Черен списък на хотелите в България!

• 408 722
  • 1 894
  •   1
Отговори
# 1 620
Както писах по-назад в темата, май приключих с почивките в Бъглария. Тъпканица, мръсотия, "запазени" шезлонги, застроено на макс,  храна с ниско качество на високи цени и т.н., и т.н.

Точно заради ковид-кризата трябваше да се стегнат и да си подобрят услугите. Сега хората почиват масово на нашето море и доста от тях са разочаровани, няма да се върнат.
За съжаление мисленето на бг-хотелиера/ресторантьора е "да им вземем парите сега на макс.печалба, пък кво като не се върнат."

# 1 621
А това, че на блок масата предлагането е тава домати, тава краставици и 4 тави с помия за основно, от персонала ли зависи?
И това.
Като си намерил хора от кол и въже, които една салата не могат да нарежат и аранжират, да не говорим, че освен да режат доматите и краставиците в тавите, мият и чиниите и чистят залата, няма как да се очаква нещо по-добро.

Естествено това не е единствения проблем на българския тур. продукт, но в момента това е една от основните причини.
Не говоря за рязането и аранжипането, а за асортимента. Като има само домати и краставици ежедневно салата, ако ще на кулички да ми ги правят ми е все тая. То нямаше никакви продукти, а това което имаше беше по-долнопробно и некачектвено от всичко, което съм виждала. Това за близо 300лв за семейството ми на ден. Еми мерси вече от това БГ море и тези измислени хотели. За тези пари си ходих на заведение всяка вечер. Където седнахме, бях изключително доволна. Бързо обслужване, усмихнат персонал, вкусна храна. Сигурно имахме късмет, защото пък в една хвалена кръчма на Св.Константин и Елена, преди месец, сервитьорката само не ни наби.

# 1 622
И аз да се включа с офтопик.  Не мога да се оплача от хотела, в който почивах. За парите, които платих си беше досто добре. Цялостното усещане от почивката обаче не ми е ОК. Някак си атмосферата не ми беше приятна. Намръщени хора, всеки бърза, скандали на плажа и ред други неща, които не предразполагат към отпускане. А това със запазените шезлонги направо ме побъркваше. И не курортистите са виновни, а тези които стопанисват плажовете. Опитах и на свободната зона със собсвен чадър. Там обаче се оказа по-зле и от платената. Нямаше въздух за дишане. Следващата кърпа беше метната  буквално на една педя от моята, но в крайна сметка всеки е дошъл на плаж а място няма. Май тази година курортистите в определени периоди бяха повече отколкото могат да поемат плажовете. Ако почна да коментирам паркирането ще изпиша роман. Там положението е трагично навсякъде. Изнервяш се още за добре дошъл. Та искам да кажа, че много неща трябва да се преосмислят и променят по нашите курорти за да се достигне някакъв задоволителен продукт. Местата за настаняване са само една малка част от тях.

Последна редакция: пт, 20 авг 2021, 16:14 от Marsela 17

# 1 623
Избягвайте топ сезона, ако може да си го позволите. Ние благодарение на короната за втора година избягваме Гърция, та видяхме, че юни и септември и тук е хубаво. Миналата година опитахме Поморие в топ сезон, няма да повторим повече.

# 1 624
Точно така, не е само в храната и хотела проблема, на това намираме алтернатива, но цялостното усещане за гъчканица, мръсотия /на 300 метра в двете посоки от входа на хотела не можах да намеря кошче/, запазените шезлонги и не на последно място тази година се чувствах малзинство в БГ. Наши и румънски роми отвсякъде. Как да не сравнявам с любимата Турция. За същите пари ме гледат и обгрижват - няма паркинг 15лв, няма мръсотия, няма начумерен персонал, за храната няма да коментирам. Ма как хората могат да го правят това, а ние - не!

# 1 625
  • София
Точно това е и моето усещане след почивката ми на нашето море тази година. Сякаш някой ме души, тъпканица. И върхът беше, като ме хвана стомашния вирус. Аз пак бих повторила почивка в БГ, но определено вече няма да сме на ол инклузив.

# 1 626
В Гърция има над 12 хиляди километра брегове, Турция още повече, а и сезонът там не е 2 месеца. Единственото ни предимство пред тях е, че тук юли и август не са толкова горещи.

# 1 627
То само закуската в тазгодишната ми почивка ме изнервяше, представям си на трите хранения да стоя на опашки, да ям дървени пържени филии, сирене-имитация и да пия разредено нискокачествено кафе. И на мен ми остави кофти усещане на някакво напрежение, отделно жегата не ми понесе. За следващата година съм в издирване на хубав планински хотел по възможност с добро СПА и външен басейн в Родопите. Велинград го знам добре, иска ми се нещо непознато да намерим.

# 1 628
  • В царството на игрите:)
Малко офтопик, обаче тази тема страшно много се раздвижи това лято. Миналите години е имало по няколко поста за година, а сега всеки ден бълват постове. Същото е и във фейсбук групите за почивки. Хората масово са недоволни от предлаганите услуги, най-вече по морето. Не знам каква е причината тази година обслужването да е на такова ниско ниво. Много туристи ли има, или пък всеки се мъчи по някакъв начин да си избие парите от ковид кризата с високи цени и занижено качество на услугата? Във всеки случай, доста хора заявиха, че догодина няма да посетят българското Черноморие и при първа възможност отново ще се насочат към Турция и Гърция. От това хотелиерите само ще загубят, но не знам защо не го осъзнават.
Причината услугата да е на ниско ниво е липсата на достатъчно и качествен персонал.
Има и още една причина. Ставаме все по - недоволни, все по - претенциозни, все по - критични със всяка секунда. Критикарството и недоволството са ни станали част от гените и вече всичко гледаме под лупа и все за нещо ще намерим да се начумерим... Не го казвам с упрек, а със съжаление. Тук повечето сте по - млади и ви е такова времето - претенциозно Sad  Какво ли не чета из форумите е все тръгвам с притеснение и после се чудя дебил ли съм или късметлия Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 1 629
  • гр.София
Мизерия в банята и аз не виждам. Подобни места за настаняване се избират заради ниската цена. Хубаво е когато оплюваме даден хотел да пишем и колко сме платили за него.
Аз платих 40лв на нощувка,тоест 40лв на човек. А в банята на снимката не се вижда ужасяващата миризма,както и закачената на стената,четка,цялата във фекалий...миризмата и в стаята беше нетърпима...

# 1 630
  • Sofia
Аз съм на мнение, че трябва да изискваме и е напълно нормално да имаме очаквания, срещу парите си. Да не забравяме, че българинът доста попътува, вижда и сравнява, знае, какво получава, и става все по-взискателен. Това може само да ме радва! Крайно време е нашите мерИнджеЙ да се научат, че когато искат да получат, трябва и да дават (предлагат качествена услуга). Турците са ни съседи, можем много да научим от тях. "Топлата вода" отдавна е открита. 😀

# 1 631
  • Варна
Аз съм на мнение, че трябва да изискваме и е напълно нормално да имаме очаквания, срещу парите си. Да не забравяме, че българинът доста попътува, вижда и сравнява, знае, какво получава, и става все по-взискателен. Това може само да ме радва! Крайно време е нашите мерИнджеЙ да се научат, че когато искат да получат, трябва и да дават (предлагат качествена услуга). Турците са ни съседи, можем много да научим от тях. "Топлата вода" отдавна е открита. 😀
А знаете ли кои са "меринджеите"? Кой позволи презастрояването и съсипването на природата?
Защо няма стратегия за развитието на туризма, а /преди ковид/ се бяхме насочили към масови нискобюджетни алкохолни туристи? Покрай алкохолните туристи, продажбата на дрога и проституцията процъфтяват.

Но явно на ня#КОй му е изгодно да е така.

П.П. Днес разглеждах обявите в джобса, попадна ми обява за Слънчев ден работа за Контрольор стоки имаше изискване владеене на турски език. Доста странно..
https://www.jobs.bg/job/5863030

# 1 632
  • Sofia
Ееее, аз ако знаех... нямаше да пиша в "БГ Мамма". 😂 Майтапът настрана - проблемът с презастрояването няма как да го разрешим, дори и да събаряме, ще минат години докато залесим отново, и пак няма да е както преди.
Скрит текст:
И друг път съм споделяла, че съм екскурзоводско чедо, детството ми мина по родните ни курорти. Болно ми е, да ги гледам, в какво се превърнаха. Но това е реалността!

# 1 633
  • В.Търново
Още повече би ме светнало да потърся друго място - като е посочено че климатик се плаща допълнително /преди 20 години беше така, отдавна не съм го срещала това/, както и посочването на коя точно стая имало баня и кои две били с обща - значи най-вероятно ако не съм в тая, за която пише изрично, че има сервизно /дето не е ясно баня ли е или само тоалетна, впрочем/, ще ме наврат там, където няма такова. Обща баня и по хижи дори не обичам да ползвам. Даже някои хижи въведоха баня към повечето си стаи.
Най-малкото ще завъртя телефон, ако ми се разминава информацията.
Не упреквам жената, която се оплаква, но от дадените описания /а има и още линкове - не съм ги отваряла всичките/ личи, че има такива ... особености.
До миналото лято това все още се предлагаше в много квартири в Поморие.За това лято не съм гледала.

# 1 634
  • Най-красивата страна
Не,не сме много претенциозни.
Искаме елементарни неща-хигиена в стаите и качествена храна.

Общи условия

Активация на акаунт