Отговори
# 75
Добър вечер и от мен, страхотно заглавие както винаги.
Нещо не ми е добре тази вечер и ако успея да си намеря удобно място в леглото направо заспивам.

# 76
Някоя мама искаше да знае какви чайове пия:
лайка-няма проблем
невен-не
мента-може по една чаша дневно
мащерка-в нормални количества
дяволска уста(тя е за успокоение,сърцебиене)-в нормални количества
мечо грозде-може да се пие до три пъти на ден
кимион(за стомах,против газове)-може,но не всеки ден
магданоз-може,но ако има проблем с бъбреците трябва да се ограничава
копър(той съдържа фол. киселина,каротин,витамин Ц и Е

Ако имате проблеми с имунната система пиите чай от шипка,боровинка,мента,горска ягода.Аз лично предпочитам тази смеска и дори само шипка с 3 лъжици мед(нали знаете,че не трябва да се слага меда в много горещ чай,убива 80% от съставките му)
При високо кръвно може да се пие дяволска уста,мента,валериана.При ниско кръвно-глог(внимателно с него), шипка и жълт кантарион.
Ако сте настинали-шипка,липов цвят.А ако ви боли гърлото-бял равнец,лайка и евкалипт.

Надявам се да съм ви била полезна  Simple Smile
а сега трябва да се върна в старата тема,че май днес сте се уляли с писането Naughty

# 77
Е не е истина аз докато пиша отговор в старата тема и я чета вие сте изписали 6 страници от новата ooooh! добре че се усетих да публикувам направо тука, може да не съм актуална ама аз да си кажа пък  Mr. Green
 Прегледа днес мина супер успокоиха ме, дори се паднах да ме гледа главния лекар  Sunglasses с фамилия Алтмутер и мъж ми после ме бъзика че бил доктор Дъртофелников  Crazy Човека си беше съвсем не дърт де , много подробен и любезен , разпитва ме за всичко и от миналата бременност и за операцията и взе че ме  застреля с въпроса "А сега как искате да раждате"  Shocked Аз тъкмо се бях примирила че нормално раждане няма да разбера какво е и той да ми пусне мухата  ooooh! Ако съм успеела да си взема картона от Шейново с подробното описание на операцията, можело да се разгледа въпроса, и сега замислям как да пускам бомби там че да си измъкна досието. За конкретния проблем с околоплодната , наистина била малко над нормата, но нямало някакъв си Полихидрамнион ( някой знае ли какво е това) което означава че няма нужда от притеснения. Бебо е 860грама но и той каза че главата му е по голяма от нормалното и да си направя още един тест за диабет, а след 2 седмици да отида на контрола.
 Анджи аз просто случих на доктор този път , това исках да кажа  Simple Smile При предишния нямаше такива екстри точно 4 пъти ме беше гледал за цялата бременност и то все за по 5 мин, отделно с час без час чакаш минимум час, а иначе държат да отидеш 15 мин преди  твоя час ooooh!  (леле колко много пъти повторих тая дума) Фм- само в болницата на 2Д. Екстри като 3-4Д , скоро се бях разтърсила из нета, че ми се искаше, струват между 90 и 160 евро , ми отказах се .  За тез пари като беше жив Скай можеше да си долетя до бг.
Магелина , Амика , пък и някой друг ако намине насам да не забрави да се обади и да си направим и виенска среща Hug
 Е може и лятна Санданска среща, Мяу и аз съм полу маке по бащина линия  Laughing
 Мяу във връзка с разните там домове знаеш ли къде да намеря някое четиво и схема да си определя планетите коя в кой дом ми е и кой знак , имах преди време една книга такава обаче след като се изнесох от нас, майка ми така добре подрежда, че нищо не мога да си намеря  Crossing Arms  
Хайде после още ще ви чета и дописвам, че малкия иска да спи , да не повярваш сам да си каже Crazy

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 00:59 от Roroana

# 78
Гледам,гледам-няма ви,а то нова тема.Умора нямате,откакто я има тази тема нито една не съм прочела цялата.Ужас.

# 79
  • offshore & overseas
Мечтая си и аз за едно бебе - водолей!
Аз си мечтая за още едно бебе водолей и ще си го получа, за да се проклинам след това. Ми така де, това си е чиста проба садо-мазо.
А за секциото - колко дни преди самата операция се постъпва в болницата ...
На тоз въпрос май не беше отговорено в крайна сметка. newsm78 Аз бях със спешно секцио, но влязох предния ден (рано-рано зарана Sick) уж за наблюдение (за да ме спукат от системи и записи на тоновете). В един момент стана ясно, че Калина не само е с влошени тонове (бебето страда, дет викат), но и на път, което не е чак толкова лошо по принцип. Нали “пораженията” от цезаровото (не че има такива, но да си кажа) и за бебето, и за майката са по-малки, ако се изчака този момент. От друга страна, моето настроение, както неведнъж съм споделяла, не се различаваше от туй на крава, която отива на заколение, та от абсолютно нищо не ми пукаше, нещо като ступор. Това насмалко да ми изиграе лоша шега, но се освестих овреме. Laughing

Та на въпроса, най-накрая, имаше едно момиче с планово секцио, което беше с тънки връзки и беше прието заедно с мен (на предния ден сутринта), за да му се направят всички изследвания и цялата подготовка за операцията (май такъв е редът в Шейново, а и не само там, доколкото помня). Другата кукувица, с която делихме реанимацията, беше с по-дебели връзки и дойде вечерта само за 1 запис на тоновете, после отиде да си се наспи вкъщи (чудесна идея, но не е за всеки), после пак е дошла на сутринта, ама аз вече не съм била там – в крайна сметка се озовахме тринките в реанимация, но жената с дебелите връзки се изстреля в космоса (във ВИП стая), а ние бяхме разпределени в обикновена, слава Богу!

За 12 минутното секцио не знам нищо повече от написаното, дори не знам само него ли практикуват вече. Хм, ще попитам може би доки, когато докретам до него. Ееех, и това трябва да свърша в скоро време, а ми е така неудобно да го безпокоя. Последно се чухме когато бях в 4 месец, а се видяхме в 7 г.с., но това е положението.

Роро, страхотно е, че всичко е минало тип-топ! Нормалното раждане също е вариант след секцио, особено ако са минали над 2 години. Шашавата лекторка от оня ден (нали в ЦУМ лекцията беше за нормалното раждане), рече, че практиката била следната: секцио, нормално, секцио. За по-нататък не знам. Леле, това е единственото нещо, което чух и запомних, другото се изпари! Не че се интересувам, де. Ако доки каже, пробвай нормално, ще се пробвам, на дърти години. Но едно пиленце ми нашепва, че няма да го каже...

Астро книги и програми ползвам онлайн епизодично, не съм спец, само любител (ще поразровя и ще ти кажа какво ползвам, но ти по-добре посети астро темата, там ще ти дадат по-конкретни насоки). Иначе ми се иска и на мен да си направя пълен хороскоп, но засега нямам възможност, иначе имам много ценен контакт във Варна. Имам си и разни интуиции на базата на рождена дата, които ми говорят много за човека, без обаче винаги да мога да вербализирам (не ставам за астролог на този етап).

П.П. В Шейново неонатологията не е лоша, но отново не дават никакви сведения за бебетата и ако мъничето е в интензивното, имаш половин час дневно "свиждане" с него, за което разбира се трябва Господ да ти обади свише. Та аз поради тази причина, отидох чак на втория ден да си видя чипоносото маймунче (точно на такова ми замяза). baby_neutral

Друг е въпросът, че техните неонатолози не допускат бебетата да стоят при майките през цялото време, дори и те (майките, а и бебетата Grinning) да желаят това, което по принцип не е хубаво. На мен добре ми дойде почивчицата предния път, но сега май ми се иска бебчето да си е до мен, поне през по-голяма част от времето. Това е добре и за онези, които искат да кърмят. Макар че аз добре се справих и иначе -- с малко повече инат всичко се постига.

Май пак бях прекомерно изчерпателна. Mr. Green

Последна редакция: сб, 31 окт 2009, 01:15 от Мяуче

# 80
  • York
Няма какво интересно да ви напиша. Липса на насторение сякаш  newsm78

# 81
  • offshore & overseas
И при мен е така, но то се изрази в поредната лингворейна криза. Embarassed

# 82
ох кога успяхте пак нова тема-после ще во дочитам-ние днес се наннесохме в нова къща.като имам време ще пиша повече-поздрави на всички

# 83
  • София
И при мен е така, но то се изрази в поредната лингворейна криза. Embarassed
Мяу, цепиш мрака... Joy

п.п. Би ли обяснила термина "лингворейна"...  Laughing

# 84
В Шейново   мен за операция ме приеха същия ден, тук за планово ми бяха казали същия ден сутринта в шест(много ми беше криво как ще ставам токова рано), но Стоян реши че ще се ражда в Неделя следобед. Ника направо ти се възхищавам каква памет имаш аз толкова бели петна имам от цялото секцио особено след слагането на упойката, че даже скоро питах мъжа ми дали  е видял да ми правят клизма  Joy  Аз си спомням като ми бинтоваха краката и като ми взимаха проба дали изтеклото са води или какво и после с упойката абе нямам спомен даже дали бях легнала или  седнала като я сложиха, но нищо не усетих със сигурност, катетъра ми сложиха след това и също нищо не усетих , ако са правили клизма също тогава трябва да е било , защото и мъжа ми не беше там за да види, та никой не е разбрал. Обаче имам ярък спомен от изваждането на Стоян. Издърпаха го за крака като пиле надолу с главата и самото излизане го усетих като тапа от корема ми и доста силна болка. Иво каза че един от докторите е натиснал корема ми за да изскочи и може би това съм усетила, не знам.
 Мяу на мен страшно ми се иска да опитам нормално, но като не знаят тая тъпа миома как са я рязали никой неще да поема риска, още по малко пък аз, не ми се мре още. А в Шейново не знам защо се правят на две и половина и ми дават един хвърчащ лист, който как се наричаше не помня ама не е подробния доклад от операцията със сигурност. Миналия път се опитах по нормалния ред да си го взема ама не, сега мисля да врънкам на майка ми да пуска връзките дето й препоръчаха тогава въпросния доктор, който ме оперира, може пък като те говорят лично с него да излезе нещо. Не ми се вярва да е чак толкова секретна тая информация , че да не мога да си я получа Crossing Arms А така се бях настроила тогава да раждам нормално и музика си бях приготвила дето да ми пуснат и на гимнастика ходех, че и Йога в къщи си правех, пък сега съм се отпуснала като черга ама с това диваненце как да седна на земята като веднага ще се качи на "дървото"- това съм аз Crazy Но както ми дадоха днес малко стимул току виж другата седмица съм тръгнала и на гимнастика  Laughing
 Хм замислям се и аз дали да не си избера екип за раждането  Thinking, миналия път за малко да се падна при една дофторка дето ми беше меко казано антипатична и добре че сина ми си знае работата та си се роди при "неговия" доктор (беше ме преглеждал по спешност два три пъти все нощна смяна) Сега и докторката от органскрининга ми допадна и главния днес не беше лош ама знам ли кой ще се падне накрая, обаче като нямам и допълнителна застраховка ме е страх да си помисля за каква сума ще иде реч Sick но ще се престраша да попитам.

Викторита честита нова къща, само хубави моменти да имате в нея   bouquet

# 85
  • offshore & overseas
Каро, под лингворея имам предвид нестихващите ми словоизлияния, които в повечето случаи ме разтоварват от напрежението ако не изцяло, то поне отчасти. Рядко имам моменти, когато не ми се пише. Все пак има, де, и Хасан хора... Mr. Green

Роро, що се отнася до Шейново, такива са -- да, кътат си папирите и информацията, а нищо чудно дори да ги унищожават. Това, което ти търсиш, ми звучи като да е епикризата, но ако е така, чудно защо не си си я взела след операцията. newsm78 Иначе тези подробни описания не знам дали въобще са ги правили, много ме съмнява (каквото са описали в епикризата -- това е, ако още я пазят).

Та така, пускай в ход връзките и ако документът съществува, няма причина да не го откриеш! Naughty А дори и без връзки, най-добре е всичко да стане лично и на място, по телефон, имейл и прочие, както и чрез посредници, съм забелязала, че не се върши работа. За жалост, при теб това не е осъществимо...

А, м/у впрочем, при поставянето на спиналната, аз бях седнала, май в Шейново се седи при тая процедура. Който иска да му я слагат легнал, да върви другаде. Laughing

Лека нощ, че ме заболя вече главата.

# 86
А, "епикриза" ! Точно така се казва това дето го имам ама не то ми трябва, може и да си права, че я унищожават, я въобще не правят ама ще се пробвам пак, пък да видим. Аз пък отивам да разходя кучето , че от форумясване забравих ooooh!
Лека нощ!

# 87
Добро утро!

Аз ли съм единствената кукувица толкова рано?  Grinning
Да ви приготвя закуската тогава

Вчера бях на преглед - беб е 708 гр и си е екстра. Не спря да рита точно на мястото, където се намираше ехографа върху корема ми  Laughing Следеше го неспирно! Пак (още) е главично, както преди месец. Не успях да питам за 3та ФМ, но смятам да си запиша час за всеки случай и ще видя ще го ползвам ли.
След месец ще говоря с доки евентуално и за раждането.

С Геринка се чух вчера. Посетила е Бебемания и потвърди, че не може да се пазарува там, но имало хубави и интересни неща. Подаръци като биберони и т.н дребни, също не липсвали  Wink. Която от вас има желание днес може да се разходи, аз едва ли ще успея.

Хубав ден ви пожелавам!  lovekiss

# 88
Добро утро момичета,и аз да се запиша и да се връщам да чета,че имам цяла тема непрочетена.Тази седмица пазя дома,а май и следващата  ще е така получих болки,които док отдаде на начално отлепяне на плацентата и сега ще я карам по-кротко.Не мога да реша къде и как да раждам все още ,В Бургас няма много опции,а пътуването до Варна или Сливен през зимата не ми се струва разумно,да взема да си родя у дома  Simple Smile най-надеждно ми се вижда за сега.Пожелавам ви прекрасен уикенд,аз отивам да чета назад.

# 89
Благодаря ви милички  Hug Друго си е като имам опора и с кого да споделя , радвам се че ви има  Hug
А за добавките за културисти ми казаха и на мен , били аминокиселини и протеини само не трябва да има калций, някой да има на представа къде да ги търся в аптеките или в специализираните магазини  newsm78  Утре ще изляза да потърся ,че ми казаха да не пия Матерната а тях.
Мария Лакова аз съм на терапия за тромбофилията със фраксипарин и аспирин Peace
Добро утро!
Бела,мисля че в някои аптеки ги има.Ако не със сигурност по фитнесите се намират.Връщам се да ви дочета и после пак ще се включа.Целувки!!!

Общи условия

Активация на акаунт