ПЪРВОКЛАСНИ страсти - тема 3

• 30 255
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Пожелавам успех на всички деца, които ще участват утре на състезанието по математика.

# 706
  • Варна
Как сте при диктовките с `й`-то?Пише,пише и  запецва,  голямо мислене пада дали е `и` или `й`.Обеснявах,`и-и-и-ййй`-кам,примери посочвам,но уж е разбрал/усетил/ и на следващия текст отново се чуди  Thinking
Освен с й проблем имаме и с ъ. Ръми, бобър, въобще на повечето места където се среща не го чува.

# 707
  • Italia
Здравейте, обръщам се с въпрос към майките на момиченца:
 Кои са любимите анимационни герои/героини на момиченцата на тази възраст? Кое е "модерното" в момента като анимационни сериали и т.н? Питам, защото събирам картинки от нета и разпечатвам за оцветяване, имам момчета и с тях ми е ясно какво харесват и кои герои са им любими. Обаче ме помоли майката на две момичета на тяхната възраст да направя и за тях. Направих една за Winx, но нямам идея кои други герои да търся. Не съм в Бг. Тук това, което виждам като актуално за момиченцата е Hannah Montana и Hello Kitty.
Ще съм благодарна, ако ме насочите   bouquet

# 708
  • Варна
Кои са любимите анимационни герои/героини на момиченцата на тази възраст?
Барби, особено Мускетарките сега, принцесите на Дисни са винаги актуални, любими на Дария са Гръм и Цар Лъв.
Ние утре сме на състезанието - дано само не се разсейва много. Искрено се изненада, че няма награда. Успех на всички, които утре ще участват.

# 709
  • Italia
Dahlia, благодаря ти, късмет и успех на Дария утре!

# 710
Ние сме на тема русалките от сериала Н2О, героите и музиката от Лейзи таун и Хана Монтана.
Успех на участниците в състезанието утре и да се похвалите после как е минало Hug

# 711
Здравейте мамчета.Отдавна не съм писала,но понеже както всички знаят е края на годината и аз има доста работа на работа.Поради това нямах възможност да пиша.Та първо да пожелая на повечето от вас,т.е. на тези ,които утре ще участват на олипиадата по магематика,успех и спокойно дечицата да си решат задачките. Peace

NikolForAll ,в момента хмоята щерка е лу,днала по барби трите мускетарки,феята Звън,Гарфилд,другите ти си ги спометнала.Ами разпечатай също пепеляшка,Бел,Аврора,Снежанка,Ясмин,Дора,Всички Барбита от детските филчета.Доста са.Покахонтас,героите от Ледена епоха,Малката стъпка от Земята преди време,костенурката Франклин,героите от "Мадакаскар",мечката от Ловен сезон-яко детско-,Лило и Стич  Н2О,Стефани от Мързел град...Ами засега това се сетих.Моята дъщеря всичките ги харесва. Party

# 712
Утре мъжът ми ще отиде със Сами на състезанието. Така ме е яд, че няма да се видя с Меги и другите момичета.
Снощи си мислих, че май е излишно това състезание за синът ми,защото точно тази седмица имаха две такива контролни в училище.
Миналата седмица бяхме на състезание по шах.Яко се изнервих от чакането и жалката организация. Много сме доволни от представянето на Сами- взе 3 партии, при положение, че е ходил само 4 пъти на шах в училище. Скоро обаче няма да повторим с турнир по шах. LaughingТам няма големи амбиции.нека ходи да играе за удоволствие и толкова.

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 19:54 от gerka

# 713
  • София
elish,разбрах те чудесно ,понеже по същия начин обеснявам и аз .Особенно с това странно име Мойно  ooooh! и лай,и Лейла,маймуна-разбира но за момента.Да се надявам,че с повече диктовки ще схване идеята.

Според мен - повечко диктовки и писане, писане, четене, четене ... Ние изписахме три реда с думите "пуловер" и "бръмбар" и на другия ден - "пОловер" и "брънбЪр" видях #Cussing out Пак писахме, и пак писахме и вече е О.К.
Това с имената и "Й"-то е малко объркващо. Имаме детенце в класа, което се казва Иоан, а не Йоан. Имам приятел, който се казва Михайл, а не Михаил ... И понеже тя ги познава и двамата настава голямо обяснение. Мисля, че за имената специално, дори и в по-горни класове трябва да се казва как се пишат.
А с тези запетайки пред "а" ??? Лелееее. Или ще изпусне запетайката, или ще напише главно "А" след нея Laughing Мисля, че и препинателните знаци се диктуват (казват се) при диктовка.
Казаха ми, че когато се сричкуват думите е по-лесно да се изпишат правилно. Естествено детето трябва да може да си ги раздели наум правилно. При нас като че ли действа това правило.

# 714
  • Варна
Ох вече не знам какво да правя. Голяма мъка е това писане. В крайна сметка днес има два пъти Лошо в тетрадките по писане. Имало е диктовка и тя се е омотала на Паулина и от там е изтървала следващите две изречения. Днес пък нещо не е разбрала какво трябва да направи в тетрадката, която е към буквара. Имало да се свържат едни срички. Тя ги е свързала, но не е написала думите. Наистина е бавна и е блейка, но чак до Лошо не беше го докарвала.
Не мога да я натискам много за посане и четене, защото се уморява и почва да се сърди. Психоложката, при която ходихме каза, че още е емоционално назад от връстниците си.
Не се справям особено добре като домашен учител явно.

# 715
  • най-шареното място
Despina, аз пък съм възмутена от "лошо".
Що за оценка е това за първолак?

Успех на математиците утре!
Аз го ударих несериозно и реших да носим и химикал и моливи, пък каквото им кажат.

# 716
Успех,математици!!!
Лина,пропуснала си моя разказ от октомври месец(друга треска те тресеше тогава,простено ти е Wink)!Става дума за едно момче от класа на Макс,което тека взимаше стотинките на децата.Понеже не бях сигурна дали и Макси на преувеличава,а не исках да обвинявам несправедливо въпросното дете,просто казах на госпожата.Тя "заложила капан" и го хванала на местопрестъплението.Последвал разговор с майката и оттогава няма изчезнали пари.Тогава си поговорихме с класната и тя ми каза,че ВИНАГИ трябва да се обръщаме към нея при такива случаи,а не да търсим контакт с родителите,камо ли с детето.Ставали големи неразбории и скандали.
Нали съм Храбрата шивачка,спретнах на наборчето едно мъъничко портмоненце с връвчица.Затваря се с лепка.

# 717
Успех на дечицата, които ще се яват утре на състезанието ! Hug

# 718
Пожелавам успех на всички деца, които ще участват утре на състезанието по математика.

Благодаря, благодаря, благодаря ...
Успехи  на всички първокласни математици утре

# 719
  • Варна
desi_max, май наистина съм го изтървала това. Уж влизах да ви чета, ама... Аз не съм предприемала нищо нито срещу детето, нито пък срещу родителите и т.н. Не съм говорила дори и с класната им. От сина ми разбрах, че самите деца са споделили с госпожата и тя знае за случващото се. Тя е много добра, имам и пълно доверие и мисля, че ще се справи с проблема. А освен това на Вики са му изчезнали веднъж 15 ст. и веднъж 5 ст.  Laughing - рестото му за деня. Затова съм по-склонна да вярвам че ги е загубил иначе мисля, че щяха да започват да изчезват когато все още не са си ги изхарчили  Mr. Green. Пускат ги на лавката чак след обяд т.е. има достатъчно време въпросното дете /ако наистина има такова/ да се сдобие с доста повече парички  Wink Както и да е де, просто така ви го разказах, защото споменахте за изчезващи играчки. Това при нас до сега не се е случвало.

Имаме обаче проблем с обяда. Моят син нали е много "ящен" и съответно супер доволен, че никой не го кара да яде. Обаче последните няколко дни забелязваме ние с баща му, че се прибира супер гладен и с влизането си вкъщи се започва едно ядене на сандвичи, манджи и де що има. При което го притискаме здравата и човека си признава, че не ходи на стола да яде. Плащам всеки ден по 2,40 и отделно му давам по 1,50 на ден. На въпроса защо не ходиш ами не искам, не обичам това, необичам онова и т.н. Той вярно, че наистина е много капризен, ама и на градина е ходил и е ял /ама там лелята скърцаше със зъби  Mr. Green/ А преди време бяхме казали на въпросната госпожа, която ги води на стола да го кара да яде поне едно от двете яденета. Няма значение кое или супата или основното, но да яде нещо.  Да, ама не. Госпожата казала: "Дори и да не ходите на стол ще казвате, че ходите иначе няма да ви дават парички за лавката"  Shocked Направо бях повече от втрещена. И сега с тати му решихме, че няма да му плащаме повече за стол. Ще му правя сандвичи и ще си му давам дежурните дневни за лавката и това е. Само това ме притеснява, че ще е всеки божи ден на сухо ядене, ама то като плащам и като не яде пък още по зле. Наоплаквах ви се  Mr. Green ще ме прощавате.

Успех на утрешните математици!

Общи условия

Активация на акаунт