Любители на кучета-10

• 78 555
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Леле какво направихте със Сунгуларска ....
Виж сунгуларска , аз лично никога не съм се замисляла за всички неща които ти написаха , осъзнах ги след като вече съм се задомила с кучета. Това е истина което са ти писали , но ако обичаш животните вземи си куче не го мисли , с другото се свиква . Ще има и тежки моменти разбира се , ако си сигурна че няма да се откажеш и после да го подаряваш или по -лошо да го изхвърлиш на улицата , действай

И аз това щях да кажа! Направо я отказахте! Аз и двата пъти съвсем импулсивно си взех куче, изобщо не съм се замисляла за нещата, които сте изброили, даже първия път бях студентка и дадох всичките си месечни пари за кучето, а после цял месец карах на хляб и лютеница  Laughing. Това не ме е направило безотговорна и не съм си изоставила любимеца! По-важно от хилядите премисляния и разумни аргументи, според мен, е любовта към животните и желанието да имаш куче! Peace

# 376
  • София
И като нямаш пари тоя месец, кучето ще яде любовта ти към животните и желанието да имаш такива... Мда.

# 377
  • Варна
Ти да не би да можеш да предположиш след 10 години дали ще имаш пари или не?! И, ако нямаш, и се наложи кучето да яде хляб в продължение на един месец, ще предпочетеш да се откажеш от него ли?!  ooooh! Кучето ми си ядеше каквото трябва - както тогава, така и през следващите 13 години, в които го гледах.

# 378
Привет на всички Wink

И аз от вчера си имам Мопсче   animal037 - няма по-щастлива от мен Simple Smile
Обаче няма такова треперене, незнам защо се притеснявам толкова, дори снощи (като за 1ва вечер) почти на час го наглеждах, а то си спеше ли спеше Simple Smile
Връщам назад да ви чета и със сигурност ще обменяме инфо  Hug

# 379
Наистина, до сега не съм гледала куче вкъщи.Куче на двора и в апартамент-котка на близки, за няколко месеца - да.Все още се колебаем между двете. За изхвърляне на улицата и дума не може да става.Ще ви информирам за избора Hug

# 380
Привет, кучешка дружино!  Peace

Аз се завърнах у дома с още един член на семейството - наследника ми Йоан.

Кучетата още не са се запознали с него, но скоро и това ще стане. Между другото - някоя от вас има ли опит в представяне на бебето пред четириногото? Има ли някакво ритуалче или предварителна подготовка?  newsm78 Не искам първата среща да стане стресова за нито една от страните.

Днес празник има една моя много близка приятелка.  Честит рожден ден на elndim! С най-хубави пожелания от цялата ни глутница!  bouquet

rika, Дяволът носи ПРАДА и кара Ауди TT добре дошли при нас.  Hug

# 381
  • София
Ти да не би да можеш да предположиш след 10 години дали ще имаш пари или не?! И, ако нямаш, и се наложи кучето да яде хляб в продължение на един месец, ще предпочетеш да се откажеш от него ли?!  ooooh! Кучето ми си ядеше каквото трябва - както тогава, така и през следващите 13 години, в които го гледах.
Не говоря за следващите години. Ако имам дори най-малко съмнение, че в близките 2-3 месеца няма да мога да му осигуря подходящи условия, грижи и внимание, изобщо няма да се замисля, и ще изчакам, докато съм сигурна.
Честит празник, elndim!
Добре дошла Дяволът носи ПРАДА и кара Ауди TT

# 382
  • Cофия
Дяволът носи ПРАДА и кара Ауди TT  Добре дошла  Hug
Чакаме снимки на кученцето  Heart Eyes
Сунгуларска, и аз не бях гледала куче до сега в апартамент, но ето че се справям Peace

# 383
  • София
Привет, кучешка дружино!  Peace

Аз се завърнах у дома с още един член на семейството - наследника ми Йоан.

Кучетата още не са се запознали с него, но скоро и това ще стане. Между другото - някоя от вас има ли опит в представяне на бебето пред четириногото? Има ли някакво ритуалче или предварителна подготовка?  newsm78 Не искам първата среща да стане стресова за нито една от страните.

Днес празник има една моя много близка приятелка.  Честит рожден ден на elndim! С най-хубави пожелания от цялата ни глутница!  bouquet

Честит празник на Eldnim!
Честит празник на eldnim!

rika, Дяволът носи ПРАДА и кара Ауди TT добре дошли при нас.  Hug
Джема, честит ти наследник! Нека е жив и здрав!
Не се притеснявай, те вече го познават, а и той тях стига да си общувала с кучетата и преди той да се роди, така че нямаш проблем. Само на пренебрегвай кученце заради бебо, обръщай му внимание. Моят син изобщо не се стряскаше от лай /каракачански/, защото беше свикнал с него както с моя глас. Кучето редовно ме викаше когато бебето заскърца /отрасна на двора/ и не допускаше външни хора до него. Дори малко по-късто му спаси живота. Не отлагай представянето, познаваш си четириногия приятел и стига да не е някой злобар нямаш проблем. Напротив, имала съм само приятни и невероятни емоции с тях двамата. Успех! Hug

# 384
Джема, да ти е честит син Йоан! Да е много здраво, послушно и усмихнато бебе!   bouquet
Представянето не е нищо особено. Дръж си бебето под око и покажи на достолепните батковци, че това си е твоето. Те са благородни животни, знаеш. Мъжките няма да му обърнат много внимание. Виж, женските са друга работа! Суетня, притеснение, побърване, ококорени очи ... не дай боже да ревне! По-интересни са.
Без излишно напрежение, както и във всяка друга ситуация. И не им го завирай в "лицата". Нека те да ви приближат.
Беб ще им види сметката съвсем скоро, ще видиш.
Предстоят ти прекрасни мигове! Не си човек ако не споделяш снимковия материал  Wink

elndim, честит рожден ден! Желая ти здраве, късмет, обич и сбъднати мечти! Желая и много успехи по ринговете, шампиончета и здрави бебета!

Добре дошла, Дяволът носи ПРАДА и кара Ауди TT!

# 385
a за мен няма ли добре дошла?

# 386
  • Пловдив
daridaridari, добре дошла, чакаме снимки на хъскито Hug
juliana_p, на втората снимки Роман е голям сладур Crazy
Джема, честита ви радост в къщи, най-хубавото тепърва ви предстои  newsm32
elndim, честит рожден ден  newsm59
Дяволът носи ПРАДА, добре дошла на теб и мопсчето, зарадвай ни скоро със снимки Hug
дано не забравих някой Mr. Green

# 387
  • Варна
Джема, да ти е жив и здрав малкият Йоан! Само радости да ви носи! Hug

elndim, честит рожден ден! Бъди много обичана винаги!  bouquet

Добре дошли на Дяволът носи ПРАДА и кара Ауди TT и на daridaridari!

Малко Сладко Коте
, няма смисъл да спорим - хората сме различни и вземаме различни решения.  Peace За себе си знам, че почна ли да умувам за нещо, накрая просто се отказвам, защото явно не съм го искала толкова много. Rolling Eyes

# 388
  • София
Джема, честита ти рожба! Да ти е жив и здрав и да папка много и да слушка Wink

# 389
Между другото - някоя от вас има ли опит в представяне на бебето пред четириногото? Има ли някакво ритуалче или предварителна подготовка?  newsm78 Не искам първата среща да стане стресова за нито една от страните.

Честито   bouquet Да ти е жив и здрав мъника и много да те радва  Hug

Аз моето куче внимателно го запознах с бебетата. За него беше малко стресова ситуация защото изведнъж му беше забранен достъпа до спалнята където години наред се гушкахме  Grinning
За да не се стряска бебето, издебни момент в който спи. Подай на кучето да подуши носена от бебето дрешка за да свикне с миризмата или го вкарай в стаята докато бебето не е там.
Вземи кучето и го заведи до леглото на бебето като първо го остави да подуши самото легло. Говори му спокойно за да знае, че това не е натрапник в дома и ти го приемаш спокойно. После покажи бебето. Най-добре е да държиш бебо в ръце, така кучето няма да посмее да захапе непознатата особа. Подай само крачето като начало. В зависимост от реакцията на кучето може да доближиш бебето. Не дръж малкия по-ниско от нивото на кучето! Погали го и кажи "добро момче" или каквото казваш когато кучето е послушно.
Прави всичко със съзнанието, че за кучето това е натрапник, нещо ново с което трябва да свикне.
След запознанството, изведи кучето от стаята.
Повтори процедурата няколко пъти докато си сигурна че всичко е на ред. В никакъв случай не оставяй кучето само в стаята с бебето, дори и след време. Не казвам, че ще се случи нещо лошо но си длъжна да си предпазлива. Аз колкото и да бях убедена, че няма да има проблеми не ги оставях сами и това не защото нямах доверие в кучето а защото знаех че то е животно и като такова си има свои си инстинкти които не винаги можем да предопределиме и предвидиме.
Можеш ако искаш да дадеш награда на кучето - бисквитка или друго след първото запознанство и да го похвалиш за доброто поведение.
Успех  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт