ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 281
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
П.П. Ей  такива от подобни неща ме  е страх.  Tired
http://dnes.dir.bg/2009/12/08/news5511470.html

Да, и мене ме е страх от физическо насилие над моето дете... Но съм се убедила, че психическото насилие оставя много по-дълбоки и страшни следи. И за съжаление този вид насилие не идва от по-големите, а от съучениците.... Ние цяло лято се борим с травмите придобити в първи клас от съучениците й. Хомеопатия и психология, и въпреки всичко на 14-ти и 15-ти септември беше очевидно, че все още има проблем. Сега за момента нещата се поуталожиха и поуспокоиха, но ви казвам, за мен психическото насилие е много по-опасно. Физическото .... Ходила съм и съм била деца тормозещи брат ми, на една девойка и наврях запалената цигара в устата, защото беше блъснала брат ми в стената и той си беше ударил изключително силно главата и лежа една седмица с комоцио в Пирогов, та сега за собственото ми дете няма да ходя и да се разправям с родителите на келешчето, което посмее да вдигне ръка срещу дъщеря ми .... Няма такъв филм, първо ще се саморазправям, после ще говорим!

# 631
  • Варна
Здравейте момичета,

Нашата родителска среща мина, ще имат тържество в училище на 23.12. Ще се организира от някаква фирма. Ще купуваме подаръчета и лакомства за децата. Елха за класната стая, играчки и гирлянди ще носим от вкъщи. Всеки по 1-2. Общо взето май това беше. Иначе класната ги похвали, целия клас не поименно от към знания, ама от към дисциплина хич. Много са щурави, но какво да се прави.

desi_max, ще ти отговоря в тази темичка на въпроса - да прибра се, вчера привечер кацна в София и всички сме много щастливи. Това е най-големият коледен подарък, който дядо Коледа можеше да ми донесе. Благодаря за загрижеността.   bouquet

Насилието в училище - даже не искам да си го помислям. Едва ли има родител, който да не се страхува от това. Лошото е, че става все по-често срещано "забавление" сред българските ученици.

# 632
Кльомба, сигурно вече си купила телескоп, но ако не си, на бул. Мадрид има Немски център продават два вида големи телескопи.
Малеее, как помниш само! Не съм купила още, мислех в четвъртък да свърша тази работа. Кажи ми, моля те, къде горе-долу на Мадрид? И най-важното - обърна ли внимание на цените?

Аз ги видях от трамвая, няма как да видя и цените. Като тръгнеш от гара Подуяне към Евлоги Георгиев се пада в дясно. Сравнително голям магазин е с червени и черни надписи отвън.

# 633
  • седмото небе
 Здравейте всички мами на първолаци!     

Много Ви следя темите,но никога не съм писала! Нужно ми е мнението Ви по един въпрос.
        Снощи имахме род. среща и естествено събирахме пари за Коледа. Има обаче една майка, която никога не присъства и не дава пари. Така за първия учебен ден ние поехме подаръка на детето й,обаче вече ми идва в повече. Аз имам две деца, на една заплата сме и не ми е приятно такива родители едва ли не да мислят останалите за балъци! Изразих мнение,че предпочитам да вземем на това дете нещо по-евтино(напр. 1 шоколадче). Някои се съгласиха, някои не! Знам, че детенцето няма вина, но пък и моите деца също!
   Вие как мислите?

# 634
kikito19 ние в детската градина имахме една такава .... За 4 години ни беше дошло до гуша на всички родители да поемаме разходите на детето й и точно за финала, като сметнахме тези 4 години се оказа, че всеки е извадил от джоба си средно по 50 лв. за консумативи и "подаръчета" на въпросното дете. Естествено, че хлапето няма вина по абсолютно никакъв начин, но ние точно на финала решихме повече да не го издържаме и идва тържеството за край на подготвителната и това момченце стои с празни ръце, гледа другарчетата си и реве.... Пък имаше родители с много по-ограничени финансови възможности от въпросните родители, които не даваха и стотинка. След това тази жена, веднага след тържеството започва в коридора да вдига скандали, да крещи, да обижда, как така нейното дете няма и всички я питахме колко пари е дала, за закупуването на подаръкът за детето й. Голям панаир направи, неще и дума да чуе от това което говорим, само крещи и обижда .... ooooh! Ох, както и да е, исках да кажа, че ако успееш да убедиш останалите, още от сега "отрежете" детето на тази жена. Колкото и грубо да звучи, но през следващите 4 год. хич не виждам как точно ще успеете да го издържите това. Ами то са подаръци за Коледа, за край на учебната година на госпожата, за тържества на детето ... Ако си направите сметката, няма да ви хареса крайният резултат.
По-добре рано, отколкото на финала, когато вече ще е късно.

# 635
kikito19, на мен пък сърцето не ми дава да гледам как детето страда, заради грешките на родителите си. Не е права майката, това е ясно. И аз нямам кой знае какви финансови възможности, но в такива ситуации бих извадила и последните си пари....нямам сили да гледам как страда дете. Може да не е най-правилното, но съм такава. По-скоро разговори с майката, с добро, доколкото е възможно разбира се.

# 636
  • И тук, и там, навред....
Здравейте и от мен! Честит Имен Ден на всички Анчета  Laughing!   bouquet
Много здраве и щастие!   bouquet  bouquet  bouquet

И при нас цари пред Кледна треска  Grinning Имат 2 елхи в класната стая - едната е изкуствена, а другата си е живо дръвче. На 23.12. са им организирали дискотека с дядо Коледа от училището. Мероприятието е за децата от 1 до 4 клас и ще бъде в едно заведение. Ще имат по една пастичка и пио едно сокче и това ни струва 5лв. Отделно ще правят и Коледно тържество в класа. Яна има 3 стихчета, които ги е научила идеално, а пък ние майките събираме по 5 лв. за символичен подарък на госпожата и някаква почерпка за децата. Родителите на едно  момченце имат сладкарски цех и майката се ангажира да направят нещо специално за децата, без да им се заплаща. Общо взето това е при нас. Учебният процес тече с пълна сила ---  диктовки, писане, малки стихчета на изуст, смчтане с числото 8 и така.....

Весело изкарване на днешният празник на всички ви и много ведро настроение!!!  Hug

# 637
Нямам време да ви изчета! Sad
В събота живот и здраве , ще се видим с Меги на състезанието! Laughing Само се притеснявам, че в 13часа трябва да сме на ст. Славия и не виждам как ще успеем, но ще дойдем.

# 638
  • седмото небе
Благодаря за вашите мнения!

Най-добре да говорим с майката и да разберем каква възможност има

# 639
kikito19, като не искате да се набутате за подарък на детето, просто няма да правите подаръци за децата за тържеството. На нашето празненство подаръци няма да има, ще има програма и хапване...

Момичета, имам нужда от помощ. На нашата учителка и е болно детето иначе щях да и се обадя... Някой може ли да каже какво е условието на задача едно с елхичката? http://mpetrova.snimka.bg/other/zadacha.451834 Много ще съм ви благодарна!!

# 640
Благодаря за вашите мнения!

Най-добре да говорим с майката и да разберем каква възможност има

Извинявайте за мнението, което ще изкажа по въпроса , но аз смятам и бих настоявала да не се дели това детенце. Наистина говорете с майката, но дори и да не даде пари този път не го делете.Нека не бъдем дребнави.Ако се разпредели сумата на останалите деца вярвам, че няма да затрудни никого. Не ме разбирайте погрешно. Не приветствам поведението на такива родители, но поставям на 1 място детето и чуствата му. Винаги е имало и ще има тарикати, но защо от сега детето да е "пренебрегнато"?

# 641
  • най-шареното място
И аз съм за пазене на детето.
Но и за сериозни разговори с майката.
Защото са прави тези, които казват, че лишават собственото си дете заради майката тарикатка.
Не е въпрос на пари а на наглост обикновено. Иначе никой не би го нпарвил на въпрос и ако не всикчи, то някои родители ще поемат разхода с удоволствие.

Казвам го като една от майките плащали 4 години за подаръците на дете от семейство с по-висок стандарт от нашия... Разбирам напълно следното: "Ами детето не е виновно. Но пък и моето не е ..."

# 642
  • най-шареното място
Migito и ние ги гадаем и това го гадая така:
колко + написаното е равно на 9?

# 643
Добре де, а това 7-.... и 8-.... Какво ги правим, не могат да станат за 9...

# 644
  • най-шареното място
Да, така е.
Не става и верижка...
Друг вариант
Пише си произволни задачи до 9 и свързва тези с отговор 9 с елхата...

Този учебник е просто велик!!! Аз не им се вързвам просто...

Общи условия

Активация на акаунт