Отговори
# 240
  • София
Ауууу, аз само разбрах, че Халя си е вкъщи, не знаех, че е болна! Дано бързо оздравее.  Praynig Hug

# 241
И аз да се похваля.
Ставам онзи ден от леглото с ужасна болка в гърлото и какво да видя в огледалото-цялото с гнойни налепи!
И нали си падам по самолечението,взех една дървена шпатула(от тези за кола маска,може би трябваше да взема тази за керамичния плот  Laughing )
намазах я обилно с мед и сода бикарбонат и се започна едно обиранеее...та тамън две повръщания ми струваше (за пръв път повръщам от както съм бременна), ама нали съм инат обрах всичко.Вече втори ден няма нищо,сигурно си е струвало обирането и изпитите литри чай.

P.s Мяу, дано Калина се оправи по най-бързия и безболезнен начин  Hug

# 242
Кристинчеее  ooooh! евала за смелостта!
Аз от тази процедура имам спомен как лекар ми я прави като дете и беше ужасно. Не мога да си представя сама да си го направя... Браво наистина!

# 243
  • offshore & overseas
Аз сутринта мислех, че нещата са по-прости, ама се усложниха. Laughing Не знам защо съм такъв заклет оптимист, да му се невиди! Дали не се прецаквам някой път? Mr. Green

Благодаря ти, Ника, дано да оздравеят малчовците "безрезервно"! Тя Халята иначе се държи зася, ма не смея вече да правя прогнози. Предполагам, че ще си остане у дома до края на седмицата. Аз също ще съм на строг тъмничен режим (макар че ние излизаме, де, ама съм на пранги -- не е живот това).

Кристинче, благодаря и на теб за пожеланията! А ти направо ме зашемети с тая шпатула. Аз за остъргване си правя само гаргари (сода+прясно мляко, лайка, каквото има под ръка и мога да понеса към момента Sick), но при мен, а оказа се и при Калината, всичко слиза директно към гърдите (Лъвю е същата птица).

Най-идеалното остъргващо ср-во до този момент ми е било греяно червено вино с чер пипер + изпотяване. Тая фул програма сваля Т, лекува от кашлица и предполагам гони токсините. Но трябва да съм наистина много зле сега, та да я пробвам, и то не без консулт.

П.П. Бях седнала да побачкам, ама не мога повече, май ще гледам кримката, че сън не ме лови на тоз етап от вечертЪТ.

# 244
Мяу тва с винцето и аз съм изпробвала и искам да кажа,че действа!
Налепи също се махат и с кислородна вода,само че става за няколко дена, а сега хич не ми рискува,а е тръгнало надолу а няма оправия.
Както писах преди време-аз през моя живот съм пила 4 пъти антибиотик (двата пъти бяха последвани с алергични реакции) и ще направя всичко възможно само да не ми се случва пак.Както казва майка ми "Ти и вода от WC-то ще пиеш, ама хапче-не  hahaha .
Шегата на страна,пазете се, че вече доста хора са болни.

Последна редакция: вт, 03 ное 2009, 01:09 от kristinchetto

# 245
ДОБРО УТРО МОМИЧЕТА   bouquet
БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА СЪВЕТИТЕ.МИСЛЯ НА ВСЯКА ЦЕНА ДА ЗВЪННА НА ЛЕКАРКАТА КОЯТО МИ ВОДИ ЖК,ЗАЩОТО ТОВА С АНАЛГИНА  МИ СЕ ВИЖДА НЕСИГУРНА РАБОТА,ЧЕ И С ГЪРЛОБОЛ СЕ СЪБУДИХ ДАЗИ СУТРИН.
ЧУДЯ СЕ ДАЛИ ДА ХОДЯ НА РАБОТА  newsm78 ,АКО ХОДЯ ЕСТЕСТВЕНО ЩЕ СИ КУПЯ МАСКА ЗА ДА НЕ ЗАРАЗЯ ОКОЛНИТЕ.
МЯУЧЕ ,ДАНО МАЛКАТА ОЗДРАВЕЕ БЪРЗО .

# 246
Добро утро, мамчета! Hug

Някой иска ли плодова закуска?

Слънчев, макар и студен, ден от мен! Grinning

P.S.: Лентичката ми е минала чак на 25-та седмица! Grinning

# 247
  • София
Хайде добро утро и от мен  Hug
Аз мисля да ви предложа кафенце

Днес и аз ще си остана в къщи. Стига вече с тази работа. Снощи работих до 7 ч. А и в офиса все подсмърчат и кашлят. Най-добре си е в този студ - в къщи.  Simple Smile
Мяу, бързо оздравяване на малката, но пий и ти превантивно много чайове. Peace Hug
Това с обирането на гърлото е достойно за медал.  Peace Не че има нещо общо, но ми напомни за първата ми епилация на мишниците - плача и се епилирам и пак плача. Голяма мъка беше  Joy
По отношение на лекарствата - с нищо не е хубаво да се прекалява. Моят доктор каза да взимам само при температура. Иначе чайове, ако се наложи, цитрусови плодове - грейпфрути, портокали, лимони, мед. За парацетамола и аз знам, че може да се пие до 3 пъти на ден. Дано обаче да не ни се налага. Praynig
Днес ще се отдам на мързел. Като гледам навън какво е гадно времето, а на мен какво протяжно ми е настроението и май ще се оттегля в леглото след малко с чаша чай да си чета книжка.  Laughing
Как сте със спането през нощта? Видях, че сте коментирали. Моят мъж ме кара да отидем да си взема възглавница за бременни - аз му бях споменавала преди време. Някой пробвал ли е? От къде мога да купя? В 9+ има ли ги? Ще чакам да пишете какво мислите и ако някой е пробвал - как се чувства?
Мен нощно време много ме боли кръста и като се разрита беболана - ставаме подвижна лудница  Joy Ама да ми е жива и здрава да рита. Това й е работата сега - да расте, да рита и всичко да е наред Praynig Peace
Днес ще ви чета цял ден  Hug
Нооо, ви пожелавам усмихнат ден и много да се пазите  Hug

# 248
  • Бургас
Добро утро и от мен !
Xcat аз точно такава плодова закуска имам пред мен /е няма чадърчета по нея и цветенца ,ама поне витамини има/
Ели мерси за кафенцето !
Кристинче и на мен са ми го правили това с мед и сода,ама аз съм си малко бъзла и ми го прави една приятелка медицинска сестра и наистина помнага до две !  Peace
Пожелавам на Shomire,на Кристинчето ,на малката на Мяу бързо оздравяване ! И на всички ,които съм пропуснала....
А и май на себе си трябва да го пожелая ,че какво да ви кажа,по закона на Мърфи ли ,по закона на кармата ли ...реших да си взема болнични,даже вчера пратих мъжа ми да ми го вземе ,болничния ми е от днес,.....и днес се събуждам с хрема,болки в гърлото и главоболие.
Ей на,решил здрав човек да вземе болнични и какво стана....
Както и да е,почвам с чайчетата,лимоните и витамини!!!
Поне хубавото е ,че съм си вкъщи !
Много усмивки на всички и хубав ден !!!  sun

# 249

Здравейте!

Всички, които са болни да оздравяват, а останалите да се пазят. Много е неприятно. Аз тази сутрин си купих маска и сега съм с нея на работата.

Нали чухте за вчерашния смъртен случай с бременната в петия месец. Аз веднага отидох при моя доктор. Той ми каза да не се шашкам изобщо, ама като работи в ТВ, ти минават толкова новини през главата, че .... И ми каза само да си сложа маска и да не посещавам места, където има много и болни хора - просто обичайните неща за сезонните грипове. Така че, момичета, споко!

# 250
Добро утро!

Xcat, по-хубава закуска не си представям, благодаря!
Ели, мерси за кафето!
Еее, Съни, и ти ли сдаде фронта. Май позакъсня с взимането на болничния, си мисля аз.
Бързо оздравяване на малки и големи и се ПАЗЕТЕ!

И аз пия хубаво чайче сега и си седя на топличко. Толкова е хубаво вкъщи, не сме пуснали нито парното, нито нищо, а е много приятно топло. Аз съм зиморничава до лудост, само за информация. Случихме много с апартамента, пу пу.
Имам излизане за 5 мин точно днес и бегом обратно. Никакво скитосване иначе  Naughty. Няма да си търся белята.
Ели, и аз все повече се замислям за възглавница за пупата. Доста ми е трудно да си намирам удобно положение в леглото.

Топъл и усмихнат ден на всички!  newsm47

# 251
Добро утро и от мен, много хубава закуска сте поднесли момичета, благодаря.
МЯУЧЕ, пожелавам бързо оздравяване на мъничката кукла,  Hug както и на всички болни.
Понеже сте говорили за полипи, та да споделя моя опит- един път опитах да ги остъргвам и след ужасно ухапване от сина ми се отказах от този метод, Shocked , а една детска лекарка ми подхвърли ако не ме е страх от нестандартно лечение, да купя на детето сладолед и да му го дам да си го изяде студен.
Първо се облещих, Shocked защото януари месец и сладолед? но имаше ефект. Сладоледа почисти полипите от раз, докато чайчетата им помагат да се разпространяват ( обичат топличкото гадовете) #2gunfire

# 252
  • Бургас
Рали ,няма да се давам,обещавам !  Hug

# 253
  • някъде тук
Добро утро  Hug При нас вали сняг cold  даже побеля ,аз си седя на топло и го гледам през прозореца  Simple Smile и мен не ме пускат да мърдам никъде само вкъщи , да ви кажа честно вече не ми се гледат новини . Изпратих мъжо да внася по банките и да се разплаща с кабелна интернет ,горкия трудно му е досега само аз се разправях с тези работи ,направих  един списък с подробно описание къде какво  колко струва ,ще видя каво ще свърши Laughing
Всички болни да оздравяват бързо  Hug

# 254
mii, криотерапията (лечение със студ) е много добро средство за лечение, но не е особено разпространено при нас. Добре ти е казала лекарката. Преди години ме открехна един страхотен човек, французин. Аз не му вярвах, но след като пробвах разбрах колко е прав.
Така че болните да действат и с това за болно гърло. Наяжте се със сладолед, както си трябва без да се притеснявате  Hug
А между другото аз пия ледена вода от хладилника целогодишно и се чувствам прекрасно.
Съни, само така!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт