КГО 2008 7-ма част

• 36 598
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Момичета, какво се прави, когато закрият фирмата, в която си бил на работа до преди да излезеш в майчинство?
Прекратяват ти майчинството и минаваш на борсата. Освен, ако нямат други филиали към които да те прехвърлят.

Ч.Н.Г! Желая ви една прекрасна 2010 година!

# 406
  • София
ЧНГ на всички! Бъдете много здрави, щастливи и усмивките да не слизат от лицата ви! Дечицата ни само радост да ни носят! Hug
Как сте в първия работен ден? Някой май наистина са вече на работа  newsm78, Манана, Алис...?
Аз страдам със зъбобол. Преди Н.Г. не открихме кой зъб е причината, че е малко особена ситуацията с болката, а рентгена не работеше...ама ми е много кофти, защото може да се наложи да спра кърменето докато трае лечението на зъба, а на Калоян сега му растат последния предкътник и 2 кучешки са тръгнали, та кърменето му е единствената утеха нощем. Стискайте палци утре, дано е нещо лечимо без упойки  Cry
Наде, питай в "Майчинството - счетоводно", стискам палци всичко да се уреди благоприятно.

# 407
  • София
Честита Нова 2010 година!!! Hug Бъдете много щастливи и обичани Hug
Наде, пиши наистина в Майчинството - счетоводно, дано могат да ти дадат адекватен съвет!
Аз лично тръгвам на работа от следващия понеделник, Рая ще е с гледачка докато я приемат на ясла, бабите също ще помагат надявам се и ще се справим! Много ми е мъчно, ноооооо няма начин.

# 408
Честита нова 20010 КГО. Дано е по-успешна от предходната. Аз от другият вторник се връщам на работа и ми е едно с толкова смесени чувства  Confused Миналата седмица бях до там и е толкова тягостна обстановката, че нямам думи - някак си освен добрите познати и приятели друго не ме влече за завръщане на работа ...
Арианка, ако не се лъжа, при някои упойки също можеш да кърмиш. Въпросът е да си упорита пред зъболекарят и да си питаш най-подробно какво, що и защо. Наде много кофти ситуация - отдруга срана се надявам и ти пожелавам да си намериш много по-добра и високо заплатена работа.
Както преди време споделих - треската форум отмина, имам две луди хлапета у дома  Crazy, а и една празнична януарска тема  Grinning Ако щете вярвайте обаче малкият е сто пъти по-палав от Веско - редовно го скубе, удря и хапе  Twisted Evil, а е и толкова съобразителен, че скоро ще имам много бели коси по главата  Crazy

# 409
  • Варна
Наде, мисля че трябва да си подадеш декларация в Социалната служба и ще получаваш социална помощ до края на майчинството. Ще ти се изплащат от социалните-както детските, но за размера на обезщетението не знам колко е. Наскоро моя позната имаше подобен случай и от нея така разбрах..

# 410
Хайде честита Нова година!

Да сте здрави най-вече ви пожелавам и да имате много поводи за радост и веселба!  Hug

Мананка, май и при нас така се оказва - малкото се бие, яко е като биче, хапе, щипе и млати всички наред  Mr. Green Не е толкова обсебващ като бати на същата възраст, но прави белите тихомълком Crazy

# 411
Хайде честита Нова година!

Да сте здрави най-вече ви пожелавам и да имате много поводи за радост и веселба!  Hug

Мананка, май и при нас така се оказва - малкото се бие, яко е като биче, хапе, щипе и млати всички наред  Mr. Green Не е толкова обсебващ като бати на същата възраст, но прави белите тихомълком Crazy
О Фийл къде ти тишина  Crazy Такъв глас има, че сто процента ще стане някой певец  Mr. Green Баща им учи Весонката на една песен на ЦСКА и малкия почва да приглася с ууууууууууууу-ууууууууууууу и се хили като зелка. А това, че контактите не се пипат, че е желателно да слиза с краката, не с главата напред от високо и други физични закони, като на истински въздушен знак, са му далече от светоусещането  Mr. Green

# 412
  • София
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА,

МИЛИ МАМИ!

Johann Strauss - Roses from the South: http://www.youtube.com/watch?v=JR0InF7LK1o&NR=1

# 413
  • София
Момичета, само аз ли нямам преведени пари от НОИ? Последно получих някакво плащане на 3.11 и то не е цялото майчинство, предполагам сумата е до РД на детето. На сайта на НОИ като си направих справка останах с впечатлението, че са ми платили точно до РД на Мишето. След това няма суми.  newsm78

# 414
  • София
Майлили, да разабирам ли че въобще не си получавала 240-те лв за втората година майчинство? А декларация в НОИ подавало ли е счетоводството, че ще ползваш отпуск до навършване на 2г на детенце? Аз последно имам превод на 10 декември.

# 415
  • София
Твърдят, че са подали декларацията, която им дадох. Ох, пак ще се занимавам с тия патици  ooooh!

# 416
  • Варна
Твърдят, че са подали декларацията, която им дадох. Ох, пак ще се занимавам с тия патици  ooooh!
Същото....
От октомври звъня да предупредя една подобна патица от счетоводството, напомнях през октомври,през ноември,няколко пъти през декември и на 28дек най-накрая отиде и коригира грешно подадената декларация...
Ако са подали от вашето счетоводство декларация по чл.53 ,но са сгрешили някой код НОИ не ги разглеждат, и макар че имат със сигурност телефон за обратна връзка не звънят...
Аз също нямам преведени пари след 7ми октомври....

П.П Шивани, току-що провокира Мо и той каза супер трудната дума "цвете" като видя целия монитор в рози....Чух го ясно, дори не беше на бебешки... Sunglasses

# 417
  • София
Тони, сега ми мънкаха нещо по тел., че уж било всичко подадено, щели да й се обадят ако нещо не е наред (егати оптимизма има тази жена  ooooh! ). казах й да отива да провери, за мен декларацията не е подадена, явно и за НОИ така стоят нещата. Не че парите са много, ама са си мои  Crazy

# 418
  • Велико Търново
Mylili, виж в сайта на НОИ, там трябва да пише какви документи са подадени. Аз така си проверявах, за да знам кога да чакам първите пари за втората година.

# 419
  • Варна
Тони, сега ми мънкаха нещо по тел., че уж било всичко подадено, щели да й се обадят ако нещо не е наред (егати оптимизма има тази жена  ooooh! ). казах й да отива да провери, за мен декларацията не е подадена, явно и за НОИ така стоят нещата. Не че парите са много, ама са си мои  Crazy
пуу, същите отговори-имали телефоните на фирмата,ако нещо не е редовно щели да звъннат. Дреми им на НОИ-то ,че някоя си кукувица не е подала изрядни документи,просто поглеждат-виждат,че има неточности и ги хвърлят на една камара,която може с месеци да си стои...Колкото пъти звънна да питам в НОИ, всеки път ми казват,че няма декларация-а ИМА,но подадена с грешен код, но за тях явно това значи,че няма

А за работодателя-не ми се говори, като им казах,че от НОИ ми предлагат да отида и пусна жалба,че нямам толкова време подадена декларация и че са ме оставили за НГ без пари, получих наглия отговор-хайде,хайде,знаем че не разчиташ на тях.... #2gunfire

Наде,  в сайта на НОИ можеш да си провериш нещо,което е обработено от тях самите, ако не са ти разгледали декларацията ...нищо няма да видиш

Общи условия

Активация на акаунт