За или против котка в къщи, когато има малко дете?

• 21 278
  • 192
  •   1
Отговори
# 135
За! От малка в семейството ми сме гледали котки. Харесвам ги, смятам, че са едни от най-красивите и интересни животни, с коренно различен характер, една от друга. Приличат ми на хората... Когато се преместих при мъжа ми, последното коте, естествено, си остана при майка ми, а аз веднага започнах да се оглеждам за нов пухкав член на семейството. Тогава забременях и отложих, защото все пак се притеснявах, че няма да се справя и с котаче, и с бебоче. Сега набрах увереност с бебка... и отново се оглеждам да си намеря мъркащо другарче. yes

# 136
  • София
И ние вкъщи сме с котка.Докато бях бременна получих много "съвети"  да я разкараме,но не послущах доброжелателите.
Смятам,че не е проблем при отглеждането на дете!

# 137
Гласувах За!Не бих гледала котка съвместно с детето или поне докато тя е малка.Аз съм живяла в къща на село и винаги сме имали много котки на двора.И в къщи са влизали-израстнала съм сред тях и много ги обичам.Гледала съм и породиста вкъщи,но не мисля,че сега бих се нагърбила да гледам и котка и дете съвместно.Просто по-трудно се поддържа добра хигиена според мен,но в никакъв случай не съм против NaughtyТова е личен избор и не бих упрекнала никоя майка,че има в къщата си домашен любимец Peace

# 138
Против съм всякакво махане на домашно животно от къщата след появата на бебето, освен след реални, здравословни и проблемни случаи  Peace

# 139
  • София
Абсолютно против съм всякакви животни да се отглеждат при малко дете,особено в апартамент!

# 140
Обичам животните,но за апартамент и дума да не става.Ако е за къща с двор няма против.

# 141
Твърдо против! Особено ако е в апартамент. Ако е къща с двор - може Peace

# 142
Абсолютно, твърдо ПРОТИВ! Naughty

# 143
 Аз съм против, мразя котки. newsm11

# 144
И аз гласувах против.  Peace

# 145
Против съм всякакво махане на домашно животно от къщата след появата на бебето, освен след реални, здравословни и проблемни случаи  Peace
И аз като Блонди.
Ако съм бременна и тепърва трябва да си взимам животно бих се въздържала най-вероятно.
Но няма начин без реална опасност за здравето на детето да изгоня на улицата 13 годишната си котка.
Освен това смятам за изключително възпитателно едно дете да расте с подходящ домашен любимец, за който да полага грижи от малко.

# 146
Не бих казала. Да излиза свободно всъщност е най-доброто за животното - то живее нормално, а не затворено между 4 стени, съответно е по-щастливо и се чувства по-добре - който гледа животни, трябва да мисли и за тяхното щастие, не само за своето.
Разбира се, свободно излизащата котка иска повече хигиена - тя няма да ползва котешка тоалетна в къщата (няма да има миризми), но пък ще иска по-често къпане, обтриване с влажна кърпа, която да махне паднали косми и нечистотии, задължително каишка против паразити, задължително ежегодна няколковалентна ваксина, задължително редовно обезпаразитяване на всеки няколко седмици. Не е трудно.
Сигурно ми личи, че съм отраснала с котки  Laughing В къщата на родителите ми винаги има две до три котки. Свободно излизащи. В спалните не влизат.
Също съм чела за понижен риск от алергии при деца, съжителстващи с домашни любимци (по подразбиране, с добра хигиена), склонна съм да й вярвам.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   БУ,много съм съгласна за това,че котките е по-добре да живеят навън,тъй като са нещасти между 4 стени.Аз също съм израснала с котки,повечето ,от които аз внасях в къщи и съм прочута с любовта си към котките,но не съм съгласна,че правилно те да живеят едновременно навън и вътре,най-вече в моя случай...ни ваксини,ни каишки против паразити,а за къпане,ако спомена ще има да ми се смеят... Crazy

# 147
Няма да казвам дали съм ЗА или ПРОТИВ, но друго ще кажа:
ХИГИЕНА - това зависи от стопанина, да не би човешките 00 да не миришат, когато не се чистят?!?!?!? Щом се чисти, не мирише. Влизала съм в къщи и апартаменти, в които няма животно, а хигиената е под всякаква критика, и то в домове на хора, които като чуят за животно в къщи и почват да бърчат нос, че ще цапало. Ами ще цапа - като не можете да поддържате хигиена без животно, то е ясно, че със животно съвсем няма да се справите.
КОСМИТЕ - продават машинки за подстригване, има ветеринари, които извършват тази услуга - също решим проблем.
ХАРАКТЕРА НА КОТКИТЕ - това е вече е друг въпрос, и те са като хората - има и благи, има и серт.
А относно думите "ако имат животно няма да ги пусна вкъщи"!!!!!!! - абе хора ВИЕ къде живеете, я си спомнете едно време как сте живели. Да не би вашите родители и баби да са ви отгледали в аквариуми. Не може едно дете да се гледа в абсолютно стерилна среда, все пак то един ден ще излезе навън, а там мръсотия, колкото ви душата иска. Нали играят в паркове, дворове, градини, площадки, няма как навсякъде да е стерилно, то трябва постепенно да гради имунитет. Замислете се за циганчетата как оцеляват - тях никой от нищо не ги пази. Наскоро гледах по Канал 1 "Животът на другите" - циганката рови в контейнера за смет, цигането почва да реве, и тя както е с мръсните от контейнера ръце, задига блузата, бърше му сълзите и му дава гърдата да суче - и на цигането нищо му няма, нито болести, нито алергии, нито нищо, да им се неначуди човек.
А такива крайни изказвания, че няма да дадете на човек, който има животно да ви пипне детето, просто ви правят смешни. Вие като пипате банкноти после миете ли си ръцете??????? Знаете ли, че парите и мобилните телефони са най-мръсните предмети, особено банкнотите!!!!! А на децата давате ли да си играят с мобилните ви апарати, които не се мият/перат, а са постоянно по джобове, чанти и къде ли не. Замислете се през колко и какви ръце минават банкнотите, в портмонетата е тъмно и влажно - идеалната среда за развитие на бактерии - научно е доказано. Не бъдете такива "чисти" и поне пред себе си признайте, че поне един път в живота си сте яли без преди това да си измиете ръцете.
Стана много дълго (извинявам се ако съм ви досадила), но направо ме хваща яд като чета какви "чистници" има (поне на думи).
Всеки сам си решава как ще си гледа детето.

# 148
  • Бургас
Много се разгорещиха дебатите по темата.  ooooh!
Какво толкова има ако някой не понася животни вкъщи или друг обожава да е сред котки например. Всеки сам решава за себе си и за децата си. Аз лично нямам нищо против животинките и стопаните им, обичам да им ходя на гости. Мъжът ми е спец по аквариумите и вкъщи доскоро имахме огромен такъв, както и птиче в кафез. А като малка винаги съм имала папагали. Мога да кажа, че птиците цапат не по-малко от куче или котка.
Разбира се, че стопани, които гледат животни, няма да признаят, че у тях мирише - нещо повече - те дори не осъзнават това и не усещат миризмата. Както е възможно и да няма миризма. Няма смисъл от всичките тези дискусии.
Сега не бих поела ангажимент да отглеждам животно - грижите са ми достатъчно - не бих се справила физически. А и по принцип за себе си съм против съжителството на малко дете или бебе с животно вкъщи.

# 149
  • В подножието на планината
 Против .И без да има дете , пак не бих гледала котка в апартамент. В къща с двор -да ,но само на двора.

Общи условия

Активация на акаунт