до кога е срока за плащане на таксата за Коледното състезание по математика?  До колкото разбах предварително трябва да се плати.

# 535
Пу,пу,Синеоч,тя си е сладка и без мамина намеса Heart Eyes!Да дойда и на мен да удариш една ножица...
Браво!

Десиииииии, аз ще доЙДА до вас, стига да не си далеч  Whistling
Заповядай,Велико Търново не е на края на света!
Макси видя щерка ти и каза,че е готина,ама той си имал гадже Whistling!Сори,оставате резерва! Joy
Нищо не са ни казвали за Коледно тържество...
Как разбирате дали децата са "емоционално устойчиви"?(сори,ама съм блонди)

# 536
  • най-шареното място
Анда, тя твойта мома си е 2002 направо Simple Smile
Хич не се защитавай, че си я пратила на почти 7, а не на почти 8 Simple Smile.

Това за емоционалната устойчивост... ами да е стабилно детето. Като за дете де. Поне аз повече от детска стабилност не очаквам. То това се вижда към третата - четвъртата година като нагласа по отношение на децата според мен. После се домоделира основно.

# 537
Хаха,тогава Макси само тази "емоционална" устойчивост е имал на 15.09.!Нито фина моторика,нито знания bowuu!

# 538
Моят синковец голям тарикат излезе.
Днес се прибират с баща си и ми се хвалят как учителката дала тест и само той решил всички задачи, а последната никой друг не решил. Аз хвърлям едно око готвейки и викам, а тия сме ги решавали. Питам го нашенеца, "ти спомни ли си, че си ги решавал", той-нееее. По-късно вечерта вече аз разчиствам масата и се вглеждам в теста и си мърморя "Това от кой сборник беше...?", А той: " Ми, мамо, не се ли сещаш това са задачите от математическото състезание...", "Абе, ти нали не помниш, че си ги решавал?"  Joy Голям смях падна. Математик може и да не стане, но артист със сигурност.

# 539
  • Sofia
migito  Joy разсмя ме. Браво на вашата госпожа дала им е задачките от състезанието. Ако нашата ги даде съм убедена, че Марти веднага ще каже, че сме ги решавали вкъщи и ще обясни даже откъде са Laughing

Общи условия

Активация на акаунт